mifek Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Widzę że pomaga Ci jakaś bialoglowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 No to robię.Stelaż pancernik Patiomkin.Jutro już coś będzie widać z kształtu. P1130359.JPGP1130360.JPG Fajnie to wygląda. Ciekaw jestem efektu końcowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Jeśli chodzi o efekt końcowy tego że kobieta mi pomaga to jestem w stanie to przewidzieć Andrzeju .Będę miał w domu kwieciarnie z racji licznych zjebek i przeprosin. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 No to zobaczymy co z tego wyjdzie finalnie, nowa forma odmienna na starcie jak to do czego oczy przyzwyczajone. Oby jeszcze w ciepłe kolory ubrana np. pstrąga lub "kardynała" i sukces towarzyski na salonach pienińskich murowany. Aukcja wielka na Pucharze się odbędzie, ludzie hojni oddani sprawie zarybień Królową. Masz szansę sprowokować grube portfele... Ja tam czekał będę, by szczęśliwca w kadrze zamknąć samemu licytując. Powodzenia w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 24 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Na dzisiaj koniec.Już jakiś tam zarys widać.Wygodniej będzie zrobić chyba Pstrąga bo faktura łuski Lipienia to już nie raz mi dała w pióra i jest cholernie trudna.Stelaż zamontowany wraz z obciążeniem.Spoina i maskowanie najmocniejsze jakie znam.Drobne trociny zapuszczone cyjanoakrylem technicznym.Szlifowanie wysokoobrotowe spoiny.Szlifowanie ręczne korpusu. Przygotowanie materiału na głowę.Głowa po szybkim rzeźbieniu dremelem.Efekt będzie widać po malowaniu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Genialne wobki. Tak z ciekawosci jezeli to nie tajemnica co to za material uzyles na ta glowke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 25 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Szpachla samochodowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Tomo ale graffiti w pracowni to masz czadowe Co do woba to zbrojenie Big Game Profeska Pozdro.Na dzisiaj koniec.Już jakiś tam zarys widać.Wygodniej będzie zrobić chyba Pstrąga bo faktura łuski Lipienia to już nie raz mi dała w pióra i jest cholernie trudna.Stelaż zamontowany wraz z obciążeniem.P1130371.JPGP1130367.JPGSpoina i maskowanie najmocniejsze jakie znam.Drobne trociny zapuszczone cyjanoakrylem technicznym.P1130373.JPGP1130374.JPGP1130375.JPGSzlifowanie wysokoobrotowe spoiny.P1130376.JPGP1130377.JPGSzlifowanie ręczne korpusu. P1130378.JPGPrzygotowanie materiału na głowę.P1130379.JPGGłowa po szybkim rzeźbieniu dremelem.Efekt będzie widać po malowaniu P1130384.JPGP1130380.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Tomek wygodniej się rzeźbi dremelkiem jak masz wałek giętki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 25 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 (edytowane) Tak mam ten wałek.Dzisiaj lekkie zdziwko.Zero widoków żerowania ogólnie martwica a dwa Bolki zagryzły Raptora8BS.Powiem szczerze-udał mi się ten model .Brania z opadu. Edytowane 25 Września 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek1b Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Tomy na tym drugim zdjęciu to wygląda jak byś na żywca łowił Gratulacje za bolesława i pięknego woblera! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 25 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 (edytowane) Tak ten wzorek wchodzi na stałe do oferty. Edytowane 25 Września 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 25 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Tak ten wzorek wchodzi na stałe do oferty. Bedziesz musial zrobić forme na 100 gniazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 25 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Tak jak piszę kolegom że będę robił tylko 3wzory i tylko boleniowe ale w większej ilości to mi nie wierzą.Powiedzmy R6BS,R8BS i R10BS.Nie wykluczone że tak właśnie będzie.Zależy to od tego czy ogarnę sam zbrojenie wędek.Dwa patyki firmowe,trzy modele łownych boleniówek i woblery kolekcjonerskie do gabloty.Taki jest plan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 26 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Witaj Tomku.Długo nie zaglądałem do tego wątku z wiadomych powodów a tu takie monstrum powstaje Jednak o efekt końcowy tego projektu jestem spokojny bo kto jak nie ty Tomek tchniesz dusze w tego pancernika Czekamy z niecierpliwością na koncowe malowanko.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 27 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Bez przesadyzmu wielu jest takich.Taki nowy projekcik smużaka.Praca brzuchem i sterem do góry jak najbardziej poprawna i obiecująca.Temat wobków na transparentnym materiale w trakcie rozwoju.Tu już odlew poprawny.Niestety komora ciśnieniowa nieodzowna. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 27 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 (edytowane) Czas wziąć sprawy we własne ręce Bardzo mi się blanki podobają no i ta cała otoczka[pokrowiec,tabliczka itd] takie poszanowanie klienta.To lubię.Będę się bawił w jesienno/zimowe wieczory z tym.Lekkiego cykora mam ale może poradzę sobie.W sumie to tylko zawiązać przelotki a gripy będą albo Matagi albo coś wykombinuję z Krzysztofem.Komponenty będą Fuji.Takie wędeczki firmowe chcę stworzyć.Dojdzie jeszcze szklak-Krzysztofa męczę o takie blanki i już,już prawie jestem u celu. Edytowane 27 Września 2013 przez Tomy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Moc Ciekaw jestem Twojego porównania 4ki i 7mki, znad wody, ma się rozumieć. Tę drugą już znam i mam, ale wciąż myślę nad czymś dużo lżejszym. Niby 7mka jest super uniwersalna, ale... Wiadomo jak to jest, apetyt rośnie w miarę jedzenia Pokrowce są extra - raz że pozwalają szybko schnąć zawartości, a dwa że same w sobie dają niezłą ochronę patykowi. Jest jednak jeden minus, który wychodzi przy użytkowaniu - suwak przy wyjmowaniu i wkładaniu trze o blank i przelotki. No ale darowanemu koniowi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Nie no tak się zastanawiałem, bo ojciec zawsze mi opowiada, że u niego na studiach był koleś co spał w trumnie. Tak mi się przypomniało. Wracając do tematu to klimat foty z ramą niezły.Zdaje się Wiktor Gomulicki w swojej wspaniałej książce pt. " Wspomnienia niebieskiego mundurka ", zawarł rozdział " O chłopcu, który sypiał w trumnie ". Może stąd się ojcowemu koledze wzięło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 27 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Moc Ciekaw jestem Twojego porównania 4ki i 7mki, znad wody, ma się rozumieć. Tę drugą już znam i mam, ale wciąż myślę nad czymś dużo lżejszym. Niby 7mka jest super uniwersalna, ale... Wiadomo jak to jest, apetyt rośnie w miarę jedzenia Pokrowce są extra - raz że pozwalają szybko schnąć zawartości, a dwa że same w sobie dają niezłą ochronę patykowi. Jest jednak jeden minus, który wychodzi przy użytkowaniu - suwak przy wyjmowaniu i wkładaniu trze o blank i przelotki. No ale darowanemu koniowi... To już Ci mówię i bez testów znad wody 4rka jest dużo delikatniesza od 7mki.3jka chyba mogła by być już na Jazie i Klenie.Nie wiem chyba też ją sobie zapodam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Tomku, tyle to i ja wiem po liczbach - na papierze 7mka jest prawie 2 razy mocniejsza od 4 ki. A to dużo Zastanawiam się, jak ta różnica przekłada się to na pracę pod rybą i czułość. 7mka jest w tym względzie niesamowita. 4ka niekoniecznie będzie biła ją na tym polu, choć miło by było - zwłaszcza przy dużo lżejszych wabikach (gumach na główce). Też myślałem o 3ce, ale wolałbym jednak coś dłuższego - jak 4ka i 7mka. Czekam na wyniki Twoich testów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 27 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 (edytowane) No jeszcze to nie koniec bo jest w drodze do mnie blank szklany od Krzysztofa Zielińskiego.Dobra powiem tak szczerze.Moim celem są blanki kompozytowe grafit/szkło w 1składzie i takie coś będzie po nowym roku.Żeby to było dobre trzeba przerzucić kilka różnych blanków,porównać.Wyciągnąć wnioski i stworzyć coś naprawdę konkretnego.Choć X-Zogi na mnie zrobiły duże wrażenie i napewno zostaną w moim arsenale. Edytowane 27 Września 2013 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 27 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 (edytowane) Dzisiaj na wodzie stojącej próbowałem i spisał się Raptorek8BS.Dwa takie krępusy zakosztowały.Pierwszy wziął w pierwszym rzucie i ledwo co ruszyłem korbką.Przycedził tak że chyba na serce zacznę brać jakieś leki przed wyjściem na Rapy.Drugi po 15minutach trochę mniejszy od tego co na fotkach.Średnie tempo z jerkowaniem. Edytowane 27 Września 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Mi też kiedyś kleń tak walnął że się w bobrzą dziurę w....łem :-):-):-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 27 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2013 Mi też kiedyś kleń tak walnął że się w bobrzą dziurę w....łem :-):-):-) I nie zabił Cie ? Miałeś szczęście Tomek te BSy robia robote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi