Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Płoteczki są kozackie :wub:

Dla mnie kozackie są okonie 7 .W lecie nie ma lepszej opcji na oksy.Brania z powierzchni są niesamowite.Zwłaszcza z dużego dystansu a to lata 50 metrów bez problemu.Cała linia woblerów "anorektyk" jest bardzo ok.Na tą chwilę okoń 7,ukleja 9 a w przygotowaniu ukleja 6 i okonek 6. 

Wszystkie te wzory są skuteczne na bolenie i okonie.A taki uniwersalny WTD to ZZ"Rap9.Różni się tym od innych wtd dostępnych na rynku że jest dalekosiężny,sporo waży ale też jest żwawy przy podbiciach i mimo tej wagi łatwo go prowadzić pod powierzchnią.Można się też pobawić tym w opadzie i łowić głębiej.

Edytowane przez Tomy
  • Like 2

Boleń to trudna ryba i tym bardziej warta uwagi.Jest prosta jak ktoś łowi tylko ten gatunek.Woblery to też nic trudnego ale dla tych co łowią Rapy tylko i wyłącznie.Nie jest to temat dla tych co Bolenia widzieli tylko na obrazku w atlasie ryb buhahaha ! A takich "twórców" jest wielu! Potem żebrają o testy a to nie ma co testować ! Konstrukcje bez sensu.Ładne ale to nie to i Rapa w życiu do tego nie ruszy.To trzeba mieć pojęcie a nie że się zdaje że pojęcie się ma.To że coś wygląda jak uklejka to nie znaczy że bolenie będzie łowić.To nie wystarcza i nie dajcie się naciągać na szajs.Nie uderzam tu w uznanych luremakerów bo paru tu jest ale są też tacy co nie widzieli bolenia na oczy,kupili wzorek czy tam dostali i już mają kilera boleniowego  :lol: niestety tylko w swoim mniemaniu a raczej omamach  :lol: 

Dla mnie kozackie są okonie 7 .W lecie nie ma lepszej opcji na oksy.Brania z powierzchni są niesamowite.Zwłaszcza z dużego dystansu a to lata 50 metrów bez problemu.Cała linia woblerów "anorektyk" jest bardzo ok.Na tą chwilę okoń 7,ukleja 9 a w przygotowaniu ukleja 6 i okonek 6. 

Wszystkie te wzory są skuteczne na bolenie i okonie.A taki uniwersalny WTD to ZZ"Rap9.Różni się tym od innych wtd dostępnych na rynku że jest dalekosiężny,sporo waży ale też jest żwawy przy podbiciach i mimo tej wagi łatwo go prowadzić pod powierzchnią.Można się też pobawić tym w opadzie i łowić głębiej.

Zapomniałeś o tym modelu na którego czekam. Też daje radę i to bardzo :)

post-67876-0-07273400-1548677309_thumb.jpg

Zapomniałeś o tym modelu na którego czekam. Też daje radę i to bardzo :)

Tak jego też nie ominął face lifting  :D .Raptor6BS .Moje pierwsze woblery z żywicy .Jest skuteczny na bolenie zwłąszcza tam gdzie jest dużo czebaczka amurskiego.To tak z moich obserwacji .Tam gdzie napychają się uklejką to tak średnio działa.Jeszcze będzie imitacja ciernika tylko muszę załatwić na odbitkę wyrośniętego.Bolenie jak sie zorientują na ten pokarm to nic ich nie rusza.Kiedyś mi to dało do myślenia jak przestały reagować na łowisku na wszystkie przynęty.Postanowiłem łowić klenie i rzucałem woblerem Rebela-helgramitte i brania się zaczęły i nie że jedno przypadkowe tylko kilka.Kolega też zmienił w zestawie na ten wobler i to samo.Na inne wabiki zero!!! Totalna cisza.Takich robali to raczej w Polsce nie ma ale ! barwa brunatna i brzuch taki trochę pomarańczowy .Kojarzyło im się to z Ciernikiem.W podbieraku się to potwierdziło,poprostu "rzygały" ciernikami.

• Like 1

Dobra wielkość na Odrę. Sandacz w nocy też tym nie pogardzi. Duży kleń również.

Tomek powiedz, że raptory 9 będą wiosną w miarę dostępne. Oddaję nerkę za jednego ;)

Ok, ...czyli Daniel weźmie maksymalnie dwie.

Ja poproszę jednego, ...za kasiorę :D

Jednak dostał fakturkę łuski.Będzie w rozmiarze 9cm i 7 cm .Mniejszych boleniówek nie bedzie.Nie ma co cwelić wody .post-46714-0-80787100-1549006272_thumb.jpgpost-46714-0-27202100-1549006285_thumb.jpgpost-46714-0-93575600-1549006298_thumb.jpg

• Like 5