Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Stu fajnych lat. I Taaakiej ryby w każdy rok ;)

post-52580-0-24078000-1565209156.jpg

attachicon.gif 5760bd7d6588235256b36ec3f975591f.jpg

Nawet fajna foczka !  :D Taka od "bidy" .Ucho słabe,brzuch super,noga chłopa,kolano straszne ,łyda horror.No ale wiadomo liczy się charakter ! Napewno ma fajny   :D .

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

W sumie jest to najważniejsze.Z moich obserwacji gatunku wynika jedno-wnętrze każda ma fajne-do ślubu :D

Bo mężczyzna myśli, że kobieta po ślubie się nie zmieni a kobieta myśli, że facet po ślubie się zmieni.(ona go zmieni)

Edytowane przez migdau

Tomy już jakiś czas temu chciałem zapytać o breloki do kluczy . Myszki robisz to czemu nie breloki  ;)  Miałem swego czasu salmo ale to lipa była , rozwalił się . Taki przykład poniżej , w necie znalezione  :)

attachicon.gif trout-and-grayling keyring.jpg

Ta ! Na tą chwilę nie narzekam na brak zajęć.Myszki dzisiaj popływały ładnie pracują,Te uszy działają jak usterzenie crawlerze.Złowiłem dwa okonie ale drobne ok.20cm.Trzeba jechać z tym nad Wisłę :) .Fotek oksów nie robiłem bo kotwa nr 5 plus mocna dość wędka zrobiły im z paszczy firanę.Narazie pozostanę przy woblerach i gumkach :)

Edytowane przez Tomy

Ale miej na uwadze breloki  . Obciażenia nie trzeba , stelaż też nie potrzebny , tylko jedno ucho . Chodzi o to , że wszystko co zrobisz jest trwałe , ładne i lipy tu nie ma  B)  

Narazie mysz mniejsza 4cm w trakcie tworzenia.Dzisiaj druga tura na Wiśle. 5 wyjść żaden nie wcięty ale intersuje je myszor.Chyba za mała kotwa .Klenie też raczej nie za wielkie,ale to taka miejscówka słaba gdzie nieraz z typowymi kleniówkami próbowaliśmi i na zero a tu przynajmniej wyjścia były.Myszory 6 cm lecą na testy ale nie tylko za granicę.W Polsce chłopak łowi kleksy na ukleje 10 tki i tam poleci jeden egzemplarz na testy.Jestem pewny na 99% że będą na to efekty,tam gdzie duże kleksy są.Mocno się podjarałem tym nowym tematem.No i lotność myszora jest po prostu powalająca.Nawet najecięższa boleniówka tak nie zapieprza a wobler jest pływający!!! .To też ma znaczenie na dużej rzece gdzie nie zawsze jest jak brodzić.

Myszowate jak cukiereczki.. :) Dawno, dawno temu - po stanie wojennym wyrzeźbiłem sobie na biegu, nad wodą kilka imitacji myszy ze słoniny. Bardzo nietrwałe były, ale łowiły.. :)

w życiu bym na to nie wpadł :) . Mysz otworzyła nowe koncepcje.Działa a na podobnej bryle można zrobić różne rzeczy.Czy warto? Napewno tak :)  z punktu widzenia,tworzenia.Czy warto dla kasy ? Nie! w porównaniu do gum proces produkcji jest zdecydowanie dłuższy itd.No i tu ciśnie się pytanie-czy Ty aby jesteś normalny Tomy? Oczywiście że nie! No i niech tak zostanie. 

• Like 4

Dzisiaj dwa konkrety 85cm i 80cm na Ukleje 10cm z brokatem.Przy czym ten większy upasiony i dał tak po piczy że wędkę musiałem trzymać oburącz momentami.Zapięty na tylną kotwę,strzał przy podbiciu uklejki z powierzchni z pięknym gejzerem.Drugi już klasycznie wpięty na kotwę brzuszną.Sprzęt jak na fotkach+uklejka 10cm .

post-46714-0-77119400-1566477167_thumb.jpgpost-46714-0-14807000-1566477089_thumb.jpgpost-46714-0-95434000-1566477072_thumb.jpgpost-46714-0-82206300-1566477112_thumb.jpgpost-46714-0-18781600-1566477659_thumb.jpgpost-46714-0-86289500-1566477149_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 8