Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz lecą odlewy Raptor 9.To taki subtelniejszy Snake 10  .Wobler zdecydowanie dla ludzi którzy czują temat i łowią głównie Bolenie.Początkującym nie polecam.Można z niego wycisnąć cuda.Zakosy przy podbiciu,oczkowanie itd.Wężyk na powierzchni przy podciąganiu.Fajna zabawka :) 

post-46714-0-32199400-1554664786_thumb.jpg

• Like 10

Wiem, że lubisz snake-i, wiele osób daje się za nie pokroić, sam też miałem w jeziorze trochę boleni na ten model jak już był po testach ale anorektyk zjada wszystkie jak Pacman kropki, to jest wobler nowej generacji, opad, wahanie, podbicie z dzikim wtd czy smużenie...do tego punktualność w podaniu, wszytko to czyni go niedoścignionym. Całe szczęście nie jest dostępny w sklepach i oby tak zostało.

• Like 4

Wiem, że lubisz snake-i, wiele osób daje się za nie pokroić, sam też miałem w jeziorze trochę boleni na ten model jak już był po testach ale anorektyk zjada wszystkie jak Pacman kropki, to jest wobler nowej generacji, opad, wahanie, podbicie z dzikim wtd czy smużenie...do tego punktualność w podaniu, wszytko to czyni go niedoścignionym. Całe szczęście nie jest dostępny w sklepach i oby tak zostało.

Takie konstrukcje jak anorektyk nigdy nie będa w sklepach :) 

Na wodzie stojącej i na tzw.wolniakach Anorektyk działa masakrująco.Po prostu jak boleń bije musi w to walnąć.Taki pewniak ale to wobler nie dla wszystkich a już napewno nie na sklepy :) Po pierwsze jest dość trudny w prowadzeniu po drugie jest brzydki.Na mocny uciąg się kompletnie nie nadaje chyba że prowadzony z nurtem.Więcej bym czasu spędził na tłumaczeniu jak to prowadzić niż w robocie.Dla mnie to jest killer na letnie okonie z powierzchni.Pięknie cmokają do niego :) No i zasięg tego wobka jest porażający.50 metrów to z casta bez problemu.Idzie jak pocisk a praca mimo wagi przy powierzchni i idzie w poziomie praktycznie.No i działa na ryby .

post-46714-0-40352100-1554712689_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 5

Anorektyk ma jedną wadę.... trudno go dostać :(

Są tylko dwie foremki na to.Ale zawsze tam coś jest.

Teraz troszkę na federa łowię i oczywiście musiałem coś wykombinować bo te koszyki to jakieś takie to dupy :) Metoda! No wszystko fajnie ale często na głębokiej wodzie lubi wszystko wypaść przy opadzie .Można kleić pellet a le po co! Mój koszyk będzie wyglądał dokładnie tak! 

post-46714-0-50589300-1554713659_thumb.jpg

Racicznica dwa zawiasy spężynujące w kierunku otwierania do środka pellet,haczyk z przyponem .Zamykamy i zabezpieczamy nitką rozpuszczalną PV.Wystarczą dwie dziurki na krawędziach.W jednej połówce zatopiony ciężarek powiedzmy 30g.Racicznica opada na dno.Nitka się rozpuszcza .Całość się otwiera i jak na srebrnej tacy pelecik a haczyku robaczek czy tam co kto chce. :) 

Nie ma to jak utrudnić sobie życie i zabrać samemu sobie tej odrobiny wolnego czasu haha  :D

• Like 2

Taki trochę wnyk na ryby :) fajny pomysł.

Taka zabawa i satysfakcja jak wyjdzie i od razu piszę! Koszyków na sprzedaż robił nie będę :) Chyba że Drennan wejdzie ze mną w spółkę .O! pod tą firmą mógłbym się podpisać.A dokument że ja to wymyśliłem już jest :) Choćby i tutaj ! Moim zdaniem te naprawde duże lechory mogą koszyki firmowe omijać.Ogólnie temat mnie wciągnął! Ryb można się nałowić-kawka,dobre siedzisko jest ok.Na Wiśle można pory żerowania bolków wyczaić siedząc przy federze. :) 

Edytowane przez Tomy

Taka zabawa i satysfakcja jak wyjdzie i od razu piszę! Koszyków na sprzedaż robił nie będę :) Chyba że Drennan wejdzie ze mną w spółkę .O! pod tą firmą mógłbym się podpisać.A dokument że ja to wymyśliłem już jest :) Choćby i tutaj ! Moim zdaniem te naprawde duże lechory mogą koszyki firmowe omijać.Ogólnie temat mnie wciągnął! Ryb można się nałowić-kawka,dobre siedzisko jest ok.Na Wiśle można pory żerowania bolków wyczaić siedząc przy federze. :)

Tomek, w razie gdyby nie zaklikała ta muszelka- pakuj towar do worków PVA, są boostery do zanęt, które nie rozpuszczają tego. Spokojnie dotrze w całości do dna. Możesz użyć tego na podajniku do metody z wyciętymi żeberkami i wtedy taśmą pva to troczysz do ciężarka. Amunicję można w domu wypichcić ,suchy pellet może w w woreczkach leżeć długo. 

• Like 1

Tu już poza okiem to nie ma co malować...

skrzela lekko i zapomniałem czarnych akcentów na pysku ale to już jutro zrobię.Dzisiaj dniówka od 5 rano do 21 wszej.Jutro sprawy gospodarcze i nie będzie odlewania :) To są gumy z próbnej formy.Wzorek nie było polerowany tak więc jakość odlewu jest średnia  :D

post-46714-0-81071200-1554931639_thumb.jpgpost-46714-0-31268500-1554931658_thumb.jpgpost-46714-0-25504200-1554931674_thumb.jpg

Pintail 8-płotka.

post-46714-0-91682800-1554931710_thumb.jpgpost-46714-0-68524000-1554931727_thumb.jpgpost-46714-0-12985700-1554931748_thumb.jpg

Raptory 9.Jutro czyszczenie oczek i gotowe.Jak dla mnie praca super i anorektyk nie ma z tym najmniejszych szans :)

post-46714-0-15530100-1554931825_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 13

@Tomy a tak z czystej ciekawości to w swoich przynętach stosujesz stelaż czy wkręty?  :)

Od razu uprzedzam, że w tym pytaniu nie ma żadnej ukrytej "zaczepki" bo zauważyłem, że część Twórców jest przewrażliwiona na tym punkcie  :ph34r:

Sam stosuję oba rozwiązania w zależności od mięsistości korpusu i nie uważam, żeby któreś było lepsze od drugiego.

@Tomy a tak z czystej ciekawości to w swoich przynętach stosujesz stelaż czy wkręty?  :)

Od razu uprzedzam, że w tym pytaniu nie ma żadnej ukrytej "zaczepki" bo zauważyłem, że część Twórców jest przewrażliwiona na tym punkcie  :ph34r:

Sam stosuję oba rozwiązania w zależności od mięsistości korpusu i nie uważam, żeby któreś było lepsze od drugiego.

hm!....jak ktoś jest przewrażliwiony w takich tematach to już lekarz psychiatra.Ja nie poradzę na to.Przy woblerach małych gdzie obciążenie zajmuje sporo miejsca stosuje wkręty 5 cm.Przy wobkach większych kotwy przy wobkach gdzie uderzenie suma jest prawdopodobne stelaże okręcone dodatkowo drutem.

Edytowane przez Tomy
  • Like 1