Gugcio Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Dokladnie jak Melannyk pisze tak jest. Wielu sie tlumaczy bo w Polsce nie ma ryb a ty (moja skromna osoba) Mieszkasz w DE i lowisz. Na rozpracowanie ok 12km rzeki potrzebowalem 3 lata mimo to zdarza sie wracac o kiju jak np. Dzis rano. A popoludniu bylem pobiegac i trafilem tzw. "Znajomych" co na niemieckich forach promuja C&R a dzis pokazywali kolegom ryby w bagazniku Wiec skonczmy z tym mitem ze na zachodzie wszystko lepiej bo to ujmuje strasznie umiejetnoscia takim wedkarza jak ja mieszkajacym na obczyznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 21 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 ZZ'Rap10-to będzie w stałej ofercie.Łuska wytrasowana.Po opalizacji powinno być bardzo miodnie.Powiem szczerze jednak drewno to mój żywioł.Inwestycje poszły w tym kierunku.Parę ciekawych maszynek ułatwiających życie już w drodze.Żywica-robale na 100% z tego materiału ale Boleniówki zwłaszcza te duże od 10cm wrócą do korzeni.Dojdą jeszcze jerki do łowienia w kapelonach-CrazyFish-prototyp już zrobiony a sam bardzo lubię na starorzeczach pochodzić za zębatym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 CrazyFish na kapelony? Brzmi obiecująco. Od 2 tygodni uganiam się za zębatymi po zarośniętych miejscówkach. Póki co rządzi duża, lekko obciążona guma, choć i jerki padają ofiarą szczupaczych zębów. Problemem jest jednak "zaczepowość". Ciekawe, jak rozwiązałeś/ rozwiążesz tę kwestię? Tomku, kiedy spodziewasz się wypuścić pierwsze egzemplarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 21 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 (edytowane) Zaczepowość będzie normalna.Tego nie da się zrobić tak żeby ryby można było zaciąć w zadowalającym procencie .CrazyFish to pływający jerk w postoju dupka do dołu głowa u góry.Trzeba trafić w oczko i wystarczy delikatnie pykać szczytówką.Teraz robię takie maluchy z 6cm.Na tych kałużach w których łowię najlepiej się sprawdza taki drób. Edytowane 21 Października 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 No w oczka trzeba trafiać, ma się rozumieć. I się trafia A ile takie cacko waży? W zielsku lubię łowić ciężkim sprzętem, stąd obawa, czy poleci. W te, no, oczko Będzie foto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 21 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 (edytowane) To są lekkie wobki niestety ale będzie kilka rozmiarów i byki też będą. Edytowane 21 Października 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Malizna nie jest zła - tydzień temu esoxy żarły 11 cm gumy, a wczoraj chętniej kąsały 7-8 cm (choć i tą 11tką nie pogardziły ). Jerki też w tym rozmiarze. Na większe nie było efektów. Problem tylko z doborem zestawu - ma moje oko to nie ma tu miejsca na finezyjną ciuciubabkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 21 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 No te ważą 8-9g lecą spoko.Ten idzie pod oklejanie skórą-takie zamówienie.Zobaczę co tam będzie w wędkarskim.Będzie Okoń albo Jazgarz.Następne trasowanie łusek tym razem w Raptorach6.No i będzie nowe malowanie uklejki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 21 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 No!Maluchy mają takie podstawowe kolorki-dojdzie jeszcze opalizacja.ZZ'Rap10.Dojdzie opalizacja ale już teraz bardzo mi się podobają.Takie konkrety Oliwkowy grzbiet nabierze jeszcze realizmu po opalizacji.Będą fajne woby. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 (edytowane) No!Maluchy mają takie podstawowe kolorki-dojdzie jeszcze opalizacja.P1140067.JPGZZ'Rap10.Dojdzie opalizacja ale już teraz bardzo mi się podobają.Takie konkrety Oliwkowy grzbiet nabierze jeszcze realizmu po opalizacji.Będą fajne woby.P1140056.JPGP1140061.JPGP1140057.JPG Tak patrze patrze i sobie śpiewam pod nosem jak ty to robisz TOMY Edytowane 21 Października 2013 przez marianosum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 21 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 (edytowane) Drewienko mnie pasjonuje.