Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo podobne do wyrobów Irasa te uklejki spłaszczone.

Dokładnie.Gadaliśmy o takich konstrukcjach już z rok albo dalej temu.Ja miałem pomysł żeby to zrobić z połówki real fish.Gumka raczej nie będzie produkowana z mojej strony na dużą skalę.Będę się trzymał  koncepcji real fisch spłaszczonej bocznie.Teraz właśnie nowy jazgarz 9 w trakcie tworzenia.Może dzisiaj fotka gotowego wzoru.

post-46714-0-28093300-1514625166_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 2

Dlaczego więc nie wszedłeś w ten projekt wcześniej?

W okoniu obciążenie umiescisz w przodzie?

bo nie zamierzam wogóle w to wchodzić na większą skalę,ani wcześniej ani teraz.Tak z ciekawości jak to chodzi zrobiłem.Widzę to w zastosowaniu imitacji pijawki.Rybki tylko real.

Edytowane przez Tomy

będziesz to robił w długościach powyżej 10 cm?

raczej nie.W woblerach będę się chciał skupić na konstrukcjach bassowych.Jerki i poppery ok 8cm.No i rzecz jasna boleniówki.Wszystko w folii alu.Tą płotkę 8 żrą też dobrze okonie słusznych rozmiarów.

Edytowane przez Tomy

Jak byś zmienił zdanie do pisał bym się na wszystko co powyżej 10 cm.

do woblerów będzie comeback tak jak zapowiadałem ale raczej w tych rozmiarach.Teraz boleniówka jest testowana z różnymi obciążeniami ok 10cm.Od razu piszę -woblerów ze sterem nie będzie! JERK,WTD,POPPER.

Edytowane przez Tomy

wracając do żyletkowatych gumek.Okonek 6,5cm razor blade.Pracuje super zbrojony bocznie.Temat plątania się przy rzutach wyeliminowany przez zastosowanie od głowy łagodnego przejścia w kształcie klina. 3/4 body jest grubości 1 mm może miejscami mniej ale mimo to guma jest dość wytrzymała.To będzie w sprzedaży i ogólnie dostępne.

post-46714-0-21788900-1514812806_thumb.jpgpost-46714-0-11356700-1514812822_thumb.jpgpost-46714-0-85815900-1514812864_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 10