salmon1977 Opublikowano 18 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Ja tez gratuluje pierwszego miliona I co,zawijamy zgodnie z obietnicä Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 (edytowane) Teraz już jest milion "pincet" to się nie da.Milionowy miał być zamykający.Teraz muszę dociągnąć do drugiej bańki Po za tym mam dużo pomysłów na gumy.Będzie co wstawiać.Nowa forma zalana na SoftBait Perch12 .Zasada działania ta sama co przy Perch8.Zalewanie grawitacyjne.No i ten kształt jest w moim logo i chcę mieć w ofercie Perch5,Perch8[Jest],Perch12[forma we wtorek pierwsze gumy]. Szprycą będą lane gumy standardowe.Najwięcej creatures.Formy CNC. Edytowane 18 Lipca 2015 przez Tomy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 (edytowane) Mam duży sentyment do tych oldskulowych raptorków, lepiej się czuję jak mam 2/3 sztuki w pudełku Kiedyś nawet z Wisły wyłowiłem jednego ubranego jeszcze w skórkę. Zwróciłem go rzece parę miesięcy później, parę kilometrów dalej...Woblery drewniane to całkiem inna bajka.Wszystko zależy od tego jak malowanie będzie szło w pomieszczeniach na dole.Jak wszystko będzie dobrze i góra nie będzie potrzebna na malarnie to woblery z drewna może wrócą.Trochę się rozglądałem za maszynkami i koszt takiej pracowni z prawdziwego zdarzenia to ok.20 tysięcy złotych.Drewno cieszy się dużym wzięciem za granicą,woblery są w cenie i taka kwota jest do odrobienia w dość rozsądnym okresie.Po za tym materiał jest bajecznie tani w porównaniu z żywicami/syntetykami itd.Chodzi mi to po głowie . Edytowane 19 Lipca 2015 przez Tomy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Większy model Perch12.Porównanie z 8mką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Z badziewnego materiału ale testowiec odlany.Praca ok.Merda ogonkiem i zagina w podobnym miejscu jak żywy okoń,trzęsie ciałkiem po całej długości jak 8mka.Opad-pracuje ogon i do tego całość lusterkuje jak jerk.Mały hak ale nie mam większego na ten moment. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Przygrzało mi trochę ale konstrukcja po testach na wodzie.Trochę się napatrzyłem na brania 50tek.Jeden konkretniejszy pod 70 trafił w mikro haczyk ale się wypiął.Guma nieco ucierpiała ale ok.10 ryb miało ją w pysku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 No to będzie trzeba coś z tych ,,dwunastek,, zamówić na testa . Będzie coś na giełdzie po niedzieli ?PS: Przypon na fluorocarbonie ? Mam takich pare sztuk ale czasem boje się tego założyć . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 (edytowane) Może być FC 0,8mm to raczej nie powinno się nic stać.Ja łowiłem wzdłuż brzegu ciągłe tempo zwijania z lekkimi szarpnięciami,w opadzie puszczasz na napiętej lince,jak jest na dnie dwa podbicia potem 2-3obroty korbką,opad.Tyle że to waży.Sama guma ok.20gStartują do tego bardzo dobrze.Ogon mocniej pracuje przy podnoszeniu przynęty niż przy opadaniu.No taki urok tych konstrukcji ale jak działa to tak będzie.Chodzi mi po głowie swimbait ale to może na korpusie tego szczupaka zrobię.Guma ok.30cm to już jest coś Edytowane 19 Lipca 2015 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 (edytowane) Kiedy będzie można nabyć okonie 12-stki ? PS. Na którym blanku jest zbudowana ta "Zośka" z pierwszego postu na tej stronie? Edytowane 19 Lipca 2015 przez Lars Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 To jest X-Zoga taka G66 7kg ale MB zaklepany to też ona jest na sprzedaż.Coś dłuższego potrzebuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Kiedy będzie można nabyć okonie 12-stki ? PS. Na którym blanku jest zbudowana ta "Zośka" z pierwszego postu na tej stronie?Już można zaklepać.We Wtorek odlewam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 Dzisiaj na Cierniki malowane na okonia był sajgon. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2015 W takim razie rezerwuje 2 szt. dwunastek. PS.Dzisiaj na Cierniki malowane na okonia był sajgon. P1300930.JPGP1300933.JPG P1310041.JPGP1310042.JPGP1310046.JPGP1310048.JPGP1310049.JPGA ja nie mam czasu ich przetestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Łowiłem ( i złowiłem) Tomek wczoraj Twoimi 8cm okoniami z pierwszego wypustu, główka 6-8g bo poniżej to nurt wyprawiał z gumą to co on chciał a nie ja...Ponieważ woda u mnie bardzo niska i czysta widziałem przy kombinawanym prowadzeniu jak guma siada na dnie na brzuszku i się nie przewraca bez względu na silę nurtu, wygląda to bardzo naturalnie, jej powierzchnia boczna umożliwia doskonale opadanie z bocznym dryfem,- to super cechy tej gumy!!!!Cieszę się, że będą także 5-tki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Będą za jakiś czas.Wylęg musi podrosnąć.Myślę że coś pomiędzy 8mką a 12stką też zrobię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 21 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Nowa gumka w przygotowaniu.Mała wzdręga.Rudd7 SoftBait.Rozmiar idealny na okonie.Konstrukcja pod dropshota ale z riperem też będzie-najprawdopodobniej. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Nowa gumka w przygotowaniu.Mała wzdręga.Rudd7 SoftBait.Rozmiar idealny na okonie.Konstrukcja pod dropshota ale z riperem też będzie-najprawdopodobniej. P1310069.JPGP1310068.JPGP1310064.JPGP1310054.JPGDetale miazga... Wiecej pisac nie trzeba ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 21 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Dwunastki.Niedługo lepsze fotki całej watahy. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 21 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Teraz muszą się trochę przegryźć kolorki i może być. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Rewelka, jak żywe wyglądają, dwa bym zaklepał jak jeszcze można . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 21 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 (edytowane) Spoko.Silikon teraz przyszedł w 20 litrowym pojemniku.Szykuję się do gumy imitacja walleye/sandacza ok.18cm a to troche pożera materiału Edytowane 21 Lipca 2015 przez Tomy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Fajny jest , nawet oczy ma mętne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 (edytowane) Jeszcze zapomniałem dodać, nie wiem czy to jest kwestia sylikonu czy sposobu przechowywania w pudełku, niektóre gumki mają tendencje do prawie że samoistnego lekkiego ściemniania. Nie wiem od czego to zależy może suszyć je trzeba po każdym łowieniu, cholera wie, natomiast nie wpływa to zupełnie na pracę.. Dwa okonki 8 cm zostały mi chyba z pierwszego wypustu i te się trzymają dzielnie ( tzn. brak tego ściemniania ) . Edytowane 21 Lipca 2015 przez MATIG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 21 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 (edytowane) Przy małych ciernikach jest tylko takie zjawisko.To znaczy było bo już jest ok.Ja nie mam tego problemu bo za nim cokolwiek ściemnieje taki maluch to jest tak ściorany od okoni że i tak już nie za bardzo się nadaje do łowienia, ale tak z 50sztuk wytrzymuje.Niestety wszystko do 30cm ale to się zmieni jak wyjdzie wzdręga do dropa.Pora się zabrać za Ukleję Boleniową ze zintegrowanym obciążeniem.Myślę że rozmiar 8 będzie w sam raz. Edytowane 21 Lipca 2015 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 jesli to okonki to może po prostu marker się rozpuszcza i wnika w gumę? chyba ze pasy sa robione czym innym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi