Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

...w Polsce idealnym miejscem do ich zastosowania są wszelkie starorzecza.Fajne łowienie.Po za tym ileż można robić boleniówki  :lol:

Jest jeszcze jedna fajna przynęta którą chcę robić.Główka jigowa pływajaca kształ trochę podobny do poppera.Na to zapinało się gumę z twardego  silikonu[imitację ryby,żaby itp].Hak był skierowany do góry.Niesamowicie do tego wychodziły.Bardzo wysoka skuteczność zacięć a przy tym niska czepliwość.Można było tym grać między grążelami.

Dwa lata temu robiłem takie pływające woblery.Oczko do mocowania linki było na boku.Przy delikatnych szarpnięciach wobek kołysał się tylko na boki wzdłuż osi poziomej.Dobrze to działało ale rzucać tym był dramat.   

Mam kilka fajnych met do testowania takich przynęt   ;)

Edytowane przez adashhh

Tomy - miło było poznać :D

- powaliłeś mnie swoją wiedzą na temat przynęt miejsc i sprzętu aż mnie zatkało :o

trzymam Cie za słowo w przyszłym roku zarezerwuj sobie 2-3 gdzinki dla mnie B) , nie wiem jak ty to zrobisz ale już teraz mnie tam gdzies w swój grafik wpakuj :rolleyes:

co do wobków - mega mi sie podobaja a ta praca dopracowane w każdym calu profi robota :P

a i dzięki za ten gratis choc nadal nie rozumiem dlaczego ;)

Edytowane przez oprych

Tomy - miło było poznać :D

- powaliłeś mnie swoją wiedzą na temat przynęt miejsc i sprzętu aż mnie zatkało :o

trzymam Cie za słowo w przyszłym roku zarezerwuj sobie 2-3 gdzinki dla mnie B) , nie wiem jak ty to zrobisz ale już teraz mnie tam gdzies w swój grafik wpakuj :rolleyes:

co do wobków - mega mi sie podobaja a ta praca dopracowane w każdym calu profi robota :P

a i dzięki za ten gratis choc nadal nie rozumiem dlaczego ;)

Za R7 którą Ci co prawda zostawiłem ale jak dla mnie wymagała zbyt dużej korekty.Tam porządzimy w przyszłym roku.Byle upalne lato było.

raptorowy

attachicon.gif1AF.jpg

No patrzcie go.Fajna rapa. :)

Taka nowa oferta raczej stała.Będzie na stronie i na jerkbaicie.

attachicon.gifP1230056.JPGattachicon.gifP1230057.JPG

Realistic&Life też będą.

attachicon.gifP1230058.JPG

Dojdzie jeszcze sporo nowych wzorów.Rybek,owadów,żabek itd.itd.

Witam,

pomysł git!!! Jaka jest cena za taki zestawik?? Bo na stronie nie mogłem znaleźć.

Pozdrawiam Qcyk!!

Witam,

pomysł git!!! Jaka jest cena za taki zestawik?? Bo na stronie nie mogłem znaleźć.

Pozdrawiam Qcyk!!

Są wystawione na giełdzie twórców.

Będzie jeszcze sporo nowych wzorów w ofercie i cały czas będą dochodzić nowe.

Edytowane przez Tomy

Coś dla fanów Spinning XUL. 1,5cm waga ok.1,2g.Praca agresywna,duża częstotliwość,bardzo stabilne.To jest oczywiście prototyp.Część prac przy tym woblerze będzie wykonana maszynowo.

post-46714-0-91690600-1413186167_thumb.jpg

Będzie więcej tego typu woblerów.Teraz na warsztacie "nie ma bata4"-mini uklejeczka balsiana. 

Edytowane przez Tomy
  • Like 3

Strzeble Raptor6BS-gotowe.

attachicon.gifP1230207.JPGattachicon.gifP1230205.JPGattachicon.gifP1230202.JPG

Tomy tymi strzeblami rozwaliłeś system! Zrób je w wersji sterowej pod pstrażki dla mnie!

Bez ciśnienia bo sezon pstrągowy u mnie za pół roku dopiero, ale miej na uwadze że chce je mieć.

Powiem szczerze Melanżyk.Nie umiem.Próbowałem na różne sposoby.Jakoś to chodzi w wersji ze sterem ale mnie ta praca nie przekonuje w żaden sposób.

Wersja bezsterowa działa na Bolenie i Klenie i jestem z niej zadowolony.

Wersja ze sterem bez problemy ale najlepiej z balsy ze stelażem po całości-mogę się pobawić.Jeszcze jest jedna opcja spróbuje w tych żywicznych dać balast-szpachla z drobnym śrutem ołowianym.

Edytowane przez Tomy