Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Tomy, nie ma co się zastanawiać, życie jest za krótkie. Sam od dłuższego czasu o tym myślę i bije się z myślami. Jak na razie przemówił zdrowy rozsądek i zleciłem budowę kija na jazie fachowcowi. Przecież zrobi to lepiej bo przerobił już tego sporo, ale on też kiedyś zaczynał i prędzej czy później sam ukręcę sobie kij ;)

Irek ma talent do tych okoni :)

No ma a to słowa samego Mistrza.

"Cześć. 

To są obiecane zdjęcia pasiaków. Pierwszy złowił się ten maluch, ale musiałem strzelić foto, bo to pierwsza ryba na tego jerka. Po nim złowiłem w innym miejscu szczupaka około wymiaru, ale w kwietniu się nie liczy. Kilometr dalej przywalił ten większy pasiak, po zarzuceniu opuszczałem jerka na dno i walnął pięknie przy opadaniu, ale puścił i po chwili poprawił, miał może ze 37-38 cm ale nie mierzyłem go. Ryby złowione w różnych miejscach, więc nie ma mowy o przypadkowości, u mnie jak przynęta złowi ryby w kilku oddalonych od siebie miejscówkach, to musi być dobra i nie ma o czym dyskutować. 
Praca jerka wzorowa, nie mam się do czego przyczepić, w opadzie kolebie się jak trzeba, a przy zwijaniu fajnie zygzakuje. Można by jeszcze sprawdzić, co da np chwościk na tylnej kotwicy."

Teraz robię kolegom Iras i J-23  nową przynętę na okonie.Po wodowaniu dam znać i bardzo dziękuję im za pomoc przy testach.
Edytowane przez Tomy
  • Like 2

No ma a to słowa samego Mistrza.

"Cześć. 

To są obiecane zdjęcia pasiaków. Pierwszy złowił się ten maluch, ale musiałem strzelić foto, bo to pierwsza ryba na tego jerka. Po nim złowiłem w innym miejscu szczupaka około wymiaru, ale w kwietniu się nie liczy. Kilometr dalej przywalił ten większy pasiak, po zarzuceniu opuszczałem jerka na dno i walnął pięknie przy opadaniu, ale puścił i po chwili poprawił, miał może ze 37-38 cm ale nie mierzyłem go. Ryby złowione w różnych miejscach, więc nie ma mowy o przypadkowości, u mnie jak przynęta złowi ryby w kilku oddalonych od siebie miejscówkach, to musi być dobra i nie ma o czym dyskutować. 
Praca jerka wzorowa, nie mam się do czego przyczepić, w opadzie kolebie się jak trzeba, a przy zwijaniu fajnie zygzakuje. Można by jeszcze sprawdzić, co da np chwościk na tylnej kotwicy."

Teraz robię kolegom Iras i J-23  nową przynętę na okonie.Po wodowaniu dam znać i bardzo dziękuję im za pomoc przy testach.

Nie odkryję Ameryki pisząc że inaczej być nie mogło:)

Na tych fotkach to i tak słabo wyszło.Rano wstawię małą gromadkę.Masakryczna robota z tymi uszami.Ale praca :) ....Zrobię film.

Następna guma to będzie ukleja na bolenie.Zanosi się jednak na to że soft baity będą.Przeszkoliłem kobietę idzie jej bardzo dobrze.Co ja się będę truł ;)  

Jazgarze9 z płetwami i bez  będą łowne.Nie ma innej opcji przy takiej pracy.

Co jakiś czas będzie jakaś nowość z gumek.Zgłębiam temat.Ma kto odlewać! 

Temat priorytetowy woblery Tomy's Bait & Zelldo Lures .Jutro do mnie dotrą płocie 20cm i pobawię się z ich malowaniem.

Edytowane przez Tomy
  • Like 3