Tomy Opublikowano 6 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 ZZ'Rap ok.9cm.Bardzo stabilna praca,bardzo lotny i bardzo mocne lusterkowanie w opadzie.Takie były wytyczne i tak się stało wobler spełnia wszystkie te kryteria.Będzie penetrował Wisłę za Sandaczem.Orał/obstukiwał dno tak więc nie ma co się tu pieścić z malowaniem.Ze względu na sposób prezentacji przy którym zaczepy są nieuniknione design a z nim związana cena będzie okrojona. Rapto6 będzie mocno wypasioną słonecznicą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Drewniaki Raptor7. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Jednak te drewniaki są najfajniejsze , będą w sprzedaży ? .Super wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 (edytowane) Teraz większa partia drewienek ZZ'Rap9.Parę zrobię wypasionych.Moim zdaniem ten wobek porządzi na jesieni zwłaszcza na Sandacze.Jutro robię Raptory 7.Coś jest takiego w drewnie że choć mógłbym już przestać robić w tym materiale to nie mogę.Myślę jeszcze nad tym żeby połączyć drewno z żywicą.Zwłaszcza przy dużych woblerach które są w planie np.imitacja Klenia ok.20cm może się wyrobię na zlot głowatkowy. Edytowane 7 Września 2013 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 no właśnie sam się kiedyś zastanawiałem dlaczego woblery z drewna są cenione (przeze mnie) najbardziej może to "tradycja" albo świadomość poświęconego czasu na jedną przynętą ciekawy temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 drewno = magia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Tomek woblerki są po prostu mega, jak otwarłam kopertę to zaniemówiłem.Odezwę się do Ciebie w poniedziałek będę miał konkret sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 (edytowane) Ok.Strzebelki pstrągowo[to się okaże] kleniowe po wodowaniu.Dzisiaj okonki i szczupaczki 20-30cm sobie upodobały wyjątkowo te wzorki.Kleksy na stojącej wodzie odprowadzały ale to i tak jest bardzo dobrze bo na tej miejscówce na nic nie reagują.Myślę że o świcie powinno coś tam palnąć. Długość 6cm wagowo bardzo fajnie 11 z hakiem.Odpowiednio podana zejdzie do dna w każdym dołku.Przy ściąganiu średnim tempem praca V jak na bezsterowca stabilny nawet po prąd,w opadzie bardzo mocne lusterkowanie a rybka cały czas jest w poziomie nie leci ani na tył ani na przód.Jerkowanie-bardzo dobrze odjazdy i różne inne myki.Wygląda to wszystko na ukończone i modyfikacji obciążenia już nie będzie.Jedynie korpus pod strzeble będzie miał "zgoloną" gruba łuskę a w zastępstwie dostanie drobną fakturę.Takich wzorków trochę będzie-imitacja kiełbia,kozy to jeszcze dojdzie na 100%.Potem ciernik bezsterowy i na koniec jakieś robactwo do stukania po dnie również bezsterowe. Edytowane 8 Września 2013 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Bezsterowe będą brylowały w następnej dekadzie. Uważam, że obrałeś świetny kierunek. Mam kilka małych na tapecie i jestem pod wrażeniem zmiany w sposobie łowienia. Teraz te większe jeszcze mnie absorbują czasowo stąd nic więcej u mnie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 9 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 Koniec programu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 jak wstaje rano to takie obrazy prześladują na ekranie telewizora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 A Tomy jak już w tv przerwa to wtedy kładzie się zdrzemnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 11 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 (edytowane) Lekki wypadek miałem ale już ok.ZZ'Rap 9 ekonomik.Nowe Korpusy na strzeble po malowaniu tła.ZZ'Rap8 gromadka dla Darka [siwyPike] na ukończeniu.Cieniowanie wstępne Raptor8BS.Mi się podoba efekt no to się pochwalę. Raptor65BS 6,5cm 11,5g.Dla zainteresowanych strona rusza najprawdopodobniej w ten weekend.Woblery przeważnie na zamówienie ale można też czasem trafić na gotowe.Będzie baner tu na forum z linkiem tak więc łatwo traficie.Zapraszam serdecznie.W planach również mini forum dotyczące Bolenia,Jazia i Klenia. Edytowane 11 Września 2013 przez Tomy 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 (...)Cieniowanie wstępne Raptor8BS.Mi się podoba efekt no to się pochwalę. P1130118.JPG(...)Ba.Nie tylko Tobie się podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Uf...już myślałem Tomek , że zwinąłeś "interes" bo oczekiwanie na raptory 8BS się dłuży niemiłosiernie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 11 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Maniek wręcz przeciwnie zakładam następny-biuro notarialne-To już takie moje hobby drugie po wędkarstwie-interesy.Jeszcze dobrych prawników do jednego lokalu i można żyć spokojnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 (edytowane) Strzeble po pierwszych kolorkach.Już chyba dość podobne do oryginału. Edytowane 12 Września 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myku1987 Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Bardzo ładne. Tomku pomysl też nad jaśniejsze wersją. Postaram się wysłać Ci fotke strzebli jaka u mnie wystepuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 (edytowane) Tutaj wstaw tą fotkę a ja spróbuje zrealizować to na wobku i też wstawię.Dzisiaj rano dosłałem info że Raptor8 BS sprawdził się na Sandaczach w nocy. Edytowane 12 Września 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 (edytowane) Ja tak tylko przypominam Tomku o moim projekcie Strzebelki zapowiadają się mega Edytowane 12 Września 2013 przez Sebo0707 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Tak pamiętam będziesz miał takie wobki których na pewno będzie żal do wody wrzucać.Plan jest taki odnośnie woblerów dla koneserów/kolecjonerów.Tym to już osobiście się będę zajmował od początku do końca.Co miesiąc będzie seria 10sztuk.woblerów imitujacych np.Sandacza na następny m-c np.Pstrąga za m-c-szczupaka itd.Teraz te które robię nawet wypasione są tworzone na "skróty" edycje kolekcjonerskie będą odbitkami z prawdziwych ryb.Malowanie/opalizacja itd.międzywarstwowe.no i cena to od razu piszę będzie sporo wyższa od woblerów standardowych.To będą konstrukcje coś pomiędzy rzeźbą a woblerem.Taka wprawka przed odlewami dużych ryb np.Boleń 80cm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Czyli wobler do gablotki ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Nie no walory użytkowe jak najbardziej będzie posiadał [praca itd.] ale to na bez zaczepowe łowiska jak coś ze względu na cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 (edytowane) kurcze takie je robisz ,że się nie mogę doczekać raptorów Edytowane 13 Września 2013 przez Tomala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi