Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Robią,robią.Sam byłem sceptycznie do nich nastawiony ale klienci zaczęli fotki słać to i spróbowałem się mocniej przyłożyć do łowienia na nie.Przedtem faworytem był ZZ'Rap.Dojdzie jeszcze rozmiar 10 i wsio.To będzie w 2014 roku i od czasu do czasu  jakieś krótkie serie żeby się nie nudziło. 

Tomy...może to nie przystoi bo ja to piszę, ale......wariat jesteś i tyle... :lol: ......nie wiem jak Ty to robisz ale gdybym to był ja to już dawno wąchałbym pewnie kwiatki od spodu..Chłopie, Twoje pomysły, Twoje dążenia, są na miarę sciencefiction ale jak widzę to raczej jesteś z Naszej Ziemi.....następne ale, biorąc pod uwagę to co wyprawiasz z przynętami to w dalszym ciągu się zastanawiam czy jesteś Nasz czy jednak coś z cyrografem ma to wspólnego ;) ....Tomy...Horacy kiedyś, kiedyś, kiedyś...sorry, że nie pamiętam, ale napisał, żeby łapać (niestety w znaczeniu raczej chyba "chwytać" :P ) każdy dzień itp itd...i wg mnie jesteś jednym z Tych (nie mówię o nazwach geograficznych :lol: ), którzy właśnie ten dzień, tudzież noc, wykorzystują na max...czyli reasumując...Horacy ma w Tobie bratnią duszę....hehehehheeeeee

pozdrowienia Tomy, a Twoje prace są po prostu jak zwykle...ple,ple,ple, itd....niesamowite B)

• Like 1

A to dla Mifcia :D

post-46714-0-48761900-1380398252_thumb.jpgpost-46714-0-18126400-1380398284_thumb.jpg

Takie woblery będą tylko dla klientów z lojalką hehe :D

Materiały zamówione biorę się za modele ryb.Na pierwszy strzał pójdzie Okoń +/- 30cm lub Pstrąg ten drugi łatwiej bo w sklepach jest tego trochę no i na puchar głowatki może by był na tą aukcję na zarybienie.

Edytowane przez Tomy
  • Like 4

zaginiony w akcji  :lol:  :lol:  :lol: testy w Wietnamie?????

Prawie że.Ja to lubię tak ogólnie nie męczy mnie to a przy ASG to nie takie kazamaty się penetruje.Jedyny minus to to że kłamią łobuzy-oberwie kule a ściemnia że nie trafiony.Na takich jest rada celować w łeb-ucho/oko w to pierwsze boli a w drugie nie ma kozaka żeby po strzale w gogle się nie wzdrygnął.To już przestaje być fajne.Do painta wyszły fajne karabinki podobne do prawdziwej broni i chyba na to przejdę. :)   

Dokładnie ta pukawka to Spyder MRX podoba mi się i można bez tej spłuczki u góry walić.Strzelałem już z tego i power jest odpowiedni.Maska obowiązkowo,ochraniacze w co niektóre miejsca też bo można wrócić bez jaj.

Strzebelki  :)

post-46714-0-38188400-1380446234_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy

A to dla Mifcia :D

attachicon.gifP1130437.JPGattachicon.gifP1130440.JPG

Takie woblery będą tylko dla klientów z lojalką hehe :D

Materiały zamówione biorę się za modele ryb.Na pierwszy strzał pójdzie Okoń +/- 30cm lub Pstrąg ten drugi łatwiej bo w sklepach jest tego trochę no i na puchar głowatki może by był na tą aukcję na zarybienie.

No odlewanie żywych ryb to ciężki temat. Wiem coś o tym bo od pewnego czasu się tym bawie. Oczywiście nie mówię tu o rybie z zamkniętym pyskiem i sklejonymi skrzelami tylko o czymś takim.

post-46053-0-00849800-1380446504_thumb.jpg

No!To myslę że będę miał do kogo się zwrócić o pomoc jak coś.Ale spokojnie ja dopiero pytam jak już wyczerpię wszystkie swoje pomysły i dalej kupa.Wtedy przychodzi czas frustracji i nawet do piekła bym poszedł po pomysł i radę. :lol: .Tak głowę trzeba odlać osobno przy takich szczegółach.Jak to Twoja praca to jestem pod wrażeniem. 

• Like 1

Ok.Dzisiaj rekonesans.Dojazd tylko rowerem i to nie bardzo.Kawałek trzeba się przemieszczać pieszo.Wycieczka udana.Dzisiaj poznana dziewuszka [myślę że pełnoletnia] towarzyszyła.Bolki się pokazywały tak więc ogólnie było fajnie.Dziewczę też pokazało co znaczy kondycja.Nie dałem po sobie poznać ale powiem szczerze że normalnie umieram.

post-46714-0-43137000-1380460524_thumb.jpg

To moja maszyna,dojdzie jeszcze do niej uniwersalny trawelek i pewne miejscówki będą osiągalne.

post-46714-0-81101200-1380460667_thumb.jpgpost-46714-0-84989200-1380460695_thumb.jpg

Tu się pokazywały. :)

post-46714-0-26179500-1380460751_thumb.jpg

Jutro też jadę na rekonesans i myślę zajedziemy dalej niż dziś. :D

Edytowane przez Tomy

To są mieszane uczucia jednak rozsądek zawsze bierze górę zwłaszcza po 40stce.Po za tym trzeba się starzeć a potem odejść godnie.Mnie brzydzą takie historie 50/18 no i śmieszą.Wiadomo o co chodzi.Napewno nie o uczucia.

http://www.kinomaniak.tv/film/Koneser/59323  Tommy pozwolisz. Polecam.  :)   bardzo fajny i trochę w temacie..

Edytowane przez tibhar

A jasne czemu bym miał nie pozwolić. :)

Dobra stronka już działa.Czy skończona?Moja strona nigdy nie będzie skończona.Po prostu nie potrafię żyć bez tworzenia nowych rzeczy.Non stop będzie coś dochodziło.Zwłaszcza zakładka NEWS będzie mocno rozwijana.Tam są/będą relacje z połowu na poszczególne modele moich woblerów,Artykuły kolegów chętnych do współpracy,Filmy również podwodne.Niebawem prawdziwa perełka.Artykuł kolegi SiwyPike[Darek Warchocki].Darku jestem w szoku.Testy w 2014 należą do Ciebie.Woblery po za kolejką a o cenie zapominamy. Jeszcze raz bardzo dziękuję. 

http://www.tomysbait.pl/

• Like 1

Dzięki Tomku. Na ile będę mógł to pomogę i zawsze możesz na mnie liczyć.  Łowienie a raczej próba łowienia boleni to kwestia podejścia do tej ryby jako gatunku i ciągłe doskonalenie warsztatu. Stoisz nad brzegiem rzeki  i w zależności od warunków, wyciągasz dane z odpowiednich szuflad w swojej głowie i działasz. Z czasem kiedy nabywasz doświadczenia pewne rzeczy robisz instynktownie i się nad nimi nie zastanawiasz. Z pisaniem jest trudniej bo musisz swoje odczucia przelać na papier i to w taki sposób by odbiorca zrozumiał to co chcesz mu przekazać. Cieszę się , że choć trochę udała mi się ta sztuka. :) Pozdrawiam

Dzięki Tomku. Na ile będę mógł to pomogę i zawsze możesz na mnie liczyć.  Łowienie a raczej próba łowienia boleni to kwestia podejścia do tej ryby jako gatunku i ciągłe doskonalenie warsztatu. Stoisz nad brzegiem rzeki  i w zależności od warunków, wyciągasz dane z odpowiednich szuflad w swojej głowie i działasz. Z czasem kiedy nabywasz doświadczenia pewne rzeczy robisz instynktownie i się nad nimi nie zastanawiasz. Z pisaniem jest trudniej bo musisz swoje odczucia przelać na papier i to w taki sposób by odbiorca zrozumiał to co chcesz mu przekazać. Cieszę się , że choć trochę udała mi się ta sztuka. :) Pozdrawiam

Udało się w 100%.

Fajna strona. Prosta, czytelna. Te ceny na stronie są dla odlewów, czy drewna?

Joker to co ma detale to jest odlew ale z żywicy,która tania nie jest.Ceny na stronie swoją drogą.Ceny na Jerkbaicie i kolegów swoją.Drewno stoi u mnie pod znakiem zapytania.To zależy.Jak dam radę z wędkami i sam ukręcę coś ponadprzeciętność,jak dam radę z odlewami "żywych" ryb.Drewno odpuszczę.Plan jest taki:

-Woblery Boleniowe-

1.Raptor6BS

2.Raptor8BS

3.Raptor10BS

-Wędki-

Raptor M

Raptor H

-Odlewy ryb-

Wszystkie rodzime gatunki.

No taki plan ale kurna ja nie mogę siąść na dupie tylko wymyślam.Mi się już wszystko kojarzy z wobkami.Proszę!Nowy materiał-nowe wyzwania :D

post-46714-0-26750000-1380528316_thumb.jpg