Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

..... będzie jeszcze Jazgarz ok.5cm  w niedługim czasie...

No miód na me serce Chłopaku :D Tak miłej informacji nie można nie oblać, dziś piję Twoje zdrowie Tomy. Czekam z niecierpliwością na te cacuszka ........a w zasadzie ze dwie sztuki to chętnie bym już zaklepał.

Oooo na drugiej focie moja miejscówka, 30 m wyżej masz przykose i zaraz za nią drzewo w wodzie miałem tam w zeszłym roku klona grubo pod 60cm, meta warta obłowienia :-)

Wiem raz tam kąpiel zaliczyłem i to w nocy.To chyba było przy tych Jaziach też tam siedzą.Komary w lecie to horror,tam są wyjątkowo zaciekłe.

post-46714-0-99362400-1390624056_thumb.jpg

Miro bazę już mam.Teraz będę budował z tego taką snajpe.Inny gaz niż zalecany przez producenta.Można podciągnąć do 800-900 fps.100 metrów bez problemu i boleśnie dla celu.Kulki polimerowe nie zabijają ale mięsiarzy mogą skutecznie zniechęcić do miejscówki.Wybierzemy się i poszukamy pana kosiarza. :D 

Edytowane przez Tomy

Ja mam trochę kłopot.Bo u mnie grupa wiekowa to 30lat no max.35 i niewielu.Ta snajpa będzie przykręcona do milsim.FPS max.600.i dobrze bo 9setką też bym nie chciał zarobić.To już jest naprawdę siła i może zrobić krzywdę zwłaszcza w bliskim dystansie.Boczna też musi być bo nie wolno nawet jak ma 600 strzelać z bliska np.jak ktoś podejdzie.Raz na m-c się pogonić przy fajnym scenariuszu nie zaszkodzi.Ja wiem czy to dużo czasu trzeba?

Dokładnie na wszystko kasa leci. Już się w to nie bawię.
Pamiętam jak zarobiłem z 5 metrów kulką w podniebienie :) na szczęście była to nie tuningowana MP5-tka. Pewnie pomyślisz jak to w podniebienie? A no skradając się, jak nagle przeciwnik wyskakuje z ciemności to szczęka opada ;) jeszcze jak "debil" nie potrafi strzelać w korpus tylko gdzie popadnie ;) ja śmigałem ze SCAR'em fajna maszynka tylko trzeba by było coś w niej pozmieniać aby była jeszcze celniejsza.
Dobry scenariusz to podstawa.

Edytowane przez obcy91

W takim razie witam wśród zarażonych airsoftem, lecz rezygnujących ;) Mnie kręciła walka w cqb , opuszczone fabryki i czarna taktyka to było coś :) Mp5 w ręku, Glock przy nodze. Ahh :)

Tomek, jak idą prace z naszymi szósteczkami ? :)

Mógłbyś napisać coś o prowadzeniu ZZ rapa ?

Dokładnie na wszystko kasa leci. Już się w to nie bawię.

Pamiętam jak zarobiłem z 5 metrów kulką w podniebienie :) na szczęście była to nie tuningowana MP5-tka. Pewnie pomyślisz jak to w podniebienie? A no skradając się, jak nagle przeciwnik wyskakuje z ciemności to szczęka opada ;) jeszcze jak "debil" nie potrafi strzelać w korpus tylko gdzie popadnie ;) ja śmigałem ze SCAR'em fajna maszynka tylko trzeba by było coś w niej pozmieniać aby była jeszcze celniejsza.

Dobry scenariusz to podstawa.

Zmodyfikować lufę i napęd na CO2 600 fps bez problemu a to bardzo dużo.Żeby było celnie musi być siła no i cięższe kulki.W tym roku jeszcze paintball będzie grany w wersji milsim.Repliki już są dość fajne.Duży plus paint'a to że nikt nie oszukuje,duży kop broni,tańsze repliki.Minus ciuchy do prania,repliki trochę gorsze niż ASG.

W takim razie witam wśród zarażonych airsoftem, lecz rezygnujących ;) Mnie kręciła walka w cqb , opuszczone fabryki i czarna taktyka to było coś :) Mp5 w ręku, Glock przy nodze. Ahh :)

Tomek, jak idą prace z naszymi szósteczkami ? :)

Mógłbyś napisać coś o prowadzeniu ZZ rapa ?

R6 za 2-3dni powinny być na gotowo.ZZ'Rap [prowadzenie] chłopaki na mojej stronie to bardzo dobrze opisali.Są dwa artykuły a będzie więcej+filmy w tym roku.

link   http://www.tomysbait.pl/newsy.aspx   przeczytać oba obowiązkowo. :)

Tomy mam nadzieję że już niedługo będę mógł cieszyć oczy cudeńkami na cienkie bolki w domowym zaciszu.

No niebawem.

Tomku ile ważą te szósteczki ?

ok.8gram.

post-46714-0-24299900-1390732594_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy

BS 6 rządzi  Tomek, pierwsza 80 w tym roku wyjechała dokładnie nie całe 82cm  ;)

Można by rzec boleniowy kelt w drodze do macierzystej rzeki zatrzymał się na spokojnej płani za wewnętrznym zakrętem żeby odpocząć i pojeść.... i tam się poznaliśmy  ;)

• Like 1

BS 6 rządzi  Tomek, pierwsza 80 w tym roku wyjechała dokładnie nie całe 82cm  ;)

Można by rzec boleniowy kelt w drodze do macierzystej rzeki zatrzymał się na spokojnej płani za wewnętrznym zakrętem żeby odpocząć i pojeść.... i tam się poznaliśmy  ;)

Miło ze strony tego Bolka :D.Na to będzie fajne łowienie.

post-46714-0-90972300-1390772869_thumb.jpg

Odbity z prawdziwej uklejki.Malowane już są.Testy za mną ale na basenie bo na zewnątrz piździ nieziemsko.Wszelkie nie dociągnięcia w korpusie zlikwidowane [to ma miejsce na odbitkach uklejki niestety]Płetwę grzbietową i odbytową skasowałem,jak dla mnie zbyt cienkie i mogły by być awarie wobka po za tym nie co przeszkadzały w uzyskaniu zamierzonej pracy..Korpusy pogrubione patrząc z góry w porównaniu do oryginału.Największą ma jerk najmniejszą wobler ze sterem.Oba śmigają aż miło.Malowanie niczym się nie różni od żywej uklejki.

Inauguracja 1MAJA :lol:

To ma ok.8cm.Planuje też mniejszy rozmiar w wersji jak to się przyjęło-panik :D  i ze sterem.

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Tomy zrób ze 300szt i pokaz je światu tydzień przed 1maja. Zejdą w 1 dzień na moje oko :P

E....to tak chyba nieładnie żerować na ludzkich słabościach :D

Powiem tylko tyle że Ukleja to mi dała tak po dupie że mało nie zrezygnowałem z tego projektu.Żona ze mną miała krzyż pański.Patrzyła na kolejne odbitki i mówiła że dobrze już jest,ok itd.

-Nie ma dobrze ma być super guzik wiesz,guzik widziałaś,nie znasz się i wyjdź.

Nawet pies na palcach po domu chodził.Uważam że i tak można to zrobić lepiej i już jestem na tropie pewnych nowych materiałów i rozwiązań.Bo to ma być lepsze niż w naturze. :angry:

Odbić to nie problem ale potem nadać temu odpowiednie gabaryty z których da się wyciągnąć dobrą pracę to już inna bajka.No i pomalować :)

post-46714-0-53968100-1390774939_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 3

To Ty masz żonę? Hehe, wyrozumiała kobita. Ten wycinek ukleji klasa.

A no mam.Trzecia i ostatnia.Nawet jak by czasem wykorkowała przy mnie to innej kobiety już by nie było.Ona ma swoje hobby ja swoje.Ja mam swoją kasę,ona swoją.Choć czasem ją wspieram jak jest grzeczna oczywiście :D

post-46714-0-93849500-1390819650_thumb.jpgpost-46714-0-80280900-1390819668_thumb.jpg

Raptory6 od teraz będą dostępne w takim designie po 25zł/sztuka.

post-46714-0-22780100-1390819740_thumb.jpg

Tak się mieni to to w słońcu.Bije po oczach srebrem to co powinno.

post-46714-0-42184700-1390819800_thumb.jpg

Oczy do Mrówek.

post-46714-0-66939700-1390820868_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 1