patu Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Panowie - won na ryby ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Po raz kolejny muszę odpowiedzieć w temacie którego już nie chciałem poruszać . Panowie dajcie spokój z tymi wkrętami czy stelażami . Czy metrowa głowa czy lokomotywa zapięta na pomorskich rzekach nie rozwali dobrze zmontowanego woba . Głowa to nie barrakuda która ma zębiska jak krokodyl . Widziałem jak barrakuda rozpłatała woblerka Salmo takiego troszkę dłuższego ale on był z piany . Zatem szanowni eksperci nie lansujcie się na tym forum i nie wmawiajcie innym , że głowa zmiażdży 2 cm klocek drewna bo zaraz się rozpłaczę . To co piszecie jest śmieszne , czy głowa to rodwailer ? Dajcie sobie siana , nie tacy mistrzowie jak my już od dawna stosują wkręty i jakoś ludzie cenią ich przynęty . Jakoś się nie rozpadają . Chłopcy powiem tak , zacznijcie myśleć głową . Sorki za te słowa ale już nie mogę czytać tych czysto teoretycznych wymysłów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Aby dowiedzieć się czy wobler wytrzyma, można zrobić prosty test. Rzucić wabik (bez kotwic) mojej suni, jak wobek wytrzyma to głowatka może mu nafikać Fifi już czeka... A jak już ktoś chce iść na całość to można i na nilowcach testować Mam Raptory od Tommy-ego i nie bał bym się rzucić psu do zabawy ale szkoda mi porysować lakier, tak ładnie się błyszczą. Jak pokazuję te wabie znajomym to pytają czy to jest z metalu? Wydaje mi się, że prędzej ryba złamie kości szczęki niż rozwali te woblery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 czy głowa to rodwailer ?. Pisaliśmy w tym samym czasie. Myślę, że nie tylko rottweiler ale i SBT nie da rady z tymi przynętami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Koledzy! Głowę można wyjąć na Spinwala i można ją stracić na poczwórnie hartowane haki.To jest sport i cieszmy się możliwością walki z nią a nie scierwem leżącym u naszych stóp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 2 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Jesienne Raptory 10tka 19g dostała ster 2mm a wczoraj przyszłą na świat 8mka 14g-już po testach pracy i wchodzi na stałe.KIJEK POD TE DWA MODELE{Raptor#8-10}TWORZY KAMIL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Jesienne Raptory 10tka 19g dostała ster 2mm Tu wydaje mi się Tomku , że to jest właściwa decyzja . Przy tym ciężarze wobek który wchodzi w wodę jak pocisk ma takie przeciążenia na ster , że 1 mm poliwęglan pryska niezależnie od stosowanego kleju . Sam już zrezygnowałem z jedynki poliwęglanu na rzecz 1,5 mm . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Jak zwykle perfekcyjna robota , palca dałbym sobie uciąć żeby zobaczyć jak ten skubaniec je maluje , te refleksy i przejścia po prostu cukireczki . Tak a propos grubości sterów wiem z własnego doświadczenia ze zmiana steru na grubszy zmienia prace woblera czasami jest to tylko na jego korzyść , a czasami nie . Mi częściej pada na tę drugą ewentualność , aby tego uniknąć tam gdzie przynęta wymaga niełamliwego steru stosuje PET 1mm nie idzie tego ułamać ale jest problem z klejeniem zawsze jest jakiś haczyk choć znalazłem a to chytry patęcik .Tomy jesteś mistrzem !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 LIPAS-GOTOWY.Na tym korpusie idzie cała seria wobków-Jelec,Brzanka,Kleń.Wobki pływające,praca wężowa z kolebaniem na boki.Gabaryty 11cm 17g.Zejście średnim tempem do 0,5m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Wrzosowa piękność. Jak dla mnie mistrz. Bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Dzięki Krzyś,dzięki.Kombinuje z Brzanką i Kleniem na tym korpusie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 7 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Czekam na klenika, na pewno będzie śliczny! Lipion oczywiście też wygląda bosko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2011 Jutro wstawię fotkę surowych korpusów Klonków.Właśnie skończyłem na dzisiaj pracę.Zrobiłem jeszcze stanowisko do rzeźbienia i tak do malowania obrazków w oleju też się przymierzam,głównym motywem będzie Boleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Surówki-Klenie- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Jak tak się przejrzy ten wątek od początku do końca,nie koniecznie każdą stronę ale nawet tak wyrywkowo - widać wielki postęp,pięknie ps. bolenie głodne są przez te wobki na głowatki,dawno nic dla nich nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Bolenie to oczko w głowie.Raptory 8mki 14g w toku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Tomku czytasz w myślach,rewelacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Tomy, A Ty sypiasz w ogóle? A kiedy łowisz? Rapala to przy Tobie malutki pikuś, nawet bez Pana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 9 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2011 Czasem sypiam.Raptor 10 w fazie ukończenia{prywatne moje}i pstrążek 12cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Klenie po nałożeniu tła na Głowatkę i nie tylko .Wersja na jesienną Rapę też jest przewidziana na identycznym korpusie ale o delikatniejszej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Wczoraj ODCZAROWALEM Twoja przynete,w koncu!Ladny szczupaczek i piekna Brzana!Zobaczysz w watkach o w/w rybkach.Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Wczoraj ODCZAROWALEM Twoja przynete,w koncu!Ladny szczupaczek i piekna Brzana!Zobaczysz w watkach o w/w rybkach.Dzieki.Widziałem CLAUDIO pięknie,super zrobię te knagi i może coś jeszcze dla Ciebie do testów.Wstawię w wątku a mam pomysł na tą wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Musiałem sobie przypomnieć ale chyba tak to szło-zrobiony jutro reszta idzie pod nóż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Tomku , nici z tego poliwęglanu , pracownia zwinięta . Piszę dopiero teraz bo to na drugim końcu miasta i nie miałem możliwości tam jechać . Może ktoś z forum ma możliwości a raczej dostęp do troszkę większych ilości poliwęglanu 1,5 i 2 milimetry . Oczywiście nie chodzi o allegro . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 11 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Już mam zlokalizowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi