Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Dobra.Widziałem.Widzę że jest zainteresowanie to i zestawy będą dostępne a w późniejszym czasie obejmą wiele rodzimych gatunków.Ja teraz muszę się skupić na szczurkach bo propozycje dostałem nie do odrzucenia.Robię formę i pomocnik do frezowania pod stelaż i obciążenie.Co do ich zastosowania w Polsce to widzę je na wąsate z powierzchni.Głównie będą łowić-Mongolia,Syberia.

post-46714-0-60569400-1389624401_thumb.jpgpost-46714-0-80666700-1389624416_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy

Bananki takie pierwsze modele były.Teraz formę trzeba zrobić na kilka gniazd bo warto i na sezon będą na 100%.Myślę że tak w Kwietniu.Na tą chwilę przechodzi modyfikację designerską ZZ"Rap85.Kształt i praca zostaną takie same ale dojdą płetwy i może jeszcze coś. 

Edytowane przez Tomy

No tak teraz wyglądają.Już tylko klar z 2razy i gotowe.Fotki nie za bardzo.Łuki skrzelowe są mocno srebrne.

post-46714-0-12988900-1389649724_thumb.jpg

Samce też już w sumie zrobione.Klar i finito.

post-46714-0-70135400-1389649783_thumb.jpgpost-46714-0-75508000-1389649806_thumb.jpg

Jazgarze skończone.Pełna prezentacja po ukończeniu stojaka.tła itd.Pierwsze woblery kolekcjonerskie.Łowić też można-bogatemu wszystko wolno :)

post-46714-0-83545900-1389649894_thumb.jpgpost-46714-0-92203500-1389649914_thumb.jpgpost-46714-0-42747600-1389649934_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 3

Jazgarze skończone.Pełna prezentacja po ukończeniu stojaka.tła itd.Pierwsze woblery kolekcjonerskie.Łowić też można-bogatemu wszystko wolno :)

attachicon.gifP1160067.JPGattachicon.gifP1160064.JPGattachicon.gifP1160066.JPG

Ale ja nie chce kolekcjonerskiego :ph34r: ma łowić i już B)

ten jazgar jest chyba najwierniej odwzorowaną z natury Twoją robotą Tomy, jestem pod wielkim wrażeniem, realizm niesamowity a jeszcze bardziej niesamowite jest to, że ciągle wszystko doskonalisz......godne podziwu, gratuluję świetnego efektu, pozostałe przynęty rzecz jasna też pierwyj sort, no ale mnie osobiście ten jazgar rozbroił

Tomku taki wizualny szczegół :) spróbuj zniekształcać źrednice w oczkacha ciernika jak i w innych. Przyglądnij się zawsze oczom ryby :)
Najłatwiejszy sposób wg. mnie to patyczek + czarna farba akrylowa, precyzyjny zabieg, nie wolno przedobrzyć, ale efekt znacznie lepszy.

Patrząc na ciernika którego pokazałeś od razu rzuciły mi się w oczy jego nie naturalne źrenice. Wiem, że przy dużych partiach takie poprawki mogą być trudne, ale znając Twój zapał możesz pokusić się o własne oczy pod dany wobler :)
Luźna propozycja :)

post-51148-0-50751000-1389690226_thumb.jpg

post-51148-0-28651400-1389690489_thumb.jpg

Edytowane przez obcy91

:o Dwa ostatnie zdjęcia ,tzn zbliżenie na łuskę jazgarzy.............to to jest chyba......cholera ,szok-SZACUN :) Nie wiem jak pracują Twoje przynęty,ale przecież w większości dzieł pokazywanych w internecie tego nie wiemy,ale jedno jest pewne ,od strony wykończenia, to jest to zdecydowanie poziom MISTRZOWSKI :)

Ja też nie wiem jak określić pracę moich przynęt.Łowią ryby to najważniejsze.Nie będę się wygłupiał z oznaczeniami pracy VMNPS XYZ/R bo sam z tego nic nie kumam i chyba nie chcę.Tak je robię żeby praca była najbardziej zbliżona do żywej ryby.Te Jazgary to próba sił w malowaniu.Wersje do gabloty-pracować,pracują ale to jeszcze nie to czego od nich oczekuje.Muszą poczekać na swoją kolej.Teraz priorytetem są szczury na Tajmienie.Potem jak będzie ciepło dogrywanie pracy Jazgarzy i innych Jerków-największy będzie Okoń ok.22cm-25cm.

Edytowane przez Tomy

Tomy rób okonia rób. Jak dobrze pójdzie to za 1,5 miesiąca szczupaki będą napierdzielać jak szalone, jak nie to za 8-9tygodni...

2 lata temu 9marca woda w jeziorach miała 16st i napierdzielały jak złe. Ja łowiłem w krótkich spodenkach... Wszystko zależy od pogody więc uwijaj się :)