piotro82 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Wobek pomierzony i nawet zeskanowany 3D będzie, już nawet mam skan coś a'la thunderstick storma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Jedno jest pewne.Ja takiego programu nie napisze.Opanowanie wstawiania zdjęć na jerku zajęło mi pół roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Hahahaha debeściak jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Jedno jest pewne.Ja takiego programu nie napisze.Opanowanie wstawiania zdjęć na jerku zajęło mi pół roku. Mi zajęło 4 miesiące. Taki rocznik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Mi zajęło 4 miesiące. Taki rocznik... debeściarski Coś na Płock majstruje bo Wolf nie daje żyć normalnie.Taka 9teczka ze sterem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 O o ,to jest to ,he he.Tomek niech tylko ta woda zejdzie to będą konkretne ryby,a nie podrostki.Ostatnio na 8,5cm waliły nawet takie po 25-45 cm mniej więcej ,bo nie mierzone ,ale takie mikre że po stuknięciu i zacięciu myślałem że jakieś coś za kapotę śmignąłem.Tragedia w tym roku przez tą wodę,najgorszy sezon od kiedy pamiętam.Te większe ze sterem przydadzą się na rybki konkret,jak pogoda się zlituje w końcu.Pozdro Tomy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 (edytowane) Powolutku ruszam z silikonami.Obciążenie będzie zatopione.Uszko do mocowania od góry i na kotwiczkę na dole. Edytowane 13 Czerwca 2013 przez Tomy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUDI75 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 JA PIERDZIUUUU,REWELACJA :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 O o ,to jest to ,he he.Tomek niech tylko ta woda zejdzie to będą konkretne ryby,a nie podrostki.Ostatnio na 8,5cm waliły nawet takie po 25-45 cm mniej więcej ,bo nie mierzone ,ale takie mikre że po stuknięciu i zacięciu myślałem że jakieś coś za kapotę śmignąłem.Tragedia w tym roku przez tą wodę,najgorszy sezon od kiedy pamiętam.Te większe ze sterem przydadzą się na rybki konkret,jak pogoda się zlituje w końcu.Pozdro Tomy.Też podpisuję się pod tymi stwierdzeniami, z tą różnicą że nie jestem pewien czy woda spadnie. Już było 380cm i robiło się ciekawie a teraz znowu 530cm i zanim opadnie idzie kolejna fala. Trzeba ogarnąć temat boleni z mega wody bo inaczej nici i z niżówki ryb w tym roku nie będzie. Ale żeby nie marudzić wobek w tym rozmiarze będzie super a o silikonach nie wspomnę. Co tu pisać Nie wyrabiam - masakra Tomku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Powolutku ruszam z silikonami.Obciążenie będzie zatopione.Uszko do mocowania od góry i na kotwiczkę na dole.Prototyp 2.jpgPrototyp 1.jpg Dobrze to ci wyszło. Ten talerz na ogonie pozostaje w tej wielkości? Może być ostra praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Tomy, te gumy bardziej pod bolenie czy zandery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Trza odkładać piniędze!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Też podpisuję się pod tymi stwierdzeniami, z tą różnicą że nie jestem pewien czy woda spadnie. Już było 380cm i robiło się ciekawie a teraz znowu 530cm i zanim opadnie idzie kolejna fala. Trzeba ogarnąć temat boleni z mega wody bo inaczej nici i z niżówki ryb w tym roku nie będzie. Ale żeby nie marudzić wobek w tym rozmiarze będzie super a o silikonach nie wspomnę. Co tu pisać Nie wyrabiam - masakra Tomku.Ja się boję tylko jednego.............może tak być jak w 2010 bodajże,......... trzy wody powodziowe na zbiorniku jedna po drugiej i po sezonie .Teraz zaczyna się podobnie.Oby nie. Tomek wiesz jak ta guma będzie pracować,czy nie? A wielkości i gramatura obciążenia będzie rożna?Może trochę dużo pytań ,ale sam wiesz.............Trzeba było nie pokazywać ,he he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Tomek te gumiaki to zarąbiaszcze wyszły BRAVOZnając Twoje samozaparcie w poszukiwaniu celu jestem pewien że to bedzie strzał w dyche I nie bądż taki skromny bo debeściak z Ciebie jest że ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 No z gumami to raczej trochę zejdzie.Jak wszystko dobrze pójdzie będą różne rozmiary.Roboty mam po uszy.Formy,giętarki itd.ale podstawa to iść do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 @ Tomy: Mistrzu W wątku jaziowym doczytałem, że planujesz produkcję pijawek i pisałeś o metodzie Drop Shot. Brałeś może pod uwagę pływający wariant takich gum, np. pod Carolina/ Texas Rig. Wiesz, jakaś komora powietrzna, coby wabiki unosiły się figlarnie nad dnem? Na rodzimym rynku niewiele tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 @ Tomy: Mistrzu W wątku jaziowym doczytałem, że planujesz produkcję pijawek i pisałeś o metodzie Drop Shot. Brałeś może pod uwagę pływający wariant takich gum, np. pod Carolina/ Texas Rig. Wiesz, jakaś komora powietrzna, coby wabiki unosiły się figlarnie nad dnem? Na rodzimym rynku niewiele tego...Pomyślę nad tym. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Z wodą przeczuwałem że tak będzie. Zeszły gorący i suchy rok spowodował że stopniało bardzo dużo lodowców na Grenlandii(niedźwiedzie polarne miały pewnie przejebane jak ktoś wie o co chodzi) i to spowodowało że do atmosfery dostało się bardzo dużo wilgoci. Długa zima była tego potwierdzeniem, dużo śniegu, szaro, buro i ponuro. Ponoć był pobity rekord pod względem ilości pochmurnych dni. Niestety wraz z nastaniem wiosny ta wilgoć się nie wyniosła i mamy to co mamy, burze i ciągłe krótkie i intensywne opady, co wyparuje to znowu spada. Będzie jak w 2010 roku, bardzo ciężko bo duża woda powoduje brak czytelnych miejsc, ryba jest wszędzie i nigdzie. Może być tak że z nastaniem lata albo fronty się przekręcą i przyjdzie suche powietrze z południa, albo będzie dalej lać i będzie kolejna powódź. W pierwszym przypadku woda spadnie do jesieni i wtedy coś się normalnie połowi, albo będzie tak skakało jak skacze i będziemy dłubać pojedyncze ryby. Zawsze uważałem że jesteśmy w stanie złowić tyle ile nam da rzeka , przynajmniej będzie więcej ryb. W 2011 do połowy czerwca miałem wyjętych 50 boleni. To min. zasługa 2010 roku i tego że woda odpoczęła od rybożerców. Niestety na sukces naszego wędkarstwa składa się wiele czynników, choć dla tego pewnie jest takie ciekawe . wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronaxx Opublikowano 15 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Wielbiciel pampucha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 No ładny Jasio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Z wodą przeczuwałem że tak będzie. Zeszły gorący i suchy rok spowodował że stopniało bardzo dużo lodowców na Grenlandii(...) i to spowodowało że do atmosfery dostało się bardzo dużo wilgoci. Długa zima była tego potwierdzeniem, dużo śniegu, szaro, buro i ponuro. Ponoć był pobity rekord pod względem ilości pochmurnych dni. Niestety wraz z nastaniem wiosny ta wilgoć się nie wyniosła i mamy to co mamy, burze i ciągłe krótkie i intensywne opady, co wyparuje to znowu spada. (...)I ta wilgoć nie wpłynęła do oceanów, tylko "czekała" pół roku, aż do zimy, by wzbić się w powietrze i zasłonić słońce A burze i gradobicia nigdy nie nawiedzały naszego kraju. W tym Warszawy też nigdy wcześniej nie zalało. I pewnie nie jest prawdą, że "żyjemy w klimacie umiarkowanym o nieumiarkowanych wahaniach" (prof. Parczewski).Sorry za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 (edytowane) Dobra Panowie terefere kuku będę strzelał z łuku.Koniec jest blisko i teraz to tylko się bawić taka jest prawda.Nowy design wymyśliłem na Jaziówki wczoraj ale rano tak z 10% tylko pamiętałem.Próbuje!Do boju!do boju! HUA!Na Raptorka miętówkę fotka od Kolegi. Edytowane 16 Czerwca 2013 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 Te co czują mięte, to od razu biorą do dzioba Tomek,- nie wiedziałeś o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 (edytowane) ...a ja poznałem ostatnio taką jedną syrenę.Ma totalnego odpała na punkcie militarnych ciuchów,broni itd.a ja mam to samo.Chce zostać zawodowym.Jak ona pięknie strzela z Walthera....eh. Edytowane 16 Czerwca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 ...a ja poznałem ostatnio taką jedną syrenę.Ma totalnego odpała na punkcie militarnych ciuchów,broni itd.a ja mam to samo.Chce zostać zawodowym.Jak ona pięknie strzela z Walthera....eh. To lepiej jej nie wku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi