Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Czy to żywiec czy mi się wydaje ... ? Jeśli tak to: Tomek jest masa ciekawszych przepitek :D

Wóda dla gości .Ja już tylko na przepitkach lecę.Nie ma czasu na twardy alkohol. :)

Mnie by taka flaszka zabiła! No i nie cierpię wódy ani jej działania.

Edytowane przez Tomy
  • Like 2

Tomek, podobno krowa nie zmienia zdania... i ja to rozumiem, ale Ty jesteś, jak chorągiewka na wietrze.

Ileś tu nam naobiecywał... w zeszłym roku w grudniu, pisałeś, że podwiesisz nam, po Nowym Roku, wątek ze sklepem, bo "będzie nam i Tobie łatwiej", rok czekamy i kiblel.

Przez zaledwie, ostatnie 3 tygodnie, jak namieszałeś...

Edytowane przez tomad
  • Like 1

Tomek, podobno krowa nie zmienia zdania... i ja to rozumiem, ale Ty jesteś, jak chorągiewka na wietrze.

Ileś tu nam naobiecywał... w zeszłym roku w grudniu, pisałeś, że podwiesisz nam, po Nowym Roku, wątek ze sklepem, bo "będzie nam i Tobie łatwiej", rok czekamy i kiblel.

Przez zaledwie, ostatnie 3 tygodnie, jak namieszałeś...

no napisałem o wątek do Remka i pewnie będzie .

A pamiętasz sprawę z tenkarami, które miałeś produkować w Polsce?

Tak pamiętam ale Krzysztof ocenił że to nie ma sensu.Sam blanków nie będę robił.

Działo się działo.Teraz stanęło na tym co powyżej i wszystko w temacie.

Edytowane przez Tomy

Tomy były czasy (w Twoim wątku można poczytać), że troszkę inne podejście do tematu miałeś ... Może tak to podsumuję: miast czekać, aż coś tam się trafi u źródła wolę śledzić wątki w dziale sprzedam i zdarza się, że coś tam kupić się uda ;)

Tomy były czasy (w Twoim wątku można poczytać), że troszkę inne podejście do tematu miałeś ... Może tak to podsumuję: miast czekać, aż coś tam się trafi u źródła wolę śledzić wątki w dziale sprzedam i zdarza się, że coś tam kupić się uda ;)

No cóż jestem coraz starszy w sumie już dziadek! Życie trochę poukładałem ostatnio .Wcale mi to nie pasuje! Chciałbym być młody i szalony non stop ale lekarz powiedział-Panie Tomku stop! Cieszę się że dałem inspirację a czy ktoś mnie lubi czy nie lubi na forum czy FB to są sprawy które są kompletnie nieistotne! Ja żyje w realnym świecie i opinie realnych ludzi mnie interesują .Oni mnie znają i szanują.

Po za tym wątek ma być merytoryczny i proszę moda o usuwanie postów nie zwiazanych z lure :) 

Edytowane przez Tomy
  • Like 6

No cóż jestem coraz starszy w sumie już dziadek! Życie trochę poukładałem ostatnio .Wcale mi to nie pasuje! Chciałbym być młody i szalony non stop ale lekarz powiedział-Panie Tomku stop! Cieszę się że dałem inspirację a czy ktoś mnie lubi czy nie lubi na forum czy FB to są sprawy które są kompletnie nieistotne! Ja żyje w realnym świecie i opinie realnych ludzi mnie interesują .Oni mnie znają i szanują.

Po za tym wątek ma być merytoryczny i proszę moda o usuwanie postów nie zwiazanych z lure :)

Usuwaj co chcesz !!! W końcu to Twój wątek. Ja napiszę króciutko: Dałeś słowo ? To go raczej dotrzymuj ... z naciskiem nie na raczej, ale na zdecydowanie dotrzymuj. Tyle ode mnie. Pozdrawiam świątecznie jeszcze :)

Kilka słów jakie jestem winny autorowi, winny nie za cokolwiek a za wkład jaki wniósł w moją pasję... tak naprawdę dotyczy to całego grona wędkarzy...

Tomy bardzo wcześnie rozpoczął pracę nad bezsterowcami, przynętami jakie zmieniły możliwości łowienia ryb, które wcześniej nie dawały się złowić lub nie dawały się złowić w innych niż "typowe", miejscach. Powstawały kolejne modele a wraz z nimi kolejne możliwości. Początkowo wielu z nas a ogromna ich liczba do dziś, nie była w stanie wykorzystać potencjału jaki skrywają. Mocno osamotniony z racji miejsca zamieszkania jak i brak sposobności obcowania z innymi wędkarzami, sam długo dojrzewałem do sukcesywnie gromadzony przynęt Tomka i technik posługiwania się tymi narzędziami... Obecnie, wykorzystując dawno temu, zdobytą wiedzę Tomy wykonał modele, które są niezwykle skuteczne i które dają mi ogromną frajdę podczas łowienia... owe egzemplarze, wcześniej i dziś nieco wyprzedzają epokę i to co do tej pory jest akceptowane... Tu powstaje pewien szkopuł nad którym niewielu z nas nie chce się pokłonić...mianowicie Kto jest tym człowiekiem, osobą, która na przeciw istniejącym trendom, tendencjom cały czas uparcie i bez większego poparcia doskonaliła prace nad czymś co większości wydawało się być bezużytecznym kawałkiem, ładnie pomalowanego plastiku??? To jest Osoba, która musi być szalona, przekorna, uparta, stanowcza ale i też na swój sposób "pojechana"  bo inaczej nic ciekawego by z tej całej mozaiki nie wyszło... Pomijam już wiele, różnych i nowych technik jakie autor wątku wniósł czy przeniósł do polskiego LB, które jego wielcy przeciwnicy starają się mniej lub bardziej udolnie naśladować...

Kończąc widzę, że za wszystko doczekał się wsparcie aż huczy...

• Like 14