fishfighter Opublikowano 20 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 śledzę Twój wątek na bieżąco , za każdym razem jestem pełen podziwu malowania ta strzebla pewnie sprawdziła by się na mojej miejscówce gdzie jest jej masa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 uuuuuuuuuuuuu Tomy - tym ostatnim to pjechales po bandzie... M A S A K R A!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Ładne wobki Tomy. Tło w akwarium też ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Raptor Sieczka 4,5cm 5gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Piękne,pozycja obowiązkowa u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Te pstrążki to i tak wyglądają zajebiaszczo,nawet bez tych kropek.No a sieczka-bóstwo,wymiata totalnie.Najważniejsze,że skuteczna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaNeK Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Tomy, czekam na ,,projekt szczupak, tylko nie migaj się że czasu nie masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 No! tego szukałem i jest nowe malowanie Tomy Hand Made wobków Boleniowych na rok 2012 .Wzorek na fotkach chodzi łudząco podobnie co Siudak 7mka dobrze wyważona .W opadzie lusterkuje przy poderwaniu myka na boki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Robisz przepiekne woblery Tomy! Nie moge sie doczekac kiedy bede mial wlasne na nastepny sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Jak masz takiego w naturalnych kolorach, czyli srebro + biały brzuch i jakiś tam szary kark, to chętnie bym zobaczył jak myka na te boki. A - i napisz jaka waga bo to ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 22 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Waga 13g.ale robię wersje cięższą i dłuższą o 1cm.Odchodzi na boki może nie tak mocno jak było w zamiarze w stylu walk the dog za to zyskał na pracy w trakcie ściągania i w opadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Ja muszę sam zobaczyć czy się nada do moich celów, dlatego jeśli możesz to zmajstruj jednego dla mnie. Najbardziej by mi pasował surowy do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Dziś przez przypadek zrobiłem małe porównanie, chociaż zdjęcia nie oddają do końca rzeczywistości to jednak folie mogą faktycznie mocno zbliżać wobler do oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Takie porównania niewiele dają. Trzeba sobie wrzucić do akwarium ukleje i wobler to zajarzysz o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 23 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Robert Guciolucky nurkuje ja też trochę pływałem i wiem jak wygląda ukleja pod wodą,zależy też od konta padania światła.Tak dla przykładu jeszcze raz-fotki,a identycznie można to zrobić tylko w skórze.Co nie znaczy że takie musi być np.Perła z wrzosowym grzbietem czasem bije na łeb wszystko to samo wobki z białym brzuchem.Moim zdaniem te ostatnie są wystarczające podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 No, to zdjęcie uklei znakomicie pokazuje, że w łuskach uklei odbija się otoczenie. Jak dasz fioletowe kamyczki to ukleje będą mocno fioletowe. Dlatego najlepszy kolor na czystą wodę to nie fiolet ale matowe srebro imitujące najwierniej ten efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 23 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Najlepiej zweryfikują to Bolenie w 2012r.Tym czasem dla Claudio mastodonty na jego Brzany z Hiszpańskim temperamentem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Wyglądają obłędnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Na temat wyglądu ryb pod wodą i w akwarium mógłbym opowiadać godzinami, dotyczy to nie tylko uklejek ale także innych przedstawicieli rodzimej i tropikalnej ichtiofauny. Temat nie jest taki prosty jak się wydaje oglądając zdjęcia. Praktycznie wszystkie ryby zachowują się jak kameleony i potrafią w 1-4 sekundy zmienić kolor, dzieje się tak na skutek stresu, lęku, oświetlenia, głębokości jak i barw otoczenia. Ukleja jest w tych zmianach bardzo ciekawa bo potrafi osiągnąć prawie przeźroczystość, kolor khaki lub motoroli, warto obejrzeć jej skórę po pozbawieniu jej okrywy łuskowej. Jak wiecie dopiero uczę się łowić bolenie ale z Waszych, i nie tylko, wskazówek wiem, że boleń przypuszcza atak po czasie kiedy ukleja formuje szyk i jej barwy powinny być wtedy podstawowe. Jednak po uderzeniu ryby mają już inne barwy a mimo to boleń potrafi je zbierać i znowu powstaje pytanie co wabik ma naśladować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 23 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 i błyskotki na mętną wodę.Gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Mówi się że to kobiety lubią błyskotki, a taką to i ja bym chętnie przytulił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 guciolucky, a ukleja która przypadkiem nabija się na haczyk jakie powinna mieć kolory? Podstawowe czy wkurwione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Tomy dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Jakub, tak serio to chyba chodzi Ci o bardzo subtelne zmiany odcieni a nie jakąś kolorystyczna metamorfozę. U nas ukleja zmienia ten barwny pas na granicy karku i grzbietu. Na wiosnę jest to zielony metalik a jesienią niebieski. Zmienia się też nieznacznie kolor karku w zależności o barwy wody. Przy mętnej jest matowy a w czystej nabiera nieco głębi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi