Tomy Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) Tym bez problemowo z casta.Wędka 2-14g sparowana z Ryogą 1016HL + szpula SW.Był w planie jeszcze mniejszy ale przy malowaniu jak mi oczy zeszły do stożka i nie chciały wrócić do normalnej pozycji-zrezygnowałem. Edytowane 21 Maja 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszDDZ Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 A jaka cena, bo chętnie przygarnąłbym ze dwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 (edytowane) ...z 3dychy.Tym czasem nie ma możliwości zakupu.Forma to taka lepianka to są dalej prototypy.Jak będą powtarzalne i z pracą nie będzie problemu to Ci co najczęściej są w moim zeszycie zamówień dostaną za FREE po sztuce.Woblerek ma potencjał i jak będzie więcej czasu mam plan zrobić je transparentne i zobaczyć jak będzie z pracą.Raczej się nie zmieni.Przy zastosowaniu przezroczystego materiału to już by była idealna imitacja narybku. Edytowane 21 Maja 2014 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriskros1981 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Pierwszy tegoroczny i to na twojego wobka Serdeczne dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Super.Cieszę się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 (edytowane) Nowy Design ZZ"Rap85-Jerk. Fotka w pełnym słońcu. Trzeba kupić PS4.Pluton wzywa i już zaczynają na mnie "psioczyć" że zwlekam.Tu nasz Pilot Helki.Przeciętny gracz ma kłopot żeby się utrzymać w powietrzu tym latadłem Edytowane 22 Maja 2014 przez Tomy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 *-* ŚWIETNE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Doszło drewienko mega jakości .Na kwartał starczy.Listwy pod Raptory,ZZ"Rap,Leviathany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 a skąd pan pan zamawiał drewno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurkan Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Tomek zabawki doleciały, ZZR 75 i Slim są boskie . Mocno trenuje bezstery, zaczynają mi pasować.Wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 (edytowane) Ok.Dzięki za info.Teraz będzie jeszcze wob ze sterem 9tka.Kiedyś robiłem.Trzeba wznowić.Na Bolki działał,na inne ryby też.Ryba z 2012r. Edytowane 22 Maja 2014 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Dzisiaj na ZZ'Rapa siadł przyzwoity bolo na zaporówce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 (edytowane) Fajnie z wody stojącej to się liczy razy dwa .Drewno-Slim'y9 trochę zmian w designie.Zależy jaki kąt padania światła.Opalizacja w czasie pracy woblera pojawia się i zanika co daje bardzo dobry efekt......i kurdupel.Łuska się zgubiła bo mi się popieprzyło z malowaniem. Edytowane 22 Maja 2014 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 (edytowane) Raptory8BS prawie skończone. Raptor4BS po malowaniu i opalizacji.Tak na szybko. Edytowane 22 Maja 2014 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Maluch wygląda naprawde zabójczo.Dzień dobry PozdawiamEzehiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Nareszcie udało się odebrać komputer z serwisu. Troszkę pracy i testów na początku sezonu pozwoliło połowić i wyciągnąć pierwsze wnioski. Dużo rap trafiłem tradycyjnie na raptory i leviatany ze sterem. Największe sztuki jednak polubiły ZZRapa 85. Do pełnego sukcesu zabrakło niewiele bo 2 razy duży boleń ( około 80-85cm) siedział na kotwicy ale bez szczęśliwego finału. Powodem były testy z żyłką. Sprawdzałem możliwości prowadzenia na plecionce i żyłce. Na plecionce zachowuje się bardziej dynamicznie i jest żywszy a odskoki na boki są mocniejsze. Przy żyłce te zachowania są stłumione choć przy podciąganiu do siebie ładnie idzie w kierunku wędkarza - lekkim slalomem. Co do właściwości lotnych to osiągałem podobne odległości , minimalnie dalej na plecionce ( Varivasa ). Z zacięciami jednak miałem problemy przy użyciu żyłki. ZZRap jest przynętą bezwładnościową, na którą w dużym stopniu wpływają nurt, prądy wsteczne i praca przynętą przez wędkarza. Choć wydaje się, że posiadamy kontrolę nad przynętą ze względu na jej ciężar (a przez to opór w wodzie), to rozciągliwość żyłki przy tej masie powoduje że na dużej odległości nie ma możliwości skutecznego zacięcia. Mam na myśli bolenie które odprowadzają przynętę skubiąc ją co jakiś czas . Prowadzenie czasem jest anemiczne lub wolne więc duży boleń ma czas na sprawdzenie przynęty. Jego ataki nie są mocne i agresywne . Początek sezonu pokazuje możliwości tej przynęty więc daje nadzieje na dobre połowy Mała 70 złowiona na ZZRapa 85. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Super Darku.Doszły testowe woblery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Darku, a mnie podoba się określenie przynęta bezwładnościowa, bo sam tak opisuję niektóre wabiki. Bezwładnościowa, to idealne oddanie charakteru takiej przynęty. Poddaje się ruchowi wody lub niewielkiej ingerencji wędkarza. Nawet żartuję, że niektóre moje wabiki to Zdalnie Sterowane Przynęty Bezwładnościowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 WitamProszę o informację jak można ewentualnie zamówić woblery - będą umieszczone na giełdzie czy trzeba pisać priva? Przepraszam za laickie pytanie ale jako świerzak nie ogarniam jeszcze wszystkiego.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Darku, a mnie podoba się określenie przynęta bezwładnościowa, bo sam tak opisuję niektóre wabiki. Bezwładnościowa, to idealne oddanie charakteru takiej przynęty. Poddaje się ruchowi wody lub niewielkiej ingerencji wędkarza. Nawet żartuję, że niektóre moje wabiki to Zdalnie Sterowane Przynęty Bezwładnościowe Zrobiłem teraz wersję lekko odciążoną trochę zmieniłem rozmieszczenie obciążenia i jeszcze lepiej powinien reagować na podbicia itd.Wersja finalna ZZ"Rap85-Jerk będzie na korpusie odbitym z Uklejki nieco pogrubionym tzn.gabarytowo będzie to samo co teraz ale na optykę żywa Uklejka[planuję zastosować-malowanie,opalizację i na to kalkomanię konturową]Tymczasem na tym ćwiczę ale już pierwsza była łowna.ZZ"Rap85-Jerk musi rozpieprzyć system-pracą i wyglądem.Taki jest mój cel. WitamProszę o informację jak można ewentualnie zamówić woblery - będą umieszczone na giełdzie czy trzeba pisać priva? Przepraszam za laickie pytanie ale jako świerzak nie ogarniam jeszcze wszystkiego.Dzięki Masz link do strony lub przez Jerkbaita pisz na priv. http://www.tomysbait.pl/ Jak zamawiasz przez forum niektóre modele są tańsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Dzięki wielkie za informację. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 RapSticki w trakcie prac.Będzie dostępnych w tym miesiącu i do połowy czerwca 30sztuk. po kryciu bezbarwnym będzie super.Korpusy z nowej formy. ZZ"Rap85-Jerk po lakierowaniu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwypike Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Super Darku.Doszły testowe woblery?Tak Tomku dziękuję. Real fish jest niesamowitym odzwierciedleniem uklejki. OJ powinien połowić. Na pewno będziesz musiał zrobić mi też ze sterem bo nie dam spokoju. Darku, a mnie podoba się określenie przynęta bezwładnościowa, bo sam tak opisuję niektóre wabiki. Bezwładnościowa, to idealne oddanie charakteru takiej przynęty. Poddaje się ruchowi wody lub niewielkiej ingerencji wędkarza. Nawet żartuję, że niektóre moje wabiki to Zdalnie Sterowane Przynęty Bezwładnościowe Dokładnie tak jest Robercie. Uwarunkowania rzeki mają na nią bardzo duży wpływ. Można prowadzić szybko i skakać na boki ale jeśli się chce kusić naprawdę ostrożne rybki trzeba włożyć trochę pracy i finezji . Wówczas trzeba zaufać instynktowi a pracę ZZRapa powierzyć nurtowi Rzeka zrobi swoje.Trochę jeszcze jest zabawy by ją lepiej poznać ale mam kilka wcześniejszych ZZRapek i 85 jest inną konstrukcją. Główna to taka że pozostałe modele świetnie sprawdzają się w łowieniu punktowym kiedy trzeba ją postawić lub poprowadzić na małej powierzchni a ZZ by pracował w opadzie przy lusterkowaniu. 85 jest inaczej wyważona przez co sam nurt ją nieźle wozi pod powierzchnią. Nie opada gwałtownie a przy zwarkach potrafi wychodzić do góry, do powierzchni. Rewelacja. Niesamowite wrażenie jest podczas długiego prowadzenia kiedy boleń uderza w przynętę zamkniętym pyskiem aż w końcu decyduje się na atak przy kolejnym odejściu przynęty na bok spowodowanej wejściem we wsteczny prąd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 85 jest inaczej wyważona przez co sam nurt ją nieźle wozi pod powierzchnią. Nie opada gwałtownie a przy zwarkach potrafi wychodzić do góry, do powierzchni. Wiem o czym piszesz, bo niektóre prototypy 10cm na Puchar Głowatki tak miały. Donieśli mi ostatnio, że i bolki je coś kłapią. A niech kłapią Tomy, tą opalizacją na ZZ to jedziesz ostro. Wyobraźnia boleni musi płatać im figle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 23 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 (edytowane) Wiem o czym piszesz, bo niektóre prototypy 10cm na Puchar Głowatki tak miały. Donieśli mi ostatnio, że i bolki je coś kłapią. A niech kłapią Tomy, tą opalizacją na ZZ to jedziesz ostro. Wyobraźnia boleni musi płatać im figle. No teraz to już jestem prawie zadowolony z designu ZZ"R85-Jerk.Robię na pełnym gazie,woda jeszcze syf to trzeba czas wykorzystać.Ciepło w pracowni na poddaszu chyba z 50 stopni.Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.Wypociłem 3 kilo przez tydzień i to mnie cieszy bo w piance do nurkowania po zimie wyglądałem jak foka. .Teraz trochę przypakować i gites hehe Edytowane 23 Maja 2014 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi