Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Nowa pracownia powoli ale do przodu.Powierzchnia 120m2.Regulacja wilgotności powietrza,ogrzewanie itd.Na glebę płytki przemysłowe.Może jeszcze w tym roku się tam urządzę.

attachicon.gifP1250833.JPG

wejście.

attachicon.gifP1250823.JPG

oddzielne pomieszczenie na lakiernie

attachicon.gifP1250822.JPG

Biuro-w planie duże akwarium z rybami rodzimymi.Tunel do testowania wstępnego przynęt.

attachicon.gifP1250824.JPGattachicon.gifP1250830.JPGattachicon.gifP1250826.JPG

Pomieszczenie robocze-odlewanie silikonów i żywic.

attachicon.gifP1250828.JPGattachicon.gifP1250829.JPGattachicon.gifP1250832.JPG

Tomy , a gdzie basen o wymiarach olimpijskich? (może być składany) :lol:

Edytowane przez jurkan

Krąpiki prawie skończone :)

attachicon.gifP1250866.JPG

"Były sobie świnki trzy"  :lol:  ale nie na serio wobki będą rządzić na Kleniach.

attachicon.gifP1250851.JPG

PampeRap25-Diablo-

attachicon.gifP1250860.JPGattachicon.gifP1250861.JPG

Ja też zobaczyłem w "swinkach" potencjał :D, a krąpik  zaje......

Edytowane przez jurkan

Nowe wzorki zbalansowane pod wersje ze sterem.Praca stabilna.Powinny sprawdzić się przy opaskach,łowieniu pod prąd,postój w warkoczu itp.

Dość lotne ale nie są napakowane ołowiem.

attachicon.gifP1250835.JPGattachicon.gifP1250836.JPG

Wyglądają obiecująco, tylko czemu to dolne oczko do kotwicy tak z przodu, nie można tego umiejscowić bardziej w tył w połowie tego wobka? :)

Wyglądają obiecująco, tylko czemu to dolne oczko do kotwicy tak z przodu, nie można tego umiejscowić bardziej w tył w połowie tego wobka? :)

a po to żeby się kotwice nr 8 i 10 nie spinały.Przez ster przednia spokojnie przechodzi i też na nim się nie zawiesi.Właśnie po to.

Nad tym rozwiązaniem już myśleli wcześniej mądrzejsi ode mnie i od Ciebie.Można dać oczko na środku i potem założyć kotwy nr12 tylko konkretny kleń zrobi z nich ruinę.Ma być kontakt i cytując Irasa wcięty!  :D

post-46714-0-93874700-1422051479_thumb.jpg

a swoją drogą ten Baby Griffon kusi cholernie żeby sobie zrobić parę kopii :D  

Edytowane przez Tomy
  • Like 2

Tomy a gdzie drewienka???Miało ich byc w zimowej scenerji coniemiara???

Najprawdopodobniej z drewnem się pożegnam.Jak wyjdzie z silikonami to drewna raczej nie będzie.Syntetyków jest cała masa jeszcze do przerobienia.Chcę spróbować woblery transparentne puste w środku tzw.wydmuszki.Zwłaszcza przy konstrukcjach WTD bardzo przydatne.

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Oj to chyba co w pudełku mi zostało trzeba bedzie w ramke oprawic!!! Jeszcze troche i beda eksponaty muzealne!!!A wartosc jaka ich bedzie??? ;)

żadna nawet po mojej smierci.Ja nie Picasso.Na tą chwilę jestem w stanie zastąpić każdy wobler z drewna woblerem z syntetyków.Do tego dochodzą szczegóły których w drewnie nie zrobię za 35zł/szt.Bardzo duży kładę nacisk na silikony.Zrobiłem taką dopałkę do gumek.Obojętne co za tym przypniesz z silikonu,zachowuje się jak żywy organizm.

Edytowane przez Tomy

żadna nawet po mojej smierci.Ja nie Picasso.Na tą chwilę jestem w stanie zastąpić każdy wobler z drewna woblerem z syntetyków.Do tego dochodzą szczegóły których w drewnie nie zrobię za 35zł/szt.

Tomy szczegoły szczegołami niezawsze sie one licza!!!Lubie twoje drewienka mam sentyment donich i wiele fajnych wspomniej i kurewskich nerwow jak zostawały na zaczepach!!!

Tomy szczegoły szczegołami niezawsze sie one licza!!!Lubie twoje drewienka mam sentyment donich i wiele fajnych wspomniej i kurewskich nerwow jak zostawały na zaczepach!!!

Mogę Ci odlać takie korpusy z detalami których nie odróżnisz od drewna,nawet przy dotyku  :D .Wszystko się będzie zgadzać-wygląd,masa,twardość itd.