MIKUL Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Bajka Tomy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 No no , ale dajesz Tomek z tymi klamkami . Jak chcesz sobie polatać to daj jedną klamkę nad głowę , to mewy same porwą Ciebie w powietrze . Myślę jeszcze nad wypasionymi płetewkami piersiowymi .Dobre by były z piórka ale to spowoduje zbyt dużą ilość warstw lakieru żeby to przykryć.Coś wymyślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Tomek ,ale Żeś dał do pieca.Paweł wystrugał- jeżeli można tak powiedzieć,Ty zaszalałeś z malowaniem.Połączenie magiczne tak mi się wydaje.Wygląd szał ,jeszcze jak będą pracowały jak wyglądają to dopiero będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 9 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Nie no Krystian.Paweł to jest MAGIK w konstrukcjach woblerowych to i praca jest magiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mielony Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 Świetne te Woblerki Graty i powodzenia w dalszym tworzeniu !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 9 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 No i drewienko to mój świat zdecydowanie.Pianka to mus ale drewno to zostawiam sobie i sam się będę w to bawił no!czasem z Pawłem na ile mu sił starczy hehe Trochę musiałem okroić ilość wzorków bo bym się w tym pogubił.Będą Raptory7-drewno,Leviathany10-drewno,Hooligans-drewno.Żywice do spalenia form to może jeszcze z 10 odlewów.Piana-Leviathan85 z oczkiem w łebku i z oczkiem z przodu.RapStick,Raptor80 wobler ze sterem.Żywica powróci po stworzeniu twardych form.No i Silikony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalniak Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 A co z Sieczką czekam i czekam a tu nadal cisza w temacie a tak by się przydała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 9 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 A co z Sieczką czekam i czekam a tu nadal cisza w temacie a tak by się przydałaNo ciężko robić wszystko Co do maluchów to powstał kiełżyk 1,5cm.Taki model testowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 no wreszcie Tomek ruszyłeś temat "paznokci"... fajny... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Nowa fakturka na Raptor7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Szalejesz Panie szalejesz, mega to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Dobrze to wygląda Tomek, tylko patrzeć ja samce uklejek będą się trzeć z Raptorami i oleją Panie uklejki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 (edytowane) Sam jak bym był panem uklejką to bym dmuchnął taką rybkie. .Najprawdopodobniej będą zestawy Pampuch i Raptor dostępne na giełdzie-żywiczne do samodzielnego montażu.Co nie którzy się zastanawiają nad wejściem w ten materiał,no to będą mieli okazję się przekonać czym to "pachnie" . Edytowane 10 Czerwca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Tomek to ja proszę taki zestaw od kopa. Myślałem nad tym Foam it' em, father lightem też ale tego w pl dostępnego nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Tomek -śmiało mogę powiedzieć że jeżeli będą te w nowej szacie miały taką pracę jak poprzednie,to już można nimi rzucać do wody,(oczywiście po wszystkich potrzebnych do otrzymania pożądanej pracy czynnościach,he he).Te ostatnie modele Raptora mają mocniejszą pracę,dla mnie lepszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Pracę w Raptorach można zmieniać do woli.Oczko przednie w górę i chodzi dużo drobniej.Ja lubię mocniejszą .No i dobra cieszę się że łowią.Moje Hand Made od A-Z materiał-drewno.Malowanie pędzel.Technika pozwalająca na uzyskanie bardzo dużej powtarzalności.Tak to będzie wyglądało i to będzie moja działka którą będę doskonalił do oporu.Nowe barwniki już w drodze bo mnie lekko kolorki blokują. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Lubię te cieniowanie,oj lubię.Ja lubię jak praca jest nieco mocniejsza,chociaż w tym potoku który teraz u nas płynie to stawiają niezły opór,szczególnie 8,5cm.Zaczynam od 7-mki ,ale i tak zaraz zakładam te większe,może to przez ten stan i kolor wody walą w te większe woby.Ostatnio nawet taki ze 25cm walnął w 8,5cm i dobrze się zapiął,byłem w szoku.Wczoraj to samo,Młody dwa takie około 55cm ,mi się trafił taki 60+,wszystko na spore wobki jak na bolka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Chciałbym aby mnie tak kolorki blokowały Jak zwykle genialne malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thibar Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Coś wspaniałego wobki piękne a RapSticki jakie !!! warto było czekać, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 A ja już swoje maaaam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Jutro odlewam całą puchę Feather Lite aż do spalenia form.Surówki będą na giełdzie.Raptor mały i duży.Pampuch i mrówa już się zjarały to nie odleje i to były ostatnie woblery Panowie z tego designu i z tego materiału.Czas spróbować nowych syntetyków.Twarde formy już praktycznie gotowe,materiał-pianka-zakupiony.Od razu piszę że! surówki nie za bardzo się nadają do odbitki i zrobienia swojej formy.Tzn.próbować możecie tylko tak piszę żeby czasem się ktoś nie poczuł rozczarowany .Może jutro wstawię wzorek mojego riperka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Wujku Tomy , Ty zacznij strugać rybkę dla Zośki bo już się pcha na świat lada dzień może już być z nami, więc jeśli chcesz być najlepszym wujkiem na świecie to sam wiesz hihi a co do twardych form to mam dostęp do maszyn CNC mam dostęp do materiałów Alu ale nie ma kto mi programu napisać pod Fanuk'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 (edytowane) To też nie robię form z alu.Wystarczy odpowiednia żywica.Znając pętle czasowe w jakie informatycy lubią wpadać nie odważyłem się na takie formy i chyba dla ich dobra.Choć jest jeden człowiek któremu bym zaufał-to ten koleś od sterów-Konrad-zdaje mi się żeby to ogarnął.Boleniówki w piance będą 4modele na początek.Bezstery Lerviathany 8,5cm z oczkiem w łebku,z oczkiem z przodu,RapStick[ołówek] i Raptor ze sterem 8,5cm.Jaziówki 3 modele-Mrówa i Baryłki płytkochodzące i SDR'y.Potem dojdzie Raptor7 i 6 no! i styknie.Zbrojone będzie wszystko w konkretne kotwy i kółka,nie będzie możliwości kupna bez zbrojenia bo wszystko idzie w opakowanie.Skład firmy ja i dwie nieziemsko ogarnięte osoby i niech się dzieje co chce HUA!Co jakiś czas będą się przewijać woblery że tak powiem limitowane,mocno wypasione wizualnie co jest do osiągnięcia tylko w formach silikonowych .Będą to serię aż do spalenia 5gniazdówki to ok.100sztuk.Po zjaraniu finito i nigdy nie będzie tego samego ale będzie następny model.To tak żeby mieć jakąś zabawę i żeby się nie zanudzić. Edytowane 12 Czerwca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Własnie chyba napiszę do Konrada może on mi coś pomoże bo te moje technolodzy to zawaleni robotą po uszy i du..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 a co do twardych form to mam dostęp do maszyn CNC mam dostęp do materiałów Alu ale nie ma kto mi programu napisać pod Fanuk'a bez pomiarów wobka sondą jakos nie umie sobie tego wyobrazic zeby ktos napisał program Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi