Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Ok. :)  :).No miałem robić tylko Boleniowe ale to by się człowiek zanudził.Na przyszły sezon będzie masę małych wobków spod mojej ręki.Hooligans wiadomo,Rasta-najprawdopodobniej,pampuch ale z Balsy.Żywicznie nie były złe ale to nie to.Powrót Mrówy-tu żywica bardzo dobrze się sprawdziła,żuki,koniki polne i żabki to też z żywicy.Sam też mam ochotę na przyszły sezon bardziej przypilnować Jazie i Klenie. 

Edytowane przez Tomy

Rasta to świetny wobek,super Tomek,że wrócisz do niego... :D Seba,Rasta bierz w ciemno obowiązkowo :ph34r: na płytkie,szybkie przelewy to jeden z lepszych (jak nie najlepszy) wobler jaki miałem ;) zresztą jak wrócę to połowisz na niego bo mam dwa w pudle (tyle udało się od Tomka wtedy wyrwać).... :D

Edytowane przez krystiano1981r

I bardzo dobrze, że nie jest to kolejna kopia dorosłego pstrąga w wersji mikro (małe pstrążki nigdy nie wyglądają tak jak ich woblerowe imitacje)

Kolory jak najbardziej łowne Tomek  na każdą wodę a w jeszcze "czarniejszej" wersji na mocniej trafiona wodę także by były doskonałe ;)

Duże ZZRapy i Leviatany mają to do siebie , że sposób prowadzenia wpływa na atak różnych gatunków ryb. Prowadzenie tak jak napisał Tomek podbicia z opadem 2-3 sekundowym jest bardzo dobre . Ja stosuję dłuższy opad 4-5 sek. Pomaga to boleniom zebrać przynętę która jest troszkę wyżej od dna. Przynęta kusi lusterkując , naśladując zranioną rybkę. Podciągnięcia co jakiś czas ku górze by imitować chęć wypłynięcia trąconej rybki. Prowadzenie leniwe z długim opadem będzie dobre na spowolnieniach gdzie spodziewamy się szczupaka. Sprowadzanie z nurtem i prowadzenie przy dnie tak by przynęta muskała co jakiś czas kamienie i delikatnie lusterkowała będzie dobra w sandaczowych miejscówkach. Przy tych przynętach ważne jest napięcie linki, gdyż bolenie często atakują płynąc w naszym kierunku. Wówczas zacięcie w tempo jest jedyną szansą na bolenia. Nie jest to łatwe przy ZZRapach w miejscach gdzie są prądy wsteczne, ale opanowanie tej przynęty daje dużo frajdy. Dla mnie to  podstawa boleniowych eskapad.  :)

• Like 1

Dokładnie jak Darku piszesz.Zamówienie nie typowe zza miedzy.Od starych znajomych Rosjan z czasów dość burzliwej młodości.Wobler ma być na Klenie podobno pod 80cm.Może gdzieś koło czernobyla będą łowić.Musi mieć moc bo chłopaki nie używają UL.

post-46714-0-19394700-1382613050_thumb.jpgpost-46714-0-73920700-1382613070_thumb.jpgpost-46714-0-86225400-1382613090_thumb.jpgpost-46714-0-94544200-1382613113_thumb.jpg

ZZ'Rap9 [drewno i materiał sztuczny-hybryda] na warsztacie.Bezsterowiec o maxymalnej stabilności,bardzo dobrej lotności i piekielnie mocnej pracy w opadzie.Przy poodbiciu też coś tam zrobi ale ciężko go wybić z rytmu-prosto i do celu.

post-46714-0-88436400-1382613311_thumb.jpgpost-46714-0-67278200-1382613327_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy