Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy kiepsko kombinujecie. Wątpię aby taki rzeźbiarz jak Tomy podrabiał amatorski design większości wymienionych twórców. Mnie przyszedł do głowy wobler RH85 ale w jednym wątku wyczytałem jak Tomy się nabijał z jego „namiętnych ust”. Powinienem go odrzucić ale widzę w kolekcji Tomiego jeszcze bardziej "namiętne usta" :) więc mam dylemat  :wacko: Tomy, nie trzymaj wyznawców w niepewności :) 

Tak tuninguje woblera RH85 Zlikwidowałem jedynie przednie oczko.No nie wiem kiedy się nabijałem z woblera Roberta,może jakieś niewinne żarty i nie za plecami. :) Nie pałamy do siebie "miłością" chyba?Bo mi już przeszło.Co nie znaczy że mam nie przyznać tego że jego woblery i gumy są na najwyższym poziomie jeśli chodzi o konstrukcje.Ten R85 jest wybitny dlatego postanowiłem sobie go "machnąć" do łowienia i po pierwszej rybie wraz z jej fotką idzie do mojej gabloty.Jeszcze jedna kwestia.Wielka szkoda że Roberta na forum nie ma.To jest duża strata dla portalu.

Edytowane przez Tomy

Przepraszam ale gapa ze mnie, nie zauważyłem fotki miedzy kleniowymi przynętami. Tomy, skoro nie jesteś narcyzem to napisze, że mnie ten „tuning” rozczarował. Domyślam się, że naklejałeś folie z odciśniętą łuską i dlatego nie widać skrzeli. W takim razi chyba oczu i tych „namiętnych usta” też nie widać :) Ja sobie też okleiłem ten wobler ale przez rozprasowanie folii na woblerze. Do gabloty się może nie nadaje ale w czystej wodzie pięknie mruga. Przedniego oczka też nie używałem do czasu jak kiedyś przerzuciłem całe pudełko bo bolki brać nie chciały. Założyłem agrafkę na przednie oczko na którym wobler się tylko giba. Wyglądało to nieciekawie a bolki brały jak głupie. Teraz się zastanawiam gdzie by mu tu trzecie oczko dołożyć :lol:

Edytowane przez gorzala

Pampuchy dostały bardzo dobre kotwice ok.2 zł/szt.Teraz szukam kółek konkretnych może Daiwa tournament.Rapsticki dostaną Ownera STBCX.Raptory chyba Kamatsu te z najwyższej półki bo zrobiły na mnie bardzo dobre wrażenie.Generalnie będę chciał wyjść z tanich kotwic.Raz że znudziło mnie wieczne kombinowanie a to nie ma na stanie,a to,a sramto itd.Niech się Panowie wezmą i wypałują z takim podejściem i wsadzą sobie te kotwy w zad.[mi106 to nie do Ciebie :) ] sam to też przerabiałeś i wiesz jak jest.

post-46714-0-60001400-1369477938_thumb.jpg

• Like 1

nie, no co ty, ciekawski jestem tylko, co klenie o nich mysla? kiedy sie leniwie opalaja i nic do roboty nie maja, zwlaszcza te tluste, jeziorowe ;)

Pitt tak byłem ciekaw tych Pampuchów z żywicy aż sam się wybrałem na fishing :)

Było bardzo dużo takich 25-35cm.

post-46714-0-39470800-1369512613_thumb.jpg

Było parę atomowych targnięć-chyba Jazie.Był też konkret.Chyba miał pow.50cm.Nie mierzyłem.Rąk też nie wyciągałem bom słaby dzisiaj był.

post-46714-0-75796200-1369512886_thumb.jpgpost-46714-0-87916900-1369512865_thumb.jpgpost-46714-0-52178800-1369512927_thumb.jpgpost-46714-0-52571300-1369512907_thumb.jpg

Normark ,- Tomku ale z nimi nie jest łatwo handlować.... Z tego co opowiadał mi znajomy ( nie podaję nazwiska bo to bardzo znana postać tzw: polskiego wędkarstwa i jeden z najstarszych producentów akcesoriów wedkarskich) który od nich kupuje,- to chłopcy muszą się jeszcze dużo uczyć o handlu.....

Spytaj Piotrka Piskorskiego,- on chyba bezpośrednio z VMC ciągnie.

Nowa stronka w robocie powinna być do m-ca.Będą żywsze kolory itd.Wzory woblerów które były do tej pory z drewna idą pod formy i spróbuje z pianki.Drewno jeszcze będzie przez jakiś czas.Myślę że do końca tego roku.Potem jak dobrze pójdzie z syntetykami to będzie tylko na zamówienie.