Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Można zrobić i na metr takiego pajka im większy tym łatwiej.Co do malowania to myślę że jakoś sobie poradzę B).Na deskach próbowałem różnych wariantów.Mordeczka była pracochłonna ale to tylko za pierwszym razem.Zdecydowałem się zmierzyć z tematem rzeźby ryb i pierwszy będzie właśnie 1,5 metrowy szczupak.Postępy w pracach :D

Tomy, zrób rzeźbę bolenia 90cm :D

wujek

Oj wujek ja już Tomyemu mówiłem o boleniu takim sprężonym w ataku na uklejkę którą ma już prawie w pysku ale byłby czad :huh:

O to właśnie chodzi :D, już go widzę, grube atakujące rapsko z boleniową podgiętą kufą B) Dawaj Tomy, będę kibicował :D Znając Twój talent do malowania myślę że będzie na co popatrzeć.

wujek

Wujek co jeszcze ma mieć ten Boleń :D podgięta kufa w ataku no może za 2lata skończę w takim wypadku.Na 100% się za to biorę,co wyjdzie to wyjdzie.Tak na 80% czuje się na siłach.

Odpowiedni wygląd i proporcje jak 90-sięcio cm boleń. Dobrych fotek takich boleni za dużo nie ma, ale pewnie dasz radę. Jak będzie miał otwarty pysk to wydaje mi się że powinien mieć też lekko rozwarte pokrywy skrzelowe , a i fajnie będzie wyglądał z nastroszonymi płetwami i szeroko rozwiniętą płetwą ogonową. Ogon może być lekko podgięty żeby było widać że ryba jest w ruchu. Chyba na razie wystarczy żeby z dwóch lat nie zrobiły się trzy :D

pozdrawiam

w

Odpowiedni wygląd i proporcje jak 90-sięcio cm boleń. Dobrych fotek takich boleni za dużo nie ma, ale pewnie dasz radę. Jak będzie miał otwarty pysk to wydaje mi się że powinien mieć też lekko rozwarte pokrywy skrzelowe , a i fajnie będzie wyglądał z nastroszonymi płetwami i szeroko rozwiniętą płetwą ogonową. Ogon może być lekko podgięty żeby było widać że ryba jest w ruchu. Chyba na razie wystarczy żeby z dwóch lat nie zrobiły się trzy :D

pozdrawiam

w

Tak i mała uklejeczka czmychająca przed nim w panice obowiązkowo z traumatycznym wyrazem pyska.

Normalnie sliczne,jak sie tak patrzy to człowiek cofa sie kilka lat w tył że takie pieknosci to były tylko dostepne w salonach(sklepach)a tu mozna nagle,poznac człowieka <_< dowiedzieć sie o wabiku i samemu go dostosować do własnych potrzeb i kupić....

Zamawiam! Zamawiam! Zamawiam!

Tomy! You are awesome! You truly are!

To teraz coś na Pajki-Karp Coi-Lustrzeń.Korpus pracuje bardzo agresywnie.Wobek z przeznaczeniem na płytkie wody np.starorzecza.Myślę że z powierzchni wąsaty też go dmuchnie :D

Po pierwszym malowaniu więc skromnie narazie wygląda.

post-1204-1348915112,2086_thumb.jpg

post-1204-1348915112,2809_thumb.jpg

post-1204-1348915112,3445_thumb.jpg

post-1204-1348915112,4082_thumb.jpg

• Like 1

Piekne naprawde piekne!Najszczersze slowa uznania! Tomy a co z wobkami pod brzanke?bo te u mnie graja mi na nerwach :angry: !Pozdrawiam

No właśnie się zastanawiam nad ich malowaniem.Myślę że barwy Kiełbia były by najlepsze pod wąsatą.Korpusy na napływy do 1,5metra już mam,trzymają się nurtu jak wściekłe.