Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Rapsticki idą bardziej poziomo.Wcześniejszy szły z dupką mocno zanurzoną i łebkiem skierowanym ku górze.Nowe mają dwie kotwy bo miałem często ataki bez zacięcia a jak juz się zapiął to na zewnątrz pyska.Po prostu waliły w brzuszną to też Rapstick ją dostał.

Taka przymiareczka i początek drogi do jerków Tomy's Bait. :)

post-46714-0-63629500-1386236178_thumb.jpgpost-46714-0-70921700-1386236189_thumb.jpg

Ja to chce tego Twojego Monitora ,tego co dalem Mlodemu.

Praca kumulacyjna he he,odskoki na bok i lustro w opadzie,super.

Ino dla mnie 8,5cm i 6,5cm.Jak bedzie fajnie odpicowany to moze sie troche przyloze do nich,wymagaja mniej pracy niz ZZ Rap,sa bardziej stabilne ,jakos tak ...choc ja z ZZ ta nigdy nie zrezygnuje,w jego delikatnosci jest moc.

ZZRap ma moc bo w pewnych miejscach jest niezastąpiony. Troszkę napisałem w pierwszym artykule ale rozbudowana opinia będzie zredagowana na wiosnę. Dobrze wiesz Krystianie , że czasem bolki chodzą na przykosach lub w pobliży zwalisk gdzie szybko prowadzoną przynętę wyniesie się z miejsca ataków. Tam skuteczny będzie ZZRap. To subtelna przynęta ale jej prowadzenia trzeba się nauczyć i będzie się ona mocno różniła w zależności od miejsca. Ile spotkań z boleniami tyle kombinacji w prowadzeniu  :)

Darek ,mamy filmy z roznych miejsc,poczynajac od przykos,totalnych plytkich plaz,po glebokie rynny.

W kazdym z tych miejsc lowilismy na ZZ ty,tyle ze sposob pracy jego i prowadzenia sie zmienialo.

Jest to super przyneta bo zakres jej prezentacji jest niemal nieograniczony.Nie chodzi tu o usilne zlowienie ryby na ta przynete ,tylko o to ze mozna ja nawet przytrzymac pod kijem prawie w miejscu,pracuje poderwac i znowu ,myk kijem w bok itd.Co tu gadac ,wiekszosc ludzi ktorzy lowia bolenie wiedza ze ten kto nie kombinuje po pewnym czasie osiaga coraz slabsze wyniki,dlatego kocham te rybe ,nie ma w jej lowieniu nic stalego,a tym bardziej jak lowi sie na kilkudziesieciu km rzeki i zaporowkach ,jeziorach.

Mamy nagrany moment gdy bolen zabera ZZta po wyoczkowaniu z powierzchni,robi to oczywiscie z wielkim hukiem ,piekny moment.Na razie te filmiki to taki zarcik ale jak Mlody poskleja w calosc to moze wyjsc cos fajnego.

Podsumowujac,jezeli ktos choc rz zlowil bolka na bez stera wie...ze nie sie tego porownac do brania na wobek ze sterem i to prowadzonego w szybkim tempie.

Rapsticki idą bardziej poziomo.Wcześniejszy szły z dupką mocno zanurzoną i łebkiem skierowanym ku górze.Nowe mają dwie kotwy bo miałem często ataki bez zacięcia a jak juz się zapiął to na zewnątrz pyska.Po prostu waliły w brzuszną to też Rapstick ją dostał.

Taka przymiareczka i początek drogi do jerków Tomy's Bait. :)

attachicon.gifP1150056.JPGattachicon.gifP1150055.JPG

Chętnie zapisałbym się na takie cudo :)

Jest tak jak napisałeś . Niezłe brania miałem na ZZRapa na wstecznym prądzie kiedy boleń atakował w moim kierunku. Trudne prowadzenie bo ciężko z kontrolą linki i branie że nagle luz. Kilka razy miałem taką akcję więc adrenalinka skacze. Też uwielbiam tego wobka i jego nieskończone możliwości prezentacji.

• Like 1

Mlody nie wstawiaj juz filmikow w gatkach bo razi i rybki po 60cm .Posklejamy konkrety,wrzucimy na strone ,foty z miara .Tom,zeby nie bylo ,zadna z rybek z filmiku nie miala mniej niz 76cm.

Oznaczyć i wyeliminować cel. :D .Wiem że łowicie duże ryby,mnie nie trzeba przekonywać mam fotki.

ZZ'Rap10 tło pod opalizację.

post-46714-0-24671700-1386319679_thumb.jpg

ZZ'Rap 8-9 wersja na rok 2014.Praca pozostała ta sama.Jedynie wobler jest łatwiejszy dla początkujących do prowadzenia.

post-46714-0-33969200-1386319788_thumb.jpgpost-46714-0-58596700-1386319804_thumb.jpg

Ruskie Pampuchy na Wiślane Jazie i Klenie.

post-46714-0-36553500-1386319852_thumb.jpgpost-46714-0-15749900-1386319865_thumb.jpgpost-46714-0-46983800-1386319878_thumb.jpg

• Like 1

Tomek ja po prostu lubię to ,a że komuś coś tam nie pasuje w moich zdjęciach czy filmikach to mnie to akurat mało obchodzi. Ważne że jest fajna zabawa i jakaś pamiątka w postaci zdjęcia. Dopiero się uczę w temacie fotografii dziedzina jak każda inna trzeba tylko chcieć i ją zgłębiać a będzie coraz lepiej.

Edytowane przez siwek219
  • Like 1

To na grubsza wode moze byc...

Jak zawsze chetny na coski z nietypowa praca,szczegolnie jak mozna cos z nich wydusic wiecej.

Miejmy nadzieje ze tym nowym roku nic mnie malo ciekawe nie spotka,bo ten byl tragiczny.

Moze w koncu bedzie wiecej czasu na przeszukanie starych dziur...

Moich ZZ tek nie wstawiaj w watek,wstawisz z rybka w sezonie.

Tomek ja po prostu lubię to a że komuś coś tam nie pasuje w moich zdjęciach czy filmikach to mnie to akurat mało obchodzi. Ważne że jest fajna zabawa i jakaś pamiątka w postaci zdjęcia. Dopiero się uczę w temacie fotografii dziedzina jak każda inna trzeba tylko chcieć i ją zgłębiać a będzie coraz lepiej.

i bardzo dobrze.Jak by się człowiek kierował opiniami ludzi nic by nie zrobił.Tym bardziej jak mają na celu nie meritum sprawy a upierdliwe nękanie produktu.Ja napisze prosto z mostu.Wali mnie to.Fotki fajne,filmy ok.Należy spuścić ego takiego typa w kiblu.

Miejmy nadzieje ze tym nowym roku nic mnie malo ciekawe nie spotka,bo ten byl tragiczny.

Tak wiem.Tym bardziej te przytyki są nie na miejscu.Zrobimy coś z tym ale nie na forum.