Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejny do kolekcji  :wub:  :) ...

Tak cykasz sobie te HardBaity od dłuższego czasu to Jazgarka masz w prezencie .Może będą głowacze w tej wersji.

Temat HardBait będzie w tym sezonie mocno rozwijany.Dojdą jeszcze konstrukcje typu dead fish.  

Tomy&Zelldo w tym sezonie przygotuje parę dużych jerków  [Płoć,Okoń] .

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Tomy, może w wolnym czasie  ;)  pomyślisz nad słonecznicą lub uklejką w wersji HB długości 5-6 cm  :D.  

noo to by był HIT ! :)

Takie coś będzie 100%.6cm max. 7 i raczej z obciążeniem pod Rapy.To musi być nie ma wyjścia :)

Teraz robię Ciernika,Znalazłem starą formę może być jako baza.Będzie Guma i HardBait.

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Jerki żaden problem.Tego robimy sporo i zawsze jest coś w zapasie.No! przeważnie.Małe woblery np.boleniówki to już gorzej.Nie to żebym komuś łaskę robił ale po prostu nie wyrabiam  czasowo,a nabrać kasy i potem oczami świecić to ja sobie nie wyobrażam.

Przymierzam się do tego typu gum.Oczywiście nie jest to softplastic bo to za słaby materiał do tego typu przynęt.Wymagana jest dużo większa trwałość choćby ze względu na cenę ok.20$/sztuka.Jak temat wypali to będą różne imitacje rodzimych gatunków ryb.

https://www.youtube.com/watch?v=ODKslQCvjB4

Pierwsze próby nowego silikonu będą na hybrydach HardBait/SoftBait.Przód z żywicy i tak mniej więcej od połowy do końca ogona guma.Pracuje to pięknie a sposób na połączenie tych 2 materiałów już mam.Sposób który będzie umożliwiał wymianę,choć nie wiem czy jest taka potrzeba bo tej gumy w rękach nie da się zerwać. 

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Jazgarz SoftBait-natura.

post-46714-0-90126600-1457866859_thumb.jpg

Raptor100 Diver.Taki ćwiczebny.Wersja finalna bije go na głowę :) .Odbija światło jak aluminium .Jak by go ustawić z żywą ukleją pod tym samym kątem do slońca będzie tak samo.

post-46714-0-00294300-1457866962_thumb.jpgpost-46714-0-88356700-1457866966_thumb.jpg

Wersja finalna bije go na głowę  :) .Nie będzie niebieskiego akcentu.

Jazgarz HB-twitchbait 

post-46714-0-58116000-1457867138_thumb.jpgpost-46714-0-06436500-1457867144_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 7

Zakończenie pracy z plastisolem.Mała modernizacja kabiny.Będzie teraz służyć do odlewania HardBaitów z żywicy.Wszystkim kupującym moje przynęty gumowe dziękuję za uznanie.Połamania kija życzę.Po prostu na coś się trzeba było zdecydować i wybrałem przynęty twarde jako moją kontynuację lurebuildingu.

post-46714-0-68220800-1457894955_thumb.jpgpost-46714-0-49011900-1457894960_thumb.jpg

• Like 1