Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Na zbiornikach zaporowych nie słyszałem żeby ktoś łowił na moje woblery.,Wszyscy znajomi tylko w rzekach wędkują i na moje woblery boleniowe które okazały się skuteczne również na ten gatunek.

Ciekawe rzeczy opowiadasz Tom :o :ph34r: .

Choć w sumie Zbiornik Włocławski to nie zaporówka :P ,rzeczka- tylko trochę wolniej płynie ;) ,miejscami .Im dalej w stronę Wyszogrodu ,tym szybciej śmiga :lol: :lol: :lol:

Po to te wszystkie cudaki :) ;) bez sterowe ,tam gdzie nurt nie zwala ;) z nóg dajemy im szansę ...

W tym roku dojdą do obłowienia na poważnie dwa jeziora ,na których już dużo wcześniej łowiłem bolki ,tylko nie za bardzo miałem czym tam zaszaleć .

To czemu ja nie mam fotki z wody stojącej i artykułu hm?Gadzie jeden.

Tom... ciężko ukryć szczegóły jak się łowi z łajby na jeziorku ,a nie będę wiózł ryby do brzegu żeby zrobić foto  :(  .Oczywiście fotek jest ,tylko nie na forum.

Jak Młody się naumie super wstawiać nowe szczegóły w foto ;) żeby trochę zmienić, a nie oszpecić foty ,to się coś poradzi ...

Na naszej ;) Wisełce w sezonie woda raczej się ślimaczy niż płynie ,to też inne łowienie.

Miga wzdłuż własnej osi+drobny X.Opad lusterkowanie.

-------------------------------------------------------------------------------------

Będzie też wersja ZZ"Rap85-Jerk w wersji alu i to będzie czad.

attachicon.gifP1180022.JPG

Dopracowałeś się kleju do tej folii? Używałem Pattex classic ale mnie nie zachwycił. Jakaś brudna ta robota z nim jak dla mnie.

Pierwsza tuba i jedyna (świeża) była lejąca z grudkami w środku. Dziwnie się nakładał, nierówno. Palcem to średnio idzie. 

Póki co nie oklejam folią, ale kilka jerków zawsze muszę, bo są zapytania. Szukam czegoś innego Tomku. Na razie nic nie znalazłem. Jakbym miał, dam znać na bank.

Kolega Iras też tym klei.Może jakiś ten klej co kupiłeś był zleżały albo coś.

http://www.youtube.com/watch?v=LVgkpMJlS9o

Ja robię podobnie z tą różnicą że po wstępnym dociśnięciu palcami jadę jeszcze mikrofibrą.Wtedy dociska folię w najdrobniejsze szczegóły.Każda inna szmatka może porysować folię.

Edytowane przez Tomy
  • Like 2

Dzisiaj i jutro poważna gromadka małych Hooligansów.

attachicon.gifP1180018.JPG

Pampuchy L.C.Takie tło sobie wymyśliłem pod malowanie.Ma to być imitacja małej płoteczki/wzdręgi.Folia bez klejowa.

attachicon.gifP1180010.JPG

siatka pod folią widze, fajnie to w wodzie miga,jak  na mój gust to nawet lepiej  niz odciskana.

Tomku kiedy jaśki atakujemy bo ponoc sie coś ruszyło

Dopracowałeś się kleju do tej folii? Używałem Pattex classic ale mnie nie zachwycił. Jakaś brudna ta robota z nim jak dla mnie.

Można jeszcze spróbować kleju używanego w pozłotnictwie, lub czegoś takiego:

http://allegro.pl/klej-vicol-elastyczna-spoina-do-drewna-itp-i3975694537.html

Kolega Iras też tym klei.Może jakiś ten klej co kupiłeś był zleżały albo coś.

Ja robię podobnie z tą różnicą że po wstępnym dociśnięciu palcami jadę jeszcze mikrofibrą.Wtedy dociska folię w najdrobniejsze szczegóły.Każda inna szmatka może porysować folię.

Do takiego klejenia jest ok.

Ja kleję też gotowe formatki z alu i już tak fajnie nie jest :/

Edytowane przez joker