Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Myki&Smyki PopX5.Zrobione na korpusach 2sort ale nie wyszły źle. :) W realu dużo lepiej to wygląda.Taki lekki walk the dog neutral.Przeznaczone na gwiazdkę dla moich wiernych klientów.Okonie i Bolenie powinny polubić :)

attachicon.gifP1240755.JPG

PampeRap25 malowanie na strzeble.

attachicon.gifP1240757.JPG

To chyba sie Tomy załapie na tą gwiazdke!!!

Nie ważne z czym Ci się kojarzą.Ważne że działają na Klenie i Jazie.

Było mnóstwo modyfikacji żeby zostało co nie co R&L i jeszcze żeby pracę z tego wydusić jaką chcę.

Projekt nowego jerka WTD.Malowanie będzie mocno realistyczne ale nie koniecznie na Okonia.Przewidziana wersja pływająca i tonąca.Długość 12,5cm. 

post-46714-0-05350600-1418483593_thumb.jpgpost-46714-0-37649400-1418483605_thumb.jpg

Większe przynęty tego typu też są już w trakcie dokańczania wzorków pod formy.Dość mocno spłaszczone bocznie po sporych modyfikacjach,jednak cechy R&L będą zachowane.Taki kompromis na plus co do pracy,na minus co do repliki.

Niedługo silikony  ;) .Oprócz rybek R&L zdecydowałem się na kontynuację linii Raptor6BS w wersji gumowej.Korpus zostanie przedłużony i ścieniony w partii ogonowej.Będzie to typowe kopytko o stonowanej ale wyraźnej pracy w barwach mocno realistycznych.Zakładając że te silikony mi w ogóle wyjdą :)

Edytowane przez Tomy
  • Like 2

Jeszcze trochę się zejdzie.Robię formy a ten silikon pod nie musi mieć pewną cechę o której nie chcę pisać.Ty wiesz jaką  :)

Kopyto będzie miało stonowaną pracę.Ja tych wywijaków z mocną nie lubię i nie wierzę w nie.Tzn.dobre są ale te przygaszone zdecydowanie lepsze.

Poważna przeszkoda to to że nie mogę rzeźbić.Nie mam cierpliwości.Idzie przez godzinę jako tako,potem następuje rzut o ścianę lub wzorek dostaje nogą z półobrotu.Zależy jak bardzo mnie to wku....i

Edytowane przez Tomy

Ja próbowałem do wystruganej uklejki przymocować na superglue ogonek od lunatica, ale nie wyszło po mojej myśli i dałem spokój. Może by trzeba do odlanego korpusu doczepić kopytko uformowane z modeliny, bo nie widzę strugania płetewki z lipy. 

Ogólnie nie ma lekko.. domowe sposoby pochłaniają sporo czasu i nerwów.

• Like 1