Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Wiadomo pierwsza na szybko malowana.Powinno być ok.

post-46714-0-62882700-1458139505_thumb.jpgpost-46714-0-88742700-1458139510_thumb.jpgpost-46714-0-87631900-1458139515_thumb.jpg

Mini Jazgarze HB Twitchbait już ogarnięte.

post-46714-0-22362500-1458140114_thumb.jpg

Raptor100 Diver design na gotowo.Niedługo wstawię fotki całości.

post-46714-0-96440100-1458139716_thumb.jpg

Filmy z pracą jak dla mnie nie mają sensu.Będą filmy jak się łowi ryby na te przynęty.

Edytowane przez Tomy
  • Like 7

:lol: ale tak im dłużej na nie patrzę już zalakierowane tym bardziej widzę je ze sterem. 

tak, tak, ja też widzę ja ze starem.

Dziś doszły do mnie gumy od kolegi, normalnie teraz już wiem że nie warto kupować żadnych firmówek ani tańszych podróbek. Wielkie dzięki Tomek.

Edytowane przez Hunter_pike

Dziś doszły do mnie gumy od kolegi, normalnie teraz już wiem że nie warto kupować żadnych firmówek ani tańszych podróbek. Wielkie dzięki Tomek.

Przemo! Ty wszystkie wobki widzisz ze sterem  :)

Na dniach większy Jazgarzyk HB Twitchbait :) 

Edytowane przez Tomy

Przy tej konstrukcji z oczkiem w łebku też można dać ster ale na grzbiet.Praca jest bardzo podobna do tradycyjnych.Przy okazji poziomuje wabia jak bym użył większego obciążenia na przodzie.Jedyna wada to zbