Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie tam mało okonia, baaardzo mało.

Na 30 szczupłych trafi się jeden garbus.

Albo je już esoxy wyżarły albo wyżarł je czynnik ludzki..

Za to małych pajków, tych 15-20cm jest full. Jeszcze z miesiąc temu stały po kilka sztuk w jednym miejscu pod samym brzegiem.

Okazu żadnego jeszcze tam nie trafiłem ale na taką ilość szczupaka to i jakiś okaz musi się tam uchować. Taką mam nadzieję i po to mi właśnie Siberian Pike :D :P

• Like 1

No właśnie tam mało okonia, baaardzo mało.

Na 30 szczupłych trafi się jeden garbus.

Albo je już esoxy wyżarły albo wyżarł je czynnik ludzki..

Za to małych pajków, tych 15-20cm jest full. Jeszcze z miesiąc temu stały po kilka sztuk w jednym miejscu pod samym brzegiem.

Okazu żadnego jeszcze tam nie trafiłem ale na taką ilość szczupaka to i jakiś okaz musi się tam uchować. Taką mam nadzieję i po to mi właśnie Siberian Pike :D :P

Może i coś tam siedzi dużego.

Nienawidzę łowić na gumy ale chyba się skuszę i spróbuję na Perch8 ☺

Ja robię tak gumy że patrząc z góry na ich pracę musi być bardzo podobnie do  żywej ryby.Wtedy dopiero robię formy i jadę z koksem.

Malowany jak żywy :)

Piękne będą.to co na fotkach jest odlewem z formy wstępnej.Farby jeszcze nie przeszły jak trzeba itd.

Jak ktoś zgubi tą przynętę a gumofilec znajdzie na brzegu zabierze go na patelnię.

To jeszcze długa droga przed nimi i sporo malowania.Coś będę próbował to lać-dwie formy na jeden wzorek.Jedna forma na bebechy-glowa i tułów.Potem to na srebrno z cieniami,w tym obciążenie i stelaż.Potem to do formy na woblera i zalewanie żywicą transparentną lekko przydymioną.Na to malowanie+opalizacje.Może to ruszę.Trochę muszę się podoprzeć tutaj kolegą który ma w jednym paluszku konstruowanie form bo mi już się we łbie kręci od myślenia nad tym.

Edytowane przez Tomy

Czy można już zamówić kilka?

:lol: w tej wersji co wstawiłem foto tak.Odlane 20 sztuk .Jeszcze tylko wzornik na prążki muszę zmienić bo te mi się nie podobają.SoftBait Perch 7,8cm już niedługo w ofercie.Polecam!!!Guma chodzi tak że gęba się śmieje :) .Zmieniłem trochę kąt kopyta,

post-46714-0-43727800-1481663080_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 1