Tomy Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 (edytowane) Tak ale musisz płacić dodatkowe opłaty.To są stare żwirownie wykopane przez faszystów.Głębokość ok.9 metrów.Komora na której przymierzyłem się do konkretnych leszczy C&R nie wolno brać żadnych ryb,tak więc klimat mi pasuje Edytowane 11 Sierpnia 2015 przez Tomy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2015 Na co Ty te ryby łowisz? U mnie marne wyniki od maja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamekkp Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 na...... kukurydze ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 i nie tylko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Tomy gdzie są takie niebezpieczne KARPIE??? one nic wcześniej nie jadały??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Jak jest dużo ryb w łowisku to nie ma problemu ze złowieniem.Pełnołuskie to fakt wyjątkowo często atakują twistery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 (edytowane) No ale feder/karpie/leszcze to odskocznia.Ma być lekkie ochłodzenie i grzeję już szpady na pasiaki Kalleido z T3Air jednak zostanie u mnie.Dobrze się uzupełnia z MB+HL . Nowe zbiorniki do obskoczenia w tym jeden koło starej papierni.Ponoć takie szczupy tam są że myśliwy jednego musiał odstrzelić.Położył go dopiero 7 mym strzałem w dwururki. Edytowane 12 Sierpnia 2015 przez Tomy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Co zrobiles stingrayowi ze ma taki pikny korek? Btw F260x lepszy;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 (edytowane) Lepszy do małych przynęt ale np.do raczka to Kaleido. Edytowane 12 Sierpnia 2015 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Co zrobiles stingrayowi ze ma taki pikny korek? Marcin umyłem.Po prostu umyłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Widzisz, a ja sie zastanawialem i myslalem, a to po prostu trzeba bylo proste rozwiazanie zastosowac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 No teraz da się pracować z silikonem.Metalowa turbina o dużej mocy załatwiła sprawę.Jedynie trzeba było zrobić dziurkę na dole ubudowy i wprowadzić wężyk żeby skraplający się syf ladował w pojemniku na dole. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Od rana wszystko pod powierzchnią.Gumy były ignorowane.Na woblery bezsterowe ciernik4 masakra.Po prostu się kotłowało i jeden przez drugiego walił.Niestety większe egzemplarze nie mogły się przebić.Odprowadzały zapiętego pasiaka dość często pod sam brzeg. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 I marudzi taki na niedostatek dobrych łowisk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 (edytowane) I marudzi taki na niedostatek dobrych łowisk Szczupaków trochę mało.Są ale głównie drobne to co wpuścili.Cieszy to że widać już narybek,takie telesforki po 10cm. Bedziemy chcieli na zebraniu koła przepchnąć cłakowity zakaz łowienia na żywca.Szuwarki tną po tym jak wyjarają kiepa.Gdzieś w którejś głupawej książce ktoś podaj taki sposób.Trzeba ich ujebać,rozmiarami widełkowymi,C&R na niektóre gatunki i wysokimi wymiarami okonia.Nie dyskutować tylko stworzyć dla nich upierdliwe ramy.Wprowadzić wyższe opłaty roczne i powinno ubyć gumofilców.Pamiętam czasy tych żwirowni kiedy okoń 40stka to była norma,nic szczególnego i to wróci ale trzeba podjąć pewne kroki.Duże Okonie są,przy nurkowaniu nie raz widzimy 50tki.Niestety fotki nie wychodzą.Woda lekko zakwitła i mojego aparatu wychodzi zielona plama z cieniem ryby. Edytowane 13 Sierpnia 2015 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Okonie masz zacne. Widziałem i zazdroszczę To już by mi wystarczyło, bo akurat dobrych łowisk okoniowych już nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 (edytowane) Okonie masz zacne. Widziałem i zazdroszczę To już by mi wystarczyło, bo akurat dobrych łowisk okoniowych już nie mam.Jak biorą na lodzie worami 15stek to co się dziwić. Edytowane 13 Sierpnia 2015 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Rodzinka w komplecie i to bez mezaliansów żadnych. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Taki nowy pomysł.Hybryda HardBait z SoftBait.To co widać na foto będzie z twardej żywicy.Odnóża/szczypce najprawdopodobniej gumy+pióra.Konstrukcja tworzona w wolnych chwilach na użytek własny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Tommy dawaj tego swimbaita okonia w gumie :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 (edytowane) Tommy dawaj tego swimbaita okonia w gumie :-DTo czeka na swoją kolej.Jeszcze z nim nic nie ruszyłem.Gadałem z Irasem na temat tego typu konstrukcji i w sumie nie wiem czy nie szkoda na to materiału.Jak dla mnie to najlepiej działają gumy typu dead fish.Dobra imitacja bez żadnych modyfikacji natury.Hak w pysk na dozbrojce kotwa pod brzuch,może być na magnesie kadmowym.Obciążenie znikome albo i bez przy konstrukcji większej.Przy podbiciu po odpowiednim dopasowaniu twardości plastisolu działa to rewelacyjnie i rewelacyjnie kusi szczupaki.Do złudzenia przypomina trąconą rybę która regularnej pracy raczej nie ma Edytowane 13 Sierpnia 2015 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Rodzinka w komplecie i to bez mezaliansów żadnych. P1310760.JPG P1310766.JPGP1310767.JPGP1310763.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Takich to się ciąga po 50 kilo na dzień.Jak będzie chłodniej to pójdą w siate zawodniczą.Zobaczy jak się ryby łowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Takie nie mieszcza sie w siate zawodnicza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Taki szczupak ok.70 na ciernika softbaita,ale to nic dzisiaj był wąs ok.190cm.Szykuje konkretne armaty. Wątek Tomy's Bait & Zelldo Lures zniknął w tajemniczych okolicznościach.W związku z tym dalsze nasze pracę proszę śledzić na Faceebok.Jeśli to kogoś interesuje. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi