Tomy Opublikowano 13 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 (edytowane) Tomala jeszcze nie pokazałem wszystkiego.To jest takie nabieranie rozpędu na 2014r.Szykują się też wobki dla moich stałych klientów.Żeby nie było nikogo nie zmuszałem/namawiałem do przyklepania "lojalki" ale taka sytuacja wyszła sama i ze strony kupujących.Dla nich właśnie powstaną woblery do złudzenia podobne do uklejki.Przy tej wersji nie będzie wersji ekonomik/wypas itd.To ma wyglądać jak żywa uklejka.Cały czas mi czegoś brakuje w tym moim designie.Teraz już muszę dopiąć swego.Dzisiaj doszła większa siostra Ryogi1016 R2020HL.Czekam jeszcze na patyki X-Zoga 4 i 7kg myślę że tym obgonię wszystkie boleniówki.Po sprzęcie to już chyba widać jaki kerunek w przynętach pod Rapę obrałem. Edytowane 13 Września 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Tomku nie bardzo Nigdy by mi nie przyszlo do glowy uzywac Ryogi czy to malej czy duzej do takiego lowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 (edytowane) Gugcio ja przerobiłem już prawie wszystkie multiki i wróciłem do Ryog.Jak dla mnie mała 1016L to taki multi Boleniowy na lekko!!! a głównie będzie obsługiwać wobki pod Klenia,Jazia,Pstrąga itp.to też jest z niskim przełożeniem.Generalnie to ja się źle czuję z UL.Maek to samo Rzadko łowi małą Ryogą Bolenie.Moje wobki pod klenia ważą przy 6,5cm ok.12g a Raptor8BS który ostatnio był skuteczny na kleksy-przy 8cm ok.15 to też z rzutami zero problemów.Najcięższa moja Boleniówka ok.40g.Trochę podziałałem dzisiaj:ZZ'Rap10 Jerk 10cm 24g.Praca przy podbijaniu jak to jerk.Przy ściąganiu bardzo stabilny w nurcie choć to jak dla mnie czasem przeszkadza.Opad mocne lusterkowanie.Było ciśnienie na dużo bieli tak więc bebech biała perła dość podobnie do rybiej łuski odbija światło. ZZ'Rap9 taki nowy i ciekawy wobler o zdecydowanej a przy tym drobnej pracy,w opadzie lusterkuje choć nie wiem czym tu się chwalić bo każdy będzie lusterkował przy takim stosunku waga/długość i umiejscowieniu obciążenia.Może tym że migotanie w tej wersji jest turbo.Design dość skromny.Biała perła z niebieską opalizacją-NIEBIEWSKĄ! Raptor6BS pracę tych przynęt opisywałem wcześniej.Dedykuję tą przynętę Kleniom,Pstrągom i cioci Rózi z Łękawicy. Raptor8BS o tym już było taki uniwersał.Do tej pory złowił-Bolenie,Klenie,Brzany i Sandacze.Dedykuję go....a to jutro się zastanowię. Edytowane 13 Września 2013 przez Tomy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Wierze ale dla mnie to mocarna maszyna i osobiscie mala posadzilbym na kiju do swimbaitow tak do 4 OZ a duza na jerkowce do 6 max 8 Oz. Ewentualnie rzeczna orka za sumem, gumy 6-8 na glowkach 30-50gr. Do takich wabikow jak ty piszesz uzywam chronarcha e51, lowie nim szczupaki na twitchbaity do 20gr. W zeszlym roku obslugiwal gumy 5 na max 24gr, ale sa gusta i gusciki co naturalnie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 (edytowane) Nie dokuczaj mi!!!!!heheh Bo masz kasy jak lodu i co Ci tam zależy giździe jeden. Edytowane 13 Września 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Ja biedak jestem Tomek Wbrew pozorom nie mam nic nadzwyczaj drogiego czy czegos do lansowania sie :D Lowie czym mam. Dla mnie licza sie wyniki i ciagle nad nimi pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Ja biedak jestem Tomek To tak jak ja po zakupie tych młynków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Ja nawet na takie mlynki nie mam, nawet jeden z nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 Super wyszły ZZRapki. Już się nie mogę doczekać na ich przybycie . Myślę , że to jest kierunek w którym będę szedł jeśli chodzi o przynęty boleniowe. Ich praca zaskakuje mnie na każdym wyjeździe. Prawdziwy geniusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 (edytowane) Okej Darku.Zrób mi fajne zdjęcia na stronę i jak byś mógł krótką relację z połowu na te woblery-sposób prowadzenia itd.Odwdzięczę się.Fotki robisz zabójcze myślę że jesteś idealną osobą do stworzenia takiej relacji podpartej zdjęciami.KrystekWolf i Siwek myślę że też pomogą. Edytowane 14 Września 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 My skromni ludzie jesteśmy Tomek ,co my tam wiemy .Najlepiej niech się wypowiedzą fachowcy w temacie.Ja dwie rybki jedna 79 cm i druga 80 cm i masa takich do 75 cm w tym roku to nie ma się czym chwalić.Nas to cieszy bo robimy swoje ,nie każda ryba musi mieć 80 cm czy 90 cm ,choć kilka fajnych mi spadło ,ale cóż tu wymyślać i narzekać .Trzeba łowić i się cieszyć ,my z tego czerpiemy radość .Fotografii się uczymy dlatego wygląda to jak wygląda,choć myślę że nie jest najgorzej .Pomagam tylko ludziom którzy tego sobie życzą, w miarę moich skromnych możliwości.Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 (edytowane) Jak by fotki nie były fajne to bym o nie nie prosił.Kryst nie pieprz .Przyjedź na moje łowiska to 65 Cię będzie cieszyć.Najmniejsza ZZ'Rapka 4,5cm waga 8gram.Przy ściąganiu merga delikatnie ogonem praca V.Opad-lusterkowanie.Przy podbiciach odejścia na boki.To jest rzecz jasna prototyp.Tylne oczko jest po to żeby łatwiej ją było wieszać do lakierowania.Potem ucinam. Edytowane 14 Września 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 Krystian daj spokój z tą skromnością, jesteś mistrzu i tyle Ci mogę powiedzieć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 14 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 Krystian daj spokój z tą skromnością, jesteś mistrzu i tyle Ci mogę powiedzieć. Także się pod tym podpiszę. Skromność jest zaletą mistrzów i tyle. Ja ze swojej strony oczywiście ile będę mógł to pomogę. Uczę się ZZ Rapa ale łowny jest jak mało który z Twoich wobków Tomku. Dzisiaj zimno i deszczowo ale 2 wyjęte maluszki i klocek był na kijku. Po zacięciu pomyślałem że zaczep i już miałem zakląć że ostatni w pudełku mi się zostanie a tu odjazd - powolny , pulsacyjny w toń na napływie główki. Po minucie na kotwicy została łuska. Dużo było ich w tym roku choć żaden godny fotki ( powyżej 80 ). Dobry okres przed nami więc jeszcze jest czas powalczyć. Skrobnę coś na tygodniu i podeślę na e-maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Tomek, u nas też ryb nie ma zatrzęsienie .Pływam po tej rzece od 30 lat ,na początku z ojcem ,teraz z bratem ,w ogóle to całe życie go ze sobą targam .Dobrze że i on mnie teraz powozi autkiem he he .Poważnie to wychowałem się nad tą rzeką ,to pomaga i procentuje teraz,nic nie zastąpi doświadczenia -nic.Kiedyś łowienie to była czysta przyjemność ,ja wybierałem rybę którą chcę łowić danego dnia.Myślę że parę osób które łowiły u nas kilkanaście lub dziesiąt lat temu to potwierdzi ,ale dzięki rabunkowej gospodarce rybackiej ,pseudo wędkarzom (nikt nie jest bez winy) mamy teraz to co mamy,czyli pustkę.Teraz żeby połowić to trzeba się ogarniać i to ostro inaczej nici z efektów.Widać tych fachowców ,parę rybek na wiosnę kiedy łatwiej złowić i potem cisza.Ryby są tylko że zmieniły miejsca itp.,trzeba się ogarniać jak mówiłem,a nie pierdzielić głupoty że nie ma itd.Oczywiście to co zostało jak mówiłem to jest ta kropelka w morzu ,które jeszcze nie wyschło .Wbrew pozorom ,mimo że jest tego trochę,to nie jest tak łatwo je złowić(całe szczęście bo by już ich nie było) pozyskiwaczy białka jest ogromna masa,no cóż.Żeby to jeszcze robili w normalny sposób ,szybki przykład....... najechaliśmy z braciakiem idiotę który łowił i chował do .... kieszeni cargo ...takiej większej 20-40 cm sumki ,jak to nazwać .No że nie mogliśmy tego przeżyć to pouczyliśmy faceta pływać ,przy okazji spalił parę kalorii więcej ,będzie miejsce na te białko które miał w kieszeniach.To jest tylko jeden faktyczny przykład ,a co się dzieje,i jak ma być dobrze.Wytłuczone sandacze ,sumy to i bolenie są teraz smaczne.Nie wiem czy tak po krótce zobrazowałem jak to wygląda ,ale nie jest słodko.To że łowimy to tylko nasze doświadczenie,upór ,kombinowanie wszelkiego rodzaju-pozytywnie oczywiście.Mówisz że 65cm cię cieszy ,mnie tym bardziej,tym bardziej bolenia.A że są większe ,są ,ale dobierz się do nich.Także nie wygląda to tak kolorowo jak by się mogło wydawać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 (edytowane) Krystian daj spokój z tą skromnością, jesteś mistrzu i tyle Ci mogę powiedzieć.Poczekaj Paweł ,przyjedziesz następnym razem to Cię na wyspie zostawimy za te mistrzostwo. Może Ty napisz Tomkowi jakie proste są u nas do złowienia Bolki ,oczywiście te duże.Byłeś to wiesz ,zdrowia Paweł. Edytowane 15 Września 2013 przez Krystekwolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Tomy przydało by się coś małego i lotnego w mirę ciężkiego (7/10g) na klenia, jazia pod casta:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 (edytowane) Powiem szczerze że tylko w balsie mi się udało uzyskać takie woby.Jednak najlepszym gościem w takich wobkach 3cm/10g jest Paweł[Wobler W1].Mi klenie biorą na bezsterowce Raptory8 BS i Raptor6 BS. Edytowane 16 Września 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 ten maly ZZrap ... zapowiada się ciekawie... szkoda ze lato sie (s)konczy(lo)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 To jest wobler na teraz.Prototyp już połowił tam gdzie walą tylko do sieczki i tylko to połowiło.Dostępny nie będzie.To taki prywatny wobler. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Jak ja Cię nie luuubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 16 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Jak ja Cię nie luuubie nie jesteś osamotniony w tym uczuciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 17 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 Tomku, sandacz i jego towarzyszka dotarły. Kapitalne wabie. Nieprędko będę miał możliwość łowienia na nie, ale oko cieszą już teraz. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Ok.Fajnie że się podobają.Strzelba 6cm pod wodą. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba7 Opublikowano 18 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Super wyszła, jestem pewien że pstrągi je polubią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi