Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie ten mały jazgarz i wzdręga są wykonane super, jedno czego mi w nich brakuje jak pod moją technikę wędkowania to brak oczka na kotwicę w ogonie, tak jak jest to w wykonaniu płoci 8 cm 19 gram bezsterowej, w tych jedna kotwica na moje wody mnie nie przekonuje choć możliwe że jest to ok rozwiązanie.

......a mnie przekonuje.Musisz bardziej poobserwować ryby przy braniu.Po za tym jak ktoś się kieruje ideą C&R to dobrze wie gdzie ląduje ta tylna kotwa po braniu.Przeważnie w oku.No to Hunter jak to mówią albo rybki albo pipki. :)

To dużo mniejsze konstrukcje od Roach8

Edytowane przez Tomy
  • Like 2

Być może masz rację, trzeba by takie przetestować, zapewne kiedyś złożę na takowe zamówienie i sprawdzę osobiście, wówczas napiszę oficjalnie że i mnie przekonują, na dziś dzień 99,9% ataków szczupaka mam od tyłu prowadzonej przynęty, być może to specyfika techniki łowienia i wód na jakich łowię, przeważnie to płytkie zbiorniki i drapieżnik bije z tyłu a nie od spodu prowadzonej przynęty. W takiej konstrukcji może nie złapać paszczęką kotwicy będącej tylko z przodu pod przynętą. Oczywiście dotyczy to mniejszych szt. bo duże połkną całą taką przynętę.

• Like 1

Być może masz rację, trzeba by takie przetestować, zapewne kiedyś złożę na takowe zamówienie i sprawdzę osobiście, wówczas napiszę oficjalnie że i mnie przekonują, na dziś dzień 99,9% ataków szczupaka mam od tyłu prowadzonej przynęty, być może to specyfika techniki łowienia i wód na jakich łowię, przeważnie to płytkie zbiorniki i drapieżnik bije z tyłu a nie od spodu prowadzonej przynęty. W takiej konstrukcji może nie złapać paszczęką kotwicy będącej tylko z przodu pod przynętą. Oczywiście dotyczy to mniejszych szt. bo duże połkną całą taką przynętę.

Hunter pamiętaj tylko, że te małe hard baity są przeznaczone głównie na okonie. Jak się mały szczupak nie zapnie to chyba dobrze.

te 99,9% to z tych 400 iluś tam złapanych w tamtym roku?:)

Hunter pamiętaj tylko, że te małe hard baity są przeznaczone głównie na okonie. Jak się mały szczupak nie zapnie to chyba dobrze.

bardzo dobrze.

Szczupak takiego gluta to ma łykniętego mocno i tam gdzie występuje to radzę zadziory kasować przy tych wobkach bo z wyjęciem może być problem.

Ja na wszystkich kotwicach mam zadziory usunięte bez wyjątku na wielkość przynęty.

te 99,9% to z tych 400 iluś tam złapanych w tamtym roku?:)

tak. Edytowane przez Hunter_pike

Dzisiaj doszła paka z Francji i lekko mnie zamurowało.Ja wcześniej wysłałem parę swoich gum za FREE do testów.No i dostałem takiego "Mikołaja" :) plus propozycje współpracy i dystrybucji na tamtym rynku.Największe wrażenie zrobił na mnie list w dobie internetu to jest coś i to się dla mnie liczy bardzo.

Tak więc Panie Andrzeju będziesz Pan zapierdzielał aż Panu łopatki pękną :lol: no i działka dla mnie musi być  ;)

post-46714-0-75990700-1457957793_thumb.jpgpost-46714-0-04284200-1457957800_thumb.jpg

Słonecznica HardBait w trakcie tworzenia.Długość 6,5cm.Jeszcze trochę poprawek i lecę z formami :) .Będzie też wersja z obciążeniem na Rapy.

post-46714-0-44659800-1457957975_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 9

TOMY wróć do gum!!! Coś ten Twój uczeń nas nie rozpieszcza swoją twórczością...

Na 100% Andrzej to ogarnie.Teraz to już nie ma wyjścia.Cyrograf przybity.Żeby odlewać skomplikowane gumy i wyjść z tego bez poparzeń musi działać klasyczne  przez ok.miesiąc.Towar od niego to bardzo dobry sort.Wrócą okonki.Ja już nie miałem na ich malowanie czasu.Nowe wzory już niedługo.

Moja działka to zdecydowanie HardBaity :)

post-46714-0-96586800-1458020670_thumb.jpgpost-46714-0-18013700-1458020678_thumb.jpgpost-46714-0-85623500-1458020684_thumb.jpg

Niedługo dojdą konstrukcje HardBait z transparentnej żywicy i hybrydy HardBait/SoftBait.Wczoraj wybrałem już zbiornik ciśnieniowy który jest mi do tego potrzebny.

post-46714-0-67914900-1458021476_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 5