atb69 Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Maluszki wymiatają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 (edytowane) Coś tam z Balsy na sezon urobię. Edytowane 14 Lutego 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Potrzebuję właśnie ze 2 takie karzełki do 2 cm Jakbyś tam miał coś kiedyś to daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Tomy jak już pisałem Poezja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Tomy, wyj**** w kosmos z tymi jaziówami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 (edytowane) Ok.Hooligans ukończone. Pampuchy Long Cast 3,5cm 6g opalizujące przed uszczelnieniem sterów. Raptor8 na warsztacie. Edytowane 15 Lutego 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Tomy niezapomnij o mnie ... teraz nie mam zbyt dużo czasu aby odpisać...praca. Za trzy dni mam wolne kilka dni to sie odezwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Tomy niezapomnij o mnie ... teraz nie mam zbyt dużo czasu aby odpisać...praca. Za trzy dni mam wolne kilka dni to sie odezwe hehe aż tak ze mną źle nie jest.Pamiętam Roberto,pamiętam.Nawet Jugola starego kupiłem żeby zobaczyć co i jak w tej konstrukcji i o co chodzi w tej pracy.Muszę to widzieć w akcji żeby zrobić.Po za tym brakowało takiego wobka DR w mojej ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 (edytowane) Taka wędeczka na konkretne Jazie i Klenie 2,40m 5-15g.Następne wędki już tylko na blankach kręconych w Polsce - FishingArt.Wędki firmowe Tomy's Rod Design już niebawem.Pierwsza na Jazie i Klenie 2,75m 3-12g,następnie kij pod ZZ'Rap,w planach o ile Mrówa okaże się skuteczna specjalistyczny kijek pod tą przynętę myślę że tak 3,60m. a reszta to zależy od rozwoju sytuacji w mojej pracowni lurebuildingowej.Wędki Tomy's Rod Design będą zamykać się w kwocie ok.1000zł.Można będzie sobie wybrać wersję kolorystyczną blanku,pierścieni,omotek itd.za dopłatą. Edytowane 15 Lutego 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Ło Jezu, no dałeś do pieca efekty godne najlepszych pracowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Tomek wszystkie kije po casta czy pod korbę też coś będzie....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Oooo Tomek ciekawy pomysł z tym kijkiem 3.60m pod mrówę ,taki spino match ,do mrówy jak znalazł na mocno zarośnięte rzeczki :-) bardzo fajny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 (edytowane) Tomek wszystkie kije po casta czy pod korbę też coś będzie....? Pod korbę też,Muchówka też w planie taka mocna kleniowa.Ja chcę dać rękojeść z pianki ale Krzysztof się broni rękami i nogami przed tym.No ja to jednak widzę na Wiśle tylko w ten sposób.Woda w niej to nie jest zbyt klarowna i wiem jak korek zaraz wygląda.To ma być funkcjonalne na maxa a przy tym parę "fajerwerków" designerskich o de mnie.Design tak ogólnie.Blank kolor-biały,omotki białe minimalnie złamane czerwonym kolorkiem,mocowanie młynka to jeszcze kombinuje,rękojeść czarna pianka twarda jak beton,przelotki w srebrnych ramkach,pierścienie czerwone,logo to już zobaczycie na gotowych kijaszkach. Edytowane 15 Lutego 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Oooo Tomek ciekawy pomysł z tym kijkiem 3.60m pod mrówę ,taki spino match ,do mrówy jak znalazł na mocno zarośnięte rzeczki :-) bardzo fajny pomysł.Też tak myślę.Po co adoptować odległościówki skoro można zaprojektować taki kijek i bezkompromisowo podejść do metody.Robię teraz tego robaczka nurkującego przy podbiciu takie jerkowanie za Jaziem.Jak okaże się ten patent skuteczny-kij bankowo będzie pod to kręcony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 (edytowane) chciał nie chciał,czas zacząć coraz częściej odwiedzać dział fly fishing... ..... Edytowane 15 Lutego 2013 przez krystiano1981r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Ciekawe nigdy tak nie próbowałem :-) mrówę sobie zrobię bo nie mam w asortymencie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Tomku czad już się nie moge doczekać aż dostane ten kijek hehe SUPER !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Tak w poniedziałek do Ciebie leci.Woby razem z wędeczką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Co do "matcha" 3,60 może być krótko lepiej 4,20 to nawet i ja bym się skusił na takie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Serwus Tomy.Przejrzałem fotki z prototypami Mrówek i powiem szczerze jest dobrze,przynajmniej wizualnie .Podążasz w dobrym kierunku.Bardzo zaciekawił mnie też projekt wędki dedykowanej do tej i podobnych przynęt.Myślę że w tej długości (3,60) znajdzie wielu zwolenników,fanatyków lekkiego łowienia na dłuższe kije.Jest na rynku nie wykorzystana nisza na takie kije spinningowe,pomijając kilka modeli amerykańskich o akcji slow i kołowym ugięciu -co nie każdemu i w każdych warunkach pasuje.Jeżeli asortyment długich kijków się rozrośnie,to tak jak pisał Kuba ,ja rozważałbym model 13 a najlepiej 14 stóp mocniejszy i sztywny,oczywiście przy zachowaniu rozsądnej wagi gotowego kija. Ps.Obiecałem Ci coś na początek lutego,ale niestety nie udało się i musisz poczekać jeszcze około miesiąca. Pozdrawiam Tomi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Hej Tomi a logo na tej wędce to widzę Twoją Mrówę.Nawijajcie tu ile wlezie o tym patyku.Sugestie,jak to widzicie itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Na pewno mało zbieżne 3 składowe cudo 4,2 lub 4,5 bym przygarną. Szczyt 1,8 mm a na końcu 1,5 lub 1,7 cm. Najlepiej łączenia na spigot Pod dużym obciążeniem najlepiej jakby pracowała równomiernie połowa wędki reszta dołu nieznacznie. Szacowane majtniecie do 18-20 gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Ok.Tak dzisiaj sobie machnąłem korpusy z obciążeniem jutro montaż całej reszty.Na końcu żeby się już całkiem dobić parę maluchów baryłeczek Jaziowych.Będą opalizujące i dość mocno pstrokate. Jaziówki Pampuch L.C. na ukończeniu.Dość ciekawe efekty osiągnąłem ale nie pamiętam jak to robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Hej Tomi a logo na tej wędce to widzę Twoją Mrówę.Nawijajcie tu ile wlezie o tym patyku.Sugestie,jak to widzicie itd. Odnośnie Twoich patyków dedykowanych pod owady i małe woblery to z grubsza się określiłem.Pisałeś że będą powstawały na nowych polskich blankach ,o których niewiele wiadomo ,przynajmniej na razie.Jak z blankami będzie już co nie co wiadomo (materiał,akcja ,moc,ilość składów itd.)to można będzie precyzować swoje oczekiwania co do produktu finalnego.Niedługo powstanie również mój innowacyjny projekt 14-sto stopowego kija do łowienia na imitacje owadów i małe woblery.W planach też miałem i nadal mam zrobienie logo Mrówki w formie naniesienia kolorowego zdjęcia na folię.Byłem w pracowni reklamy i jestem "po słowie" z wykonawcą .Koszty będą spore(zrobienie projektu+ wykonanie) więc alternatywą będzie odręczny rysunek owada na folii lub samym blanku zrobiony białym tuszem.To jednak dopiero na sam koniec,najpierw muszę skłonić rodbuildera aby zaczął działać.Nie przewiduję fajerwerków, odziany zostanie w PB Minima,uchwyt Fuji standard,czarna pianka na rękojeść i metalowo gumowa gała na koniec.Ma doskonale działać, a wygląd to sprawa mniej istotna. Pozdrawiam Tomi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 15 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Uchwyt dałbym jakiś cieplejszy chyba że nie masz zamiaru tym kijem łowić w mrozy. Standardowy "kuje" w dłonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi