Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Na sandałki to będzie większy Jazgarz 6stka i FanTom9 softtail-9cm 15g.Fotka poniżej.Dla siebie na 100% będę je robił czy na handel to zależy jak będzie z czasem.Część silikonowa łatwo wymienialna,nakręcana.Nie trzeba żadnych klejów/kropelek.Trzyma jak głuchy drzwi.

post-46714-0-62703500-1428236424_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 3

Na sandałki to będzie większy Jazgarz 6stka i FanTom9 softtail-9cm 15g.Fotka poniżej.Dla siebie na 100% będę je robił czy na handel to zależy jak będzie z czasem.Część silikonowa łatwo wymienialna,nakręcana.Nie trzeba żadnych klejów/kropelek.Trzyma jak głuchy drzwi.

attachicon.gifP1270908.JPG

Brakowało softtaili na forum, nawet sam podejmowałem koślawe próby takich przynęt ze względu na trudną ich dostępność. Miejmy nadzieję, że za ciosem pójdą koledzy po fachu.

Fajnie, że idziesz Tomek w tym kierunku  ;)

Wygrzebałem gdzieś z pstrągowego pudła jednego z pierwszych hornetów salmo, które przerabiałem zaraz po wyjęciu z pudła.

Przy tej pracy woba, świsterowe ogonki sprawdzały się najlepiej ale przy drobnej energicznej pracy też nie było najgorzej ale te powyrywałem :(

post-51172-0-75853700-1428242135_thumb.jpg

Edytowane przez Rheinangler

Na sandałki to będzie większy Jazgarz 6stka i FanTom9 softtail-9cm 15g.

Ja najpierw chciałbym przetestować te co zamówiłem u Ciebie z sterami tak wstawionymi jak ja chcę (celowo zresztą z takimi bo na Wartę a to bardzo zmienna w układzie dna rzeka), a później czas pokaże jak będą te dostępne to pewnie też zamówię. ;)

Woblery mają tak wstawione jak mają.Dla paru sztuk nie mam czasu się bawić ze zmianą konstrukcji.To nie jest tak że ster sobie można dowolnie wstawić i nie zmieniać przy tym układu obciążenia.Spróbuje jak będą chodzić z tak zamontowanymi sterami.Jak będzie dobrze [w co wątpię] to będą jak praca mi się nie będzie podobać to nie będzie. 

Tomku jazgarzyka 4 cm w tym bardziej żółtym niż zielonym kolorze (bo pokazałeś dwa różne malowania) to chcę z sterem tak jak ma oryginalnie wstawiony a tylko w tym jalcu miodku chciałem byś ster wstawił tak jak w jazgarzyku, może nieporozumienie wyszło słowne jakieś. Jak stwierdzisz że w jalcu nie da się tak wstawić steru jak w jazgarzyku to wezmę samego jazgarza jeśli będzie dostępny. ;)

Tomku jazgarzyka 4 cm w tym bardziej żółtym niż zielonym kolorze (bo pokazałeś dwa różne malowania) to chcę z sterem tak jak ma oryginalnie wstawiony a tylko w tym jalcu miodku chciałem byś ster wstawił tak jak w jazgarzyku, może nieporozumienie wyszło słowne jakieś. Jak stwierdzisz że w jalcu nie da się tak wstawić steru jak w jazgarzyku to wezmę samego jazgarza jeśli będzie dostępny. ;)

Jazgarz4 to bardzo filigranowy wobler.Bardziej go widzę na klenie i jazie.Jak to ma kusić sandacze to celowałbym raczej w Jazgarza6stkę.Na fotce z kotwami nr6.

post-46714-0-02060800-1428268032_thumb.jpg

Pierwsza partia w trakcie malowania.Już zabukowane ale można zamówić.

post-46714-0-52799200-1428268112_thumb.jpg

• Like 1

Tomku, jak jeszcze nie spakowałeś paczki do mnie to chętnie zaczekam jeszcze na te sandaczowe jazgarze ze starem w rozmiarze 6cm bo to podstawowa sandaczowa wielkość u mnie w czerwcu i lipcu  ;)

4 szt poproszę :)

Tomku a czy 'kolor' da się nieco przyciemnić w kierunku np brązu albo zieleni z czarnymi plamkami? 

Chodzi mi o upodobnienie do małego sandaczyka lub jazgarza (obojętnie) czy babki byczej?