Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

To będzie Leviathan12 .Narazie to pierwsze szlify ale wiem że będzie dobrze.Trochę "przerysowana" Ukleja i tak miało być.Pisałem że będą zalatywać Megabassem :D .Jeszcze robię ołówka Boleniowego z ryjkiem w typie X-Pod Megabassa.No i całą resztę ferajny-Raptory,ZZ'Rapy itd.

Tomala ten wzorek robi dla mnie Bigrafi.Ja robię rzeźbienia wzorków Raptor,ZZ'Rap itd.pod formy.Jeszcze nowa pracownia w trakcie.Dopiero co się uwolniłem od remontów a tu następny eh....Taki nowy pomysł wpadł do głowy-uchwyty do kołowrotków.Tym czasem robię dla siebie do Chronarcha 51 z żywicy transparentnej w kolorze czerwonym ale możliwości mam nieograniczone.Będę próbował pokolorować na wzór gatunków ryb jak to robi ABEL w swoich młynkach muchowych.Imitacja łuski na nich wydaje się że będzie służyła jako anty poślizg.

Najprościej by było odbić w formie to co robię do tej pory,ale to nie o to chodzi.Należy iść do przodu-ZAWSZE-choćby się wydawało że nie da się już nic poprawić.

Edytowane przez Tomy

No nie wiem.Jakoś nie mam takich skojarzeń patrząc na wobler. :lol:

attachicon.gifl12 (1).jpgattachicon.gifl12 (2).JPG

Kurde Tomy ty tą łuskę sam tym dłutkiem dłubiesz ??? :blink: Pogratulować cierpliwości i precyzji  ;) A wobler, no może być czad po lakierowaniu. Już wygląda debeściarsko a co dopiero będzie jak pokolorujesz zabaweczkę... :D pzdr.

BIGRAFI!!!!!TO ROBI!!!!!!! Trutututu.....BIGRAFI!!!!!.Ja robię te mniejsze z mojej "stajni".Masa będzie barwiona na biało+perła a łuski i skrzela opalizowane na niebiesko,zieloną perłę.Grzbiet malowanie docelowo Aero.Pampuch już na dniach będzie odlewany to się okaże czy to dobra droga.Zacząłem robić tego szczurka na Tajmienie dla K.Zielińskiego jeszcze doszło zamówienie na woblery pod tą rybę i głowacicę-łamańce imitacje ryb.Tak więc do Bigrafiego się będę często "uśmiechał".

Woblery przejdą chrzest bojowy na Syberii w tym roku.

Edytowane przez Tomy