Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Tomek maluj te bananki rapy się o nie będą biły czuję że to będzie to :) . Trzeba będzie uwiecznić na zzta 65 branie na filmiku . Krystek mnie namówił na casta  zobaczymy czy wciągnie mnie takie łowienie. Jak tak to  wszystkie spiningi lądują na giełdzie he he. Już się nie mogę doczekać :). A tu rapka złowiona na większego zzta. Nosi juz , nosi a to dopiero luty.

swd9.jpg[/img]

Edytowane przez siwek219
  • Like 1

...a teraz właśnie byłem na poczcie z paczkami.Potem podjechałem nad wodę i zlokalizowałem Klenie i to całkiem fajne.Jutro płacę kartę i czuje że na tenkare coś tam wydłubie. :) .Po za tym z banankami też trzeba jechać nad wode i zobaczyć co i jak żeby na maxa wyciągnąć pracę.N 

Tomek, 

tego ZZ Rap 85 dam radę "obsłużyć" spiningiem? Czy muszę się na casta przerzucić? 

Jak dam radę to do tych 2 Raptorków 7, drewno i ster poproszę też jednego ZZ Rap 85. 

Przepraszam ze się wtrącam...

Dasz sobie radę kolego i zwykłym kijkiem,tylko musi być w miarę szybki.

Żeby wyciągnąć z niego wszystko co potrafi zrobić w wodzie to trzeba troszkę po czarować kijkiem  i złapać rytm...

Choć casta w tej materii nic nie przeskoczy ,pokażemy w sezonie jak to może wyglądać -przykładowo.

Taki jak w naturze.Myślę o wiernej replice.

" Średnica dorosłego osobnika dochodzi do 8 mm, zaś długość ciała do 16 cm"

.

Dla mnie za długi :lol:

Kiedyś już coś takiego zrobiłeś ,tylko nie pamiętam jak długi był...

Jak byś miał ochotę zrobić krótszego ,takiego w granicach 8 cm to jestem za.

Co do tej nowej uklejki ,spróbuj pomalować od grzbietu oliwkowo.A jak praca ,jeszcze nie sprawdzałeś?

Właśnie doleciała do mnie paczka ... :wub: :wub: :wub: :wub: B) :D

Edytowane przez Krystekwolf

Ukleja ma opalizację od grzbietu oliwkowo zieloną którą czasem widać,czasem nie-jak na żywej uklejce zależnie od kąta padania światła.Będą takie jak na foto.dojdą jeszcze pewne szczegóły.Sam lakier bezbarwny już mocno zmieni na plus efekty.Malował nie będę Kryst.To by było cofanie się z designem.

post-46714-0-15351300-1391770989_thumb.jpgpost-46714-0-39006200-1391771006_thumb.jpgpost-46714-0-06489300-1391771023_thumb.jpg

Chodzą bardzo podobnie do drewnianych ZZR7.Na moje oko lepiej ale to już Bolenie muszą potwierdzić.Miałem odwrotną sytuację z Raptorem8BS nie byłem przekonany co do jego pracy i pierwsze dostał AdamCzeski zaraz po tym jak przyszły do niego wysłał mi fotki Boleni złowionych na ten model.Potem dostał je mój klient Krzysztof W.Potwierdziła się ich skuteczność.No to i ja nabrałem przekonania i zacząłem na niego łowić.Maciek z forum admin mojej strony to samo-połowił.Potem już poleciało.Byli i tacy co bez prób na Boleniach kupili i sprzedali  :lol: .

Edytowane przez Tomy

Potwierdzam...

:)

To było jakoś w czerwcu 2013... duża woda w Warcie, główki przelane, trawki zalane, bolenie buszują przy brzegu i co i w d... mają różne, różniste przynęty. 

Poszedł do wody Rap8BS, w miejscu gdzie "przeleciało" prawie wszystko i w czterech rzutach dwie ryby - 69 i 65 o ile dobrze pamiętam. Nie było już o czym dyskutować.  :)

Tylko ja nim łowię inaczej niż Tomek zwykle radzi... 

W zeszłym sezonie myślę, że koło 20 - 25 boleni złowiłem na niego. Przyjemność jest podwójna, bo branie z powierzchni jest bezcennym doświadczeniem. Jeden minus nie można zacinać "na oczy" jak widzisz atak i przytniesz jest za wcześnie. Miałem kilka takich "porażek".

Choć w sumie boleni na powierzchniowce nie trzeba - moim zdaniem - zacinać. On tak agresywnie uderza, że nie ma co poprawiać.  

Potwierdzam...

:)

To było jakoś w czerwcu 2013... duża woda w Warcie, główki przelane, trawki zalane, bolenie buszują przy brzegu i co i w d... mają różne, różniste przynęty. 

Poszedł do wody Rap8BS, w miejscu gdzie "przeleciało" prawie wszystko i w czterech rzutach dwie ryby - 69 i 65 o ile dobrze pamiętam. Nie było już o czym dyskutować.  :)

Tylko ja nim łowię inaczej niż Tomek zwykle radzi... 

W zeszłym sezonie myślę, że koło 20 - 25 boleni złowiłem na niego. Przyjemność jest podwójna, bo branie z powierzchni jest bezcennym doświadczeniem. Jeden minus nie można zacinać "na oczy" jak widzisz atak i przytniesz jest za wcześnie. Miałem kilka takich "porażek".

Choć w sumie boleni na powierzchniowce nie trzeba - moim zdaniem - zacinać. On tak agresywnie uderza, że nie ma co poprawiać.  

Kolego to wklejaj jakieś foty tu z chęcią zobaczę ładne bolki sam się zastanawiam nad tymi raptorami bs

Ja wstawiałem jakiś czas temu fotki od Adasia.Sam jest na rybach to i w trawie często są focone.Mnie to nie razi ale na forum różnie bywa.Ja łowiłem do 70cm na R8BS i sporo.

post-46714-0-75488000-1391789975_thumb.jpgpost-46714-0-12818500-1391789993_thumb.jpgpost-46714-0-58049500-1391790011_thumb.jpgpost-46714-0-90768300-1391790033_thumb.jpgpost-46714-0-94797400-1391790047_thumb.jpgpost-46714-0-30680900-1391790062_thumb.jpg

Przyłowy Kleni pow.45cm może i 50cm na tyle częste że zacząłem łowić z premedytacją ten gatunek na R8BS.Co dziwne mniejszego R6BS nie chciały tzn.coś tam było ale bez porównania bardziej smakowała im 8mka

post-46714-0-85429500-1391790201_thumb.jpgpost-46714-0-47176800-1391790217_thumb.jpg

...a największy Boleń na R8BS należy do Maćka.Jak widać z krystalicznie czystej wody.

post-46714-0-94298200-1391790260_thumb.jpgpost-46714-0-49109600-1391790268_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy

A nie widziałem tych fotek od Adama,jedyne to chyba u pana Janusza Widła jak się nie mylę ...

Młodemu chodziło pewnie o jakieś nowe foty ,zawsze to coś ciekawego -nowego.

My też nie wstawiamy wszystkiego ...

Tomek te Twoje to widziałem ,my teraz coś pomyślimy o czymś fajniejszym ,jak nakręcenie brania i holu -całego od początku do końca na Go Pro.

Tomek, właśnie. 

Sam łowię i jak już robię foto, a robię rzadko, to mam na nim rybę, kij, kołowrotek i trawę... :)

Mogę jak ktoś chętny na maila wysłać. 

Krystian, tak tylko w wątku Janusza Widła foto wstawiłem, bo mnie krajan poznaniak podpuszczał... że niby (w domyśle) ściemy walę. 

Jak mawia mój kolega "kłamanie o rybach to największe ku... stwo"  :D . Trzymam się tej zasady. 

Nagrania jak najbardziej. Też spróbuję, ale tylko branie. Jak oglądam filmiki z boleniowania to hol...hmmm... tak sobie, ale branie na powierzchniowca to już rewelacja.