Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Słodko wyglądają te R6 .

Młody okłamałeś ;) największy miał 79 cm zmierzony, ale było blisko.

Te co teraz wymalowałeś bardzo podobne do tych właśnie co skosiły trochę bolków na wiosnę tego roku.

Wiosna to ich czas. Potem też na maluchy można połowić ,tyle że bez steru :P ;) :D

Tomy dzięki za zz-tki :)

Można oglądać fotki z Twoimi dziełami jak najbardziej ale jak to wygląda w realu to ciężko nawet opisać. Wykonanie ponad miarę. A te opalizacyjne efekty specjalne powodują zwarcie pod moją czachą i ślinotok u mojego kota. Robota niesamowita. Teraz pozostaje uczyć się prowadzenia tych majstersztyków, tylko szkoda, że jeszcze tyyyyyle czasu trzeba czekać.

Pozdrawiam

No tej opalizacji na fotce uchwycić się nie da.Przynajmniej tym sprzętem co mam.Do efektu jak na żywej uklejce jeszcze trochę,ale jestem na dobrym tropie.Podstawa dla mnie w kolejności to-praca,opalizacja,szczegóły na woblerze typu skrzela,płetwy itd.

Dzisiaj paluchy będą bolały.

post-46714-0-59240300-1390460222_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy

Tak.Myślałem też dużo o odskoczni od Bolków.Pomysły były różne.Karpiowanie,sumy z gruntu,pławik ale to padło.Czekając na branie oczy bym sobie wydrapał.Wybór padł na Tenkarę.

http://www.tenkarausa.com/video.php

Wędkę sprowadzam.Jak mi się spodoba pewnie będą następne patyki.Benche do kręcenia much i pudełka na nie,będą produkowane przeze mnie.

Potencjalne łowiska mam.Zobaczymy co się będzie działo.

Za tą rzeczką już trochę tęsknię.

post-46714-0-99493700-1390470178_thumb.jpgpost-46714-0-92891000-1390470152_thumb.jpg

Przespacerowałem tam dziesiątki kilometrów z UL castem i zawsze było ciekawie.

post-46714-0-81258600-1390470215_thumb.jpg

Trochę widoczków spod wody :)

Edytowane przez Tomy

yyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Tomy to jest Wisła w Twojej okolicy????

To jest odnoga Wisły w mojej okolicy :) Warto tam być zwłaszcza jak się chrust roi. 

Jestem bardzo zainteresowany Tenkarą, to będzie na bank moja metoda połowu. Jakiej długości kij chcesz sobie sprawić i jak duże maksymalnie ryby chcesz na nim próbować łoić?

:)

No!!!to super.Na początek kupiłem set z patykiem Iwana 360 action 6:4.W zestawie jest do tego linka,muchy.Ogólnie wszystko i jako pakiet startowy myślę że to dobry wybór.Ryby jakie będę próbował tym łowić to Jazie i Klenie.Potem w planie kijek na większe ryby w/w gatunków-Amago-na to już karpie łowią to i Jaziowi konkretnemu da radę.Jako zamknięcie całości jakaś witka na małe rzeczki i myślę że to będzie wszystko.

Edytowane przez Tomy

3,60 fajna długość, to już niezły zasięg na suchara. Będę czekał relacji z pierwszych połowów i wrażeń. Jeśli ogarnie tym jazia, klenia i pstrąga do 45cm, to więcej bym nie szukał :)

Jaka cena za taki zestawik?

a to jeszcze nie jest u ciebie.

Jak na to patrzę, to jakbym się wracał do lat 70-tych. Wtedy wszystko było takie proste. Leszczyna , żyłka, i ryby na wyciągnięcie ręki. Łowienie tą Tenkarą musi będzie bardzo przyjemne. :)

a to jeszcze nie jest u ciebie.

Jak na to patrzę, to jakbym się wracał do lat 70-tych. Wtedy wszystko było takie proste. Leszczyna , żyłka, i ryby na wyciągnięcie ręki. Łowienie tą Tenkarą musi będzie bardzo przyjemne. :)

Zapłacone i jest w drodze do mnie.Klamka zapadła hehe.Tu masz Tenkarę i big fish.Gość łowi najprawdopodobniej na model ITO a to nie jest najmocniejsza wędka z tej serii.

...i najmocniejsza wędka z serii-Amago-

Edytowane przez Tomy

Tomek ja też biore dwa ! zapisz proszę !!! Jakich oczu używasz do wobków . Średnica

Zależy do jakich.Staram się żeby było proporcjonalnie do wielkości woblera od 3-6mm.Ponotowałem wszystkich chętnych na R6 tych z wątku i tych na priv no i nic nie zostało.Trzeba dorobić. 

Dość dobrze pikuje ale na jaką głębokość dokładnie to nie wiem.Ma też swoją wagę [5gram] bo ja lekkich wobków po prostu się brzydzę.Z mniejszych woblerów real fish będzie jeszcze Jazgarz ok.5cm  w niedługim czasie.Potem będą dochodzić kolejno-Ukleja,Kiełb,Okoń,Strzebla,Pstrąg itd.Wszystko w rozmiarze 5-7cm.

Edytowane przez Tomy