Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

No dzisiaj robię z tym Jazgarami.Takie wersje próbne.Potem foremka i mam nadzieję wejdzie do stałej oferty.Będzie jeszcze Okoń Jerk-taki spory z 20-25cm.

No Tomy w końcu zaczynasz gadać jak człowiek :-) jak juz kiedyś powiedziałem pierwszy jest mój :-)

A ciernik bedzie w stałej ofercie? Fajny. Jeszcze panience domaluj chłopa, to bedzie piknie. Jak z pracą jego?

Tak będzie w stałej ofercie.Praca drobne ale mocne X.Bezsterowiec praca drobna V-opad lusterkowanie.

Raczek z serii R&L.

post-46714-0-51611400-1388420037_thumb.jpgpost-46714-0-25360900-1388420057_thumb.jpgpost-46714-0-00927100-1388420073_thumb.jpgpost-46714-0-11650600-1388420090_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 7

Działam wzorki pod formy.Będą to proste konstrukcje odpowiedniki modeli w drewnie.Raptor6/Raptor7 i ZZ'Rap10.Płetwy zostaną jeszcze przygolone mają być tylko lekko zaznaczone i będą odlane w całości.Fakturę łuski zrobię na folii alu.Skrzela itd.trochę wycinania i powinno wyjść ciekawie.

Praca raczej wyjdzie taka sama jak drewnianych.Materiał do ich odlania ma zbliżona gęstość do lipy.Jak by się kto bardzo upierał przy optyce drewna to mogę walnąć słoje jak na sośnie. :D .Dojdą jeszcze po fakturze łuski,płetwy piersiowe które będą zapożyczone z natury i oczywiście odbite w formie jako całość..

post-46714-0-71373000-1388499702_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy

Dzisiaj byliśmy z Markiem poprzerzucać woby w pudełkach ...i w Wiśle.

Jest tego trochę,to się zmarzło lekko ,ale warto było(znalazłem Leviathany :huh: :o :blink: :ph34r: :wub: o których zapomniałem całkiem ,a mają inny kształt troszkę i inną pracę przy podbiciu :wub: :D 8-mki :ph34r: ,czasem warto pokopać w pudełkach :P :D :lol: swoich :o B)

Tera to już czekam tylko na przelewik,będziemy męczyć Krzysztofa o casta pod bolki ,tylko pod bolki!!!

Zaszaleję będzie Monster Boron ,konkretnie uzbrojony ,w jednym kawałku.Dobrze że jest Darek Warchocki ,to zrobi mi mam nadzieję tubę do niego :) .

W przeciwnym wypadku musiałby być dwu częściowy ,a wolałbym jedno.

Tomek ,a będzie miał Krzysztof takiego Borona o dł. 2.20-2.30 w jednym kawałku? Zaszalałem ?A cw. najlepiej do 40gr.

Wszytko się zrobi "Ty sie nie boooj" :D .Następny wzorek,zobaczymy jak z  żywicy będą hulać.-RASTA-2014-.ok.2cm waga jeszcze nie znana myślę że ok.2-2,5grama

attachicon.gifP1150749.JPGattachicon.gifP1150748.JPG

moje Ci one będą... :ph34r: na te dwa co w pudle zostały to już się bałem łowić żeby gdzieś na zaczepie nie zostawić... :o ;) :) Tomek odłóż mi "coś" tam do tych czarnuchów jak już po testach będą... :) ok...?

ps.Szczęśliwego Nowego Roku!

Tak będzie w stałej ofercie.Praca drobne ale mocne X.Bezsterowiec praca drobna V-opad lusterkowanie.

Raczek z serii R&L.

attachicon.gifP1150732.JPGattachicon.gifP1150734.JPGattachicon.gifP1150739.JPGattachicon.gifP1150741.JPG

Te raczki z przeznaczeniem na klenie? Sorry za pytanie, ale nie jestem na bieżąco w wątku.

moje Ci one będą... :ph34r: na te dwa co w pudle zostały to już się bałem łowić żeby gdzieś na zaczepie nie zostawić... :o ;) :) Tomek odłóż mi "coś" tam do tych czarnuchów jak już po testach będą... :) ok...?

ps.Szczęśliwego Nowego Roku!

Spokojnie.Tym czasem z nowych wzorków to najlepiej chodzi Raczek i Ciernik.Rasta-zobaczę ale powinno być ok. :)

Te raczki z przeznaczeniem na klenie? Sorry za pytanie, ale nie jestem na bieżąco w wątku.

W sumie ogólne przeznaczenie.Dość fajnie nurkują.Na 100%-Jaź,Kleń,Okoń.Najprawdopodobniej-Pstrąg,Brzana.Praca dość mocna,kopie w kij.Filmy obowiązkowo w tym roku będą-podwodne bo wracam do nurkowania.Głównie w rzekach.  

Edytowane przez Tomy

No i tak.Przede wszystkim życzę wszystkim ale to wszystkim bez wyjątku.Zarąbistego roku 2014.Dużych ryb.Zdrowia,zdrowia,zdrowia i kasy.

ZZ'Rap65 długość 6,5cm waga 12gram.Praca-zygzakująca [jerk].

post-46714-0-70555300-1388607550_thumb.jpg

Coś z tego będzie :D

post-46714-0-20767600-1388607594_thumb.jpg

Zacząłem malowanie.

post-46714-0-92140500-1388607633_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 4