Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba wcześniej złowiła go jakaś koleżanka po kiju i buziaka dostał na pożegnanie :) Fajny rapiszon, a ZZRapka zawsze łowi :)

Tomku ta opalizacja wygląda super i  chyba ona tak kusi bolenie podczas opadu. W słońcu cała gama kolorów z niej wychodzi od zielonego przez niebieski do fioletów ze złotem. Super :) :) :)

Nie nie przewiduje sterów w leviathanach i ogólnie wychodzę z woblerów ze sterem.Takiego wobka ze sterem robi Megabass i identycznego również Kamatsu.Można też sobie kupić takie korpusy w Chinach po 0,5 Dolca sztuka ale materiał taki sobie,obciążenie też nie za bardzo.Zgadza się to nie moje pomysły choć lekko zmodyfikowane w szerokości,długości,grubości i obciążenie typ pracy to już całkiem inna bajka..Gugcio i nie przynajmniej tylko dokładnie dwa są wzorowane i tylko po to żeby się przekonać co z takiego kształtu można wycisnąć.

Myślałem też i wcześniej pisałem że chcę robić woblery w tym stylu.Teraz jak spróbowałem powiem szczerze odechciało mi się.Będzie krótka seria.Na rok 2014 wszystkie moje woblery będą odbitką z "żywych" ryb,będą opalizowane/malowane jak żywe ryby i będą pracować tak lub bardzo podobnie jak żywe ryby.Taki kierunek i muszę to zrealizować choćby mnie miał szlag trafić i do wiosny nie zmrużyć oka. Najprawdopodobniej będą to woblery hybrydowe-żywica/drewno.

Edytowane przez Tomy
  • Like 2

Spoko Tomku tylko pytam ;) Zafascynowala mnie ta opalizacja i taki ze sterem bylby zajeb pod Zanderki. Moje ulubione wobki pod sandalka to takie 10-13cm twitchbaity wlasnie. A ze ty indywidualnie dobierasz prace itd. Pomyslalem ze bylo by git miec takiego rarytasa ;)

Ja niesłychanie spokojny człowiek jestem  :lol: .Uważam że taki wobler ze sterem to już by było przegięcie z mojej strony.Po za tym skoro już jest na rynku to po co robić.To nie moja bajka.Bezsterowce są dla priorytetem.Płock też się bronił przed nimi.Teraz łowią głównie na takie konstrukcje niekoniecznie moje ale podobne :D

Wersje ZZ'Rap które lecą głównie za "miedzę" Trwały laminat itd.cena spora.Również moi faworyci przy łowieniu Boleni w czystych wodach.

post-46714-0-41071000-1380869753_thumb.jpg

To coś będzie może na zlocie Głowatkowym.Takie tło pod pod malowanie pstrąga tym czasem.

post-46714-0-61845400-1380869839_thumb.jpg

wobler-design-pod wpływem mocy.Dużej mocy.To jest takie ostrzeżenie-Tomy zwolnij. :lol:

post-46714-0-57358700-1380870909_thumb.jpgpost-46714-0-08610600-1380870925_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 2

Ciekawe wzornictwo. Pytasz po co jak sa? Hmmmm a znasz slowo Unikat:D ale rozumiem ze masznswoj plan i jego sie trzymasz. Ja akurat nie lubie lowic na bezsterowce po za jerkami na Esoxy. Zdr no i niech moc bedzie z toba ;)

Nie,nie znam takiego słowa bo jestem ciemna baba z ciemnogrodu :) Dobra jak już unikat ma być to będzie dla Ciebie.Jednego mogę zrobić co mi szkodzi ale po swojemu.Potem dostanie ster.Na jaki gatunek go malujemy?

post-46714-0-77598500-1380874480_thumb.jpg

Koledzy trzymajcie kciuki.Niebawem odlewam z żywych ryb.Na pierwszy ogień idą Jazgarze.Jak wyjdą będą stanowić uzupełnienie odlewu Sandacza.Plan jest taki-odzwierciedlenie kawałka dna[korzenie,kamienie itp.]. na tym Zander taki z 6dych mający chrapkę na Jazgarze.Może jeszcze jakiś raczek pręgowany pod kamykiem dojdzie.

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

w tym to już sam się pogubiłem :lol:

:lol: :lol: :lol:  To jest nas dwóch. Pamiętam, że rozmawialiśmy o ZZ Rapie, ale te wygląda chyba jeszcze inaczej :blink: Nic to, w ten weekend zabieram to to i sandacza na pierwsze testy. Wcześniej nie miałem okazji wodować tych cacek. Łowienie będzie co prawda tylko z brzegu, ale i tak muszę się ich "nauczyć", więc ... ;)

Dobra jadę się troszeczkę postrzelać z chłopakami.Kurna na co mi przyszło latać z 30sto latkami po lesie.Rówieśnicy nie chcą się bawić.Wszystko brzuchate sieeedzi przed tv.Niebawem przesiadka na paintball i Spyder'a MRX.

post-46714-0-61203600-1380888935_thumb.jpg

Od poniedziałku będziemy walczyć z Krisu na moich miejscówkach.Może coś połowimy.