Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

To teraz coś z robaczków.Beetle3.Bardzo fajnie działają na lekkiej główce jigowej,1g lub mniejsza dobrze uzupełnia optycznie robala.Myslę że grube wzdręgi nie odpuszczą :)

attachicon.gifP1300231.JPG

attachicon.gifP1340062.JPGattachicon.gifP1340067.JPGattachicon.gifP1340066.JPG

Robactwa będzie sporo.Larwy ważek itp.Sprzęt pod to całe towarzystwo myślę że ten będzie ok.Do wiosny może na to uciułam :D

attachicon.gif12227749_439935122860217_4297827840918925970_n.jpgattachicon.gif12193500_1022852354433008_3900077251265293629_n.jpg

Co to za kijaszek ? ;-)

Ile max ogarnia ?

Tomku a miałeś robić snake 7 i 8cm . Działasz coś już w tym kierunku czy tylko te gumy produkujesz? Na wobki też przecież chętni się znajdą. Po trzy sztuki z wymiaru ja zawinę.

Jeśli chodzi o woblery to głównie działam z Zelldo w tym temacie.Gadaliśmy na temat boleniówek ale średni to rynek.Sam w wolnych chwilach,których coraz mniej działam co nie co.Na stanie mam parę Raptorów6BS,uzupełniam własne pudła boleniowe i moich stałych klientów.Fotek woblerów nie wstawiam bo i tak z czasem krucho.Zelldo już nie pociągnie więcej odlewów a ja też więcej nie dam rady pomalować.Po za tym działalność lurebuildingowa jest jedną z wielu i nie na pierwszym miejscu jeśli chodzi o dochody.

Głównym moim celem są lokale i ich wynajmowanie,tworzenie [budowa] nowych obiektów itd.Może to nie zajmuje dużo czasu czy wysiłku fizycznego/manualnego ale głową trzeba się już mocno nagimnastykować.

Edytowane przez Tomy
  • Like 4

Nie ma żadnego pryskania.Wszystkie barwy są w silikonie przed zalaniem,oprócz płetw.Tak zostanie jak jest ta wersja kolorystyczna.Ja widzę często ryby pod wodą i wg. tego robię to co robię :)

To jeden z wielu kolorów ale obstawiam że będzie najskuteczniejszy.Inne wersje też są.

post-46714-0-17611700-1448183097_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 10

Wędkarstwo, choroba siejąca totalną demolkę - chodzi mi o demolke w portwelu. Jak się widzi takie "żywe" przynęty to portwel się trzęsie ze strachu :)

Bez przesady.Cena nie jest zabójcza wg.mnie.w stosunku do jakości,łowności i trwałości konstrukcji.Oczywiście nikogo tu nie namawiam do zakupu na siłę.Bardziej celuje w rynek zagraniczny.Po za tym na stanie ich nie ma.Tzn.są ale zabukowane :) 

Edytowane przez Tomy

Dzisiaj krókie testy bo pizga okrutnie.Aparatu nie  zabrałem bo na tej komorze nigdy nic nie połowiłem,fotki z telefonu.Dzisiaj je trafiłem.Jeden ładny spadł.Mniejsze to poprostu szaleństwo na płotkę.Ciut większe na Perch7 bez kopyta.Konkret był na płoteczkę i to taką brzydką bo te ładne wszystkie sprzedałem.

post-46714-0-33601600-1448290215_thumb.jpgpost-46714-0-55063300-1448290235_thumb.jpgpost-46714-0-70037600-1448290241_thumb.jpg

HardBait 6

Zabawa z materiałem transparentnym.Po malowaniu powinno wyjść miodnie :)

Przynęta skierowana pod bolenie i garbusy.Myślę że szczupaki też nie pogardzą,tym bardziej że to bliska konstrukcja Perch6HardBait która wyjątkowo dobrze kusi zębacze.

Brzuch mocno odbijający światło [lustro].Konstrukcja to taki mały krok do przodu w moim lure.

post-46714-0-04577700-1448304516_thumb.jpg
Edytowane przez Tomy
  • Like 17

Tomek odważę się powiedzieć że nie jedna osoba zaciera ręce z powodu pogody za oknem :) Będziesz miał jeszcze więcej czasu na "kontemplowanie" i burzę mózgów w temacie projektowania nowych przynęt :)

Ps. Ja szczerze cieszę się przeogromnie :)