Żywice lubię za to że można łatwo osiągnąć detale.Robactwo i żabki w 2014r to będzie po prostu miazga Panowie.Oczywiście bogate w detale i z żywicy.Powiem szczerze miałem ochotę na odbitkę żaby Rebela ale tak wziąłem to do ręki i jakaś taka łysa.Trzeba swoją stworzyć.Skóra musi być jak żywej żaby żeby potem malowanie i opalizacje dały realistyczny efekt a ten wobek ma być jak żywy.Będą to przynęty raczej pod spinn.Sam kupuje dla siebie młynek UL Abu Cardinal 3E .Wędki w stylu retro będą zbrojone-może sam ogarnę.Jak nie to Krzysiek Z.na 100%.Potem może i 3R Edytowane 21 Października 2013 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Stara szkoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 21 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Stara szkoła Tak ale to są takie stare a nowe,współcześnie robione w Japan-chyba?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Na takie pytania to ja za cienki w uszach jestem I chodziło mi o wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 21 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 Tak ale to są takie stare a nowe,współcześnie robione w Japan-chyba?! taki "stary-nowy" powrót do korzeni Tomek...? wygląd retro ale komponenty z "kosmosu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 21 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2013 (edytowane) Tak ale jedna rzecz została jak w starych-nie ma się co w nich popsuć.Pięć części na krzyż .Dobra to jeszcze coś wstawię.Nowe cieniowania/opalizacje R8BS:SiwuchaMiodnyKluchaBogaty-z tym było trochę roboty ale efekt będzie maskrujący.Teraz czas Hooligansów idzie.Trzeba pomyśleć nad fajnym designem. Edytowane 21 Października 2013 przez Tomy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 ZZ'Rap8 w trakcie prac spora partia.ZZ'Rap10 po opalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 (edytowane) No rozkręcam się w nowej pracowni.Gromada Hooligansów,zaraz oczka i podumam nad nowym designem.A!no projekt-FROG-ruszył.To nie dla mnie,jak rzeźbienie w gównie.Nie dość że to małe.Najpierw rozgrzałem glinkę.Nieco przesadziłem bo jak wziąłem porcje na palec to nie wiedziałem go wsadzić,normalnie wrzątek,lepi się mazia.Coś tam może i to podobne do żaby jest.Jeszcze taki durny uśmiech jej wyszedł.Prościej będzie chyba zabić żabę i odbić.Moralny dylemat jest ale jestem zdesperowany to będzie w afekcie. Edytowane 22 Października 2013 przez Tomy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba7 Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Tomek pomyśl nad wzorem strzebli i pstrąga, kropki bardzo lubią Twoje Hooligansy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 (edytowane) Dobra Hooligansy będą-strzebelki,pstrążki i coś jeszcze . Edytowane 22 Października 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Normalnie Tomek jak malowana ta ropucha Jak by Cie mieli zamknąć do puchy za ten mord na żabie to masz wspólnkia w mojej osobie Możesz podać że to ja Ciebie nakłaniałem do czynu zabronionego A z tą garderobą żabią to szaaaa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Tomek,może coś z perłowego naturala...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Karol,wyjdź dzisiaj nad wodę żabisko ubij,do koperty bąbelkowej i ślij do Oświęcimia....ja bym to zrobił ale z Niemiec zanim dojdzie to..... sumowy dip mógłby się zrobić a nie materiał na formę.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 22 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 ZZ'Rap8 w trakcie prac spora partia.P1140106.JPGP1140109.JPGZZ'Rap10 po opalizacji.P1140102.JPGP1140105.JPGSuper wyszło to malowanko. Mam duży sentyment do tych białych. Gdybyś te ósemki też tak ubierał to sam skuszę się na 2 sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 Tomek,może coś z perłowego naturala...?Ten kolorek jest obowiązkowy.Hooligansów robię sporo.Trochę się pobawię z ich malowaniem.A!będzie też ta Twoja Rasta,ale szukam kopiarki do Balsy.Super wyszło to malowanko. Mam duży sentyment do tych białych. Gdybyś te ósemki też tak ubierał to sam skuszę się na 2 sztuki. ...mówisz i masz Jeszcze będzie trochę szmaragdowych i rudych.Rude są dobre podobno 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi