Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

To już  dawno po temacie ale mam sporo gniazd i dzisiaj jeszcze będę odlewał.Cierniki,płoteczki,krąpiki,okonki i jazgarzyki.

Taki krótki film wannowy z płoteczką opadową na okonie.Potem jest kawałek z użyciem dopałki która działa z każdym moim woblerem bezsterowym.Mocno stabilizuje przynętę,zmienia pracę na bardzo drobną przy tym gęstą,i podstawowa cecha generuje mocne bąbelkowanie na powierzchni wody.

• Like 1

Tomek zmusiłeś mnie do złamania zasady że nie będę miał konta na społecznościówce po wkur...e z NK. Muszę zarejestrować się na "fejsie". 

Apps. Masz priva

Po prostu parę osób skorzystało z moich pomysłów,nudziło na priv.a jeden to już aż był żałosny a potem za plecami obrabiało tyły.To też pomocy z mojej strony już nie będzie.Wyszli pewnie z założenia że już wszystko wyciągnęli a to raptem może 10% z tego w czym bym mógł pomóc.

Ze zdjęć etapów produkcji można było sporo się dowiedzieć jak ktoś umiał patrzeć.

Na jerkbaita się nie obrażam.

Niedobrze się stało że Iras dostał bana.Przesadził tym startem do Remka to fakt ale to był/jest nieprzeciętnie utalentowany człowiek.Piszę to z własnego doświadczenia,nie jak co niektórzy nie mający pojęcia o lurebuildingu na tym poziomie .Wiem ile czasu,nerwów a nie rzadko pieniędzy pochłania stworzenie czegoś naprawdę konkretnego.Na szczęście jest jeszcze sporo ludzi z talentem i pociągną ten temat. 

nie rozumiem ...

Na jb i w życiu szacunek do ludzi powinien być rzeczą świętą szczególnie jeśli się korzysta z pomocy tych ludzi. Wniosek z wypowiedzi Tomka jest taki, że niektuży maja tę świętość w d.....e więc trzeba najpierw ludzi "prześwietlić" potem przeprowadzić "segregację rasową" tzn oddzielić "ziarno od plew" i ewentualnie tylko "ziarenkom" pomagać. (żal d...e ściska)

Sorry Tomy za OT

Na jb i w życiu szacunek do ludzi powinien być rzeczą świętą szczególnie jeśli się korzysta z pomocy tych ludzi. Wniosek z wypowiedzi Tomka jest taki, że niektuży maja tę świętość w d.....e więc trzeba najpierw ludzi "prześwietlić" potem przeprowadzić "segregację rasową" tzn oddzielić "ziarno od plew" i ewentualnie tylko "ziarenkom" pomagać. (żal d...e ściska)

Sorry Tomy za OT

Jurku, popieram Twój osąd absolutnie.

• Like 1

Rozmowa nie ma sensu po co mieszać ten badziew. Tomy pamięta na pewno inne forum które już nie istnieje a padło z nadmiaru przewrażliwionych moderatorów. A była taka sielanka.

Zawsze oglądam kilka razy dziennie forum a to że mało piszę to wynik złych doświadczeń.

Tomku wracając do tematu Super rybki i niedościgniony design. Na fejsie już od dawna otrzymuję twoje nowości i innym też polecam . Pozdrawiam.

Dasz parametry mini jazgarzy

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

ok.5cm.Bardzo mały wobek.Waga nie wiem.około 6g.Praca-tylko do opadu ewentualnie wachlarz w rzece.Tak jak Okonki woblery raczej na własny użytek.Wymagają dużego wkładu pracy i cena wychodzi dość wysoka.Oczywiście jak się trafi "desperat"  i zapłaci to sprzedam.

Ja tego typu konstrukcjami łowię też w mocnym uciągu.Rzucam lekko pod prąd i jadę opad z wachlarzem,czasem obstukuje dno i efekty mam bardzo dobre ale nie kazdego można przekonać żeby się przestawił na takie łowienie.No to nie będę się przecież chlastał.Ten który spróbował i mimo braku przekonania próbował to po pierwszej rybie już zawsze wraca po woblery i często odrzuca typowe konstrukcje.Takie łowienie to nie jest mój pomysł.Podopatrzyłem  na you tube jak łowią w ten sposób na wędki SUL,XUL. 

post-46714-0-74244700-1422797019_thumb.jpgpost-46714-0-49500300-1422797032_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 7