Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

O o ,to jest to ,he he.Tomek niech tylko ta woda zejdzie to będą konkretne ryby,a nie podrostki.

Ostatnio na 8,5cm waliły nawet takie po 25-45 cm mniej więcej ,bo nie mierzone ,ale takie mikre że po stuknięciu i zacięciu myślałem że jakieś coś za kapotę śmignąłem.Tragedia w tym roku przez tą wodę,najgorszy sezon od kiedy pamiętam.

Te większe ze sterem przydadzą się na rybki konkret,jak pogoda się zlituje w końcu.

Pozdro Tomy.

O o ,to jest to ,he he.Tomek niech tylko ta woda zejdzie to będą konkretne ryby,a nie podrostki.

Ostatnio na 8,5cm waliły nawet takie po 25-45 cm mniej więcej ,bo nie mierzone ,ale takie mikre że po stuknięciu i zacięciu myślałem że jakieś coś za kapotę śmignąłem.Tragedia w tym roku przez tą wodę,najgorszy sezon od kiedy pamiętam.

Te większe ze sterem przydadzą się na rybki konkret,jak pogoda się zlituje w końcu.

Pozdro Tomy.

Też podpisuję się pod tymi stwierdzeniami, z tą różnicą że nie jestem pewien czy woda spadnie. Już było 380cm i robiło się ciekawie a teraz znowu 530cm i zanim opadnie idzie kolejna fala. Trzeba ogarnąć temat boleni z mega wody bo inaczej nici i  z niżówki ryb w tym roku nie będzie. Ale żeby nie marudzić wobek w tym rozmiarze będzie super a o silikonach nie wspomnę. Co tu pisać :o Nie wyrabiam  - masakra Tomku.

Powolutku ruszam z silikonami.Obciążenie będzie zatopione.Uszko do mocowania od góry i na kotwiczkę na dole.

attachicon.gifPrototyp 2.jpgattachicon.gifPrototyp 1.jpg

Dobrze to ci wyszło. Ten talerz na ogonie pozostaje w tej wielkości? Może być ostra praca

Też podpisuję się pod tymi stwierdzeniami, z tą różnicą że nie jestem pewien czy woda spadnie. Już było 380cm i robiło się ciekawie a teraz znowu 530cm i zanim opadnie idzie kolejna fala. Trzeba ogarnąć temat boleni z mega wody bo inaczej nici i  z niżówki ryb w tym roku nie będzie. Ale żeby nie marudzić wobek w tym rozmiarze będzie super a o silikonach nie wspomnę. Co tu pisać :o Nie wyrabiam  - masakra Tomku.

Ja się boję tylko jednego.............może tak być jak w 2010 bodajże,......... trzy wody powodziowe na zbiorniku jedna po drugiej i po sezonie .Teraz zaczyna się podobnie.Oby nie.

Tomek wiesz jak ta guma będzie pracować,czy nie? A wielkości i gramatura obciążenia będzie rożna?

Może trochę dużo pytań ,ale sam wiesz.............Trzeba było nie pokazywać ,he he.

@ Tomy: Mistrzu ^_^ W wątku jaziowym doczytałem, że planujesz produkcję pijawek i pisałeś o metodzie Drop Shot. Brałeś może pod uwagę pływający wariant takich gum, np. pod Carolina/ Texas Rig. Wiesz, jakaś komora powietrzna, coby wabiki unosiły się figlarnie nad dnem? Na rodzimym rynku niewiele tego...

@ Tomy: Mistrzu ^_^ W wątku jaziowym doczytałem, że planujesz produkcję pijawek i pisałeś o metodzie Drop Shot. Brałeś może pod uwagę pływający wariant takich gum, np. pod Carolina/ Texas Rig. Wiesz, jakaś komora powietrzna, coby wabiki unosiły się figlarnie nad dnem? Na rodzimym rynku niewiele tego...

Pomyślę nad tym.

• Like 1

Z wodą przeczuwałem że tak będzie. Zeszły gorący i suchy rok spowodował że stopniało bardzo dużo lodowców na Grenlandii(niedźwiedzie polarne miały pewnie przejebane jak ktoś wie o co chodzi) i to spowodowało że do atmosfery dostało się bardzo dużo wilgoci. Długa zima była tego potwierdzeniem, dużo śniegu, szaro, buro i ponuro. Ponoć był pobity rekord pod względem ilości pochmurnych dni. Niestety wraz z nastaniem wiosny ta wilgoć się nie wyniosła i mamy to co mamy, burze i ciągłe krótkie i intensywne opady, co wyparuje to znowu spada. Będzie jak w 2010 roku, bardzo ciężko bo duża woda powoduje brak czytelnych miejsc, ryba jest wszędzie i nigdzie. Może być tak że z nastaniem lata albo fronty się przekręcą i przyjdzie suche powietrze z południa, albo będzie dalej lać i będzie kolejna powódź. W pierwszym przypadku woda spadnie do jesieni i wtedy coś się normalnie połowi, albo będzie tak skakało jak skacze i będziemy dłubać pojedyncze ryby. Zawsze uważałem że jesteśmy w stanie złowić tyle ile nam da rzeka :), przynajmniej będzie więcej ryb. W 2011 do połowy czerwca miałem wyjętych 50 boleni. To min. zasługa 2010 roku i tego że woda odpoczęła od rybożerców. Niestety na sukces naszego wędkarstwa składa się wiele czynników, choć dla tego pewnie jest takie ciekawe :).

wujek

Z wodą przeczuwałem że tak będzie. Zeszły gorący i suchy rok spowodował że stopniało bardzo dużo lodowców na Grenlandii(...) i to spowodowało że do atmosfery dostało się bardzo dużo wilgoci. Długa zima była tego potwierdzeniem, dużo śniegu, szaro, buro i ponuro. Ponoć był pobity rekord pod względem ilości pochmurnych dni. Niestety wraz z nastaniem wiosny ta wilgoć się nie wyniosła i mamy to co mamy, burze i ciągłe krótkie i intensywne opady, co wyparuje to znowu spada. (...)

I ta wilgoć nie wpłynęła do oceanów, tylko "czekała" pół roku, aż do zimy, by wzbić się w powietrze i zasłonić słońce :blink: A burze i gradobicia nigdy nie nawiedzały naszego kraju. W tym Warszawy też nigdy wcześniej nie zalało. I pewnie nie jest prawdą, że "żyjemy w klimacie umiarkowanym o nieumiarkowanych wahaniach" (prof. Parczewski).

Sorry za OT

Dobra Panowie terefere kuku będę strzelał z łuku.Koniec jest blisko i teraz to tylko się bawić taka jest prawda.Nowy design wymyśliłem na Jaziówki wczoraj ale rano tak z 10% tylko pamiętałem.Próbuje!Do boju!do boju! HUA!

Na Raptorka miętówkę fotka od Kolegi.

post-46714-0-27292700-1371407977_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 1