Tomy Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Teraz lecą odlewy Raptor 9.To taki subtelniejszy Snake 10 .Wobler zdecydowanie dla ludzi którzy czują temat i łowią głównie Bolenie.Początkującym nie polecam.Można z niego wycisnąć cuda.Zakosy przy podbiciu,oczkowanie itd.Wężyk na powierzchni przy podciąganiu.Fajna zabawka 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Wiem, że lubisz snake-i, wiele osób daje się za nie pokroić, sam też miałem w jeziorze trochę boleni na ten model jak już był po testach ale anorektyk zjada wszystkie jak Pacman kropki, to jest wobler nowej generacji, opad, wahanie, podbicie z dzikim wtd czy smużenie...do tego punktualność w podaniu, wszytko to czyni go niedoścignionym. Całe szczęście nie jest dostępny w sklepach i oby tak zostało. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Wiem, że lubisz snake-i, wiele osób daje się za nie pokroić, sam też miałem w jeziorze trochę boleni na ten model jak już był po testach ale anorektyk zjada wszystkie jak Pacman kropki, to jest wobler nowej generacji, opad, wahanie, podbicie z dzikim wtd czy smużenie...do tego punktualność w podaniu, wszytko to czyni go niedoścignionym. Całe szczęście nie jest dostępny w sklepach i oby tak zostało.Takie konstrukcje jak anorektyk nigdy nie będa w sklepach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Do moderatorów.Możecie mi włączyć możliwość edycji moich postów? Zaczyna mnie to irytować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 (edytowane) Wiem, że lubisz snake-i, wiele osób daje się za nie pokroić, sam też miałem w jeziorze trochę boleni na ten model jak już był po testach ale anorektyk zjada wszystkie jak Pacman kropki, to jest wobler nowej generacji, opad, wahanie, podbicie z dzikim wtd czy smużenie...do tego punktualność w podaniu, wszytko to czyni go niedoścignionym. Całe szczęście nie jest dostępny w sklepach i oby tak zostało.Na wodzie stojącej i na tzw.wolniakach Anorektyk działa masakrująco.Po prostu jak boleń bije musi w to walnąć.Taki pewniak ale to wobler nie dla wszystkich a już napewno nie na sklepy Po pierwsze jest dość trudny w prowadzeniu po drugie jest brzydki.Na mocny uciąg się kompletnie nie nadaje chyba że prowadzony z nurtem.Więcej bym czasu spędził na tłumaczeniu jak to prowadzić niż w robocie.Dla mnie to jest killer na letnie okonie z powierzchni.Pięknie cmokają do niego No i zasięg tego wobka jest porażający.50 metrów to z casta bez problemu.Idzie jak pocisk a praca mimo wagi przy powierzchni i idzie w poziomie praktycznie.No i działa na ryby . Edytowane 8 Kwietnia 2019 przez Tomy 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Anorektyk ma jedną wadę.... trudno go dostać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Anorektyk ma jedną wadę.... trudno go dostać Są tylko dwie foremki na to.Ale zawsze tam coś jest.Teraz troszkę na federa łowię i oczywiście musiałem coś wykombinować bo te koszyki to jakieś takie to dupy Metoda! No wszystko fajnie ale często na głębokiej wodzie lubi wszystko wypaść przy opadzie .Można kleić pellet a le po co! Mój koszyk będzie wyglądał dokładnie tak! Racicznica dwa zawiasy spężynujące w kierunku otwierania do środka pellet,haczyk z przyponem .Zamykamy i zabezpieczamy nitką rozpuszczalną PV.Wystarczą dwie dziurki na krawędziach.W jednej połówce zatopiony ciężarek powiedzmy 30g.Racicznica opada na dno.Nitka się rozpuszcza .Całość się otwiera i jak na srebrnej tacy pelecik a haczyku robaczek czy tam co kto chce. Nie ma to jak utrudnić sobie życie i zabrać samemu sobie tej odrobiny wolnego czasu haha 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Taki trochę wnyk na ryby fajny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 (edytowane) Taki trochę wnyk na ryby fajny pomysł.Taka zabawa i satysfakcja jak wyjdzie i od razu piszę! Koszyków na sprzedaż robił nie będę Chyba że Drennan wejdzie ze mną w spółkę .O! pod tą firmą mógłbym się podpisać.A dokument że ja to wymyśliłem już jest Choćby i tutaj ! Moim zdaniem te naprawde duże lechory mogą koszyki firmowe omijać.Ogólnie temat mnie wciągnął! Ryb można się nałowić-kawka,dobre siedzisko jest ok.Na Wiśle można pory żerowania bolków wyczaić siedząc przy federze. Edytowane 8 Kwietnia 2019 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Taka zabawa i satysfakcja jak wyjdzie i od razu piszę! Koszyków na sprzedaż robił nie będę Chyba że Drennan wejdzie ze mną w spółkę .O! pod tą firmą mógłbym się podpisać.A dokument że ja to wymyśliłem już jest Choćby i tutaj ! Moim zdaniem te naprawde duże lechory mogą koszyki firmowe omijać.Ogólnie temat mnie wciągnął! Ryb można się nałowić-kawka,dobre siedzisko jest ok.Na Wiśle można pory żerowania bolków wyczaić siedząc przy federze. Tomek, w razie gdyby nie zaklikała ta muszelka- pakuj towar do worków PVA, są boostery do zanęt, które nie rozpuszczają tego. Spokojnie dotrze w całości do dna. Możesz użyć tego na podajniku do metody z wyciętymi żeberkami i wtedy taśmą pva to troczysz do ciężarka. Amunicję można w domu wypichcić ,suchy pellet może w w woreczkach leżeć długo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Snake 10. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Nowy Snake 9. Raptory 9 w trakcie. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Strasznie powyginane te Twoje przynęty ostatnimi czasy A tak bardziej serio to jak zwykle dobra robota.Ps. wczoraj przejrzałem pierwsze 50 stron Twojego wątku i muszę przyznać, że miałeś mega szybki progress. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Strasznie powyginane te Twoje przynęty ostatnimi czasy A tak bardziej serio to jak zwykle dobra robota.Ps. wczoraj przejrzałem pierwsze 50 stron Twojego wątku i muszę przyznać, że miałeś mega szybki progress. Jedne z pierwszych moich wobków. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Dzisiaj pełnołuskie złote rybki i jeden łysy misio .W sumie ok 20 rybek było. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Jedne z pierwszych moich wobków. P1010205.JPG Płace po 100 zł za każdego, ale kasa idzie na cel charytatywny... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Jedne z pierwszych moich wobków. P1010205.JPGZ tą "sieczką" mam bardzo fajne wspomnienia. Szło na nią złapać każdą rybę na Narwi. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 (edytowane) Kiełbie 12 odlewy.Jeszcze bez grama farby ! .Praca super z resztą będą filmy za jakiś czas.Sandacze będą wcinać a i Brzana się nie oprze Edytowane 10 Kwietnia 2019 przez Tomy 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Tu już poza okiem to nie ma co malować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 (edytowane) Tu już poza okiem to nie ma co malować...skrzela lekko i zapomniałem czarnych akcentów na pysku ale to już jutro zrobię.Dzisiaj dniówka od 5 rano do 21 wszej.Jutro sprawy gospodarcze i nie będzie odlewania To są gumy z próbnej formy.Wzorek nie było polerowany tak więc jakość odlewu jest średnia Pintail 8-płotka. Raptory 9.Jutro czyszczenie oczek i gotowe.Jak dla mnie praca super i anorektyk nie ma z tym najmniejszych szans Edytowane 10 Kwietnia 2019 przez Tomy 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanu Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Dzięki temu niebieskiemu grzbietowi w dziewiątce oprócz bolków będą tłuc w niego duże klenie. One lubią niebieski kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 (edytowane) Daiwa Amorphous dostała nowe życie .Wymiana przelotek,polerowanie lakieru itd..Bez szaleństw finansowych ale wyszło ok. Edytowane 11 Kwietnia 2019 przez Tomy 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Raptory 9 ukończone. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 @Tomy a tak z czystej ciekawości to w swoich przynętach stosujesz stelaż czy wkręty? Od razu uprzedzam, że w tym pytaniu nie ma żadnej ukrytej "zaczepki" bo zauważyłem, że część Twórców jest przewrażliwiona na tym punkcie Sam stosuję oba rozwiązania w zależności od mięsistości korpusu i nie uważam, żeby któreś było lepsze od drugiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 (edytowane) @Tomy a tak z czystej ciekawości to w swoich przynętach stosujesz stelaż czy wkręty? Od razu uprzedzam, że w tym pytaniu nie ma żadnej ukrytej "zaczepki" bo zauważyłem, że część Twórców jest przewrażliwiona na tym punkcie Sam stosuję oba rozwiązania w zależności od mięsistości korpusu i nie uważam, żeby któreś było lepsze od drugiego.hm!....jak ktoś jest przewrażliwiony w takich tematach to już lekarz psychiatra.Ja nie poradzę na to.Przy woblerach małych gdzie obciążenie zajmuje sporo miejsca stosuje wkręty 5 cm.Przy wobkach większych kotwy przy wobkach gdzie uderzenie suma jest prawdopodobne stelaże okręcone dodatkowo drutem. Edytowane 11 Kwietnia 2019 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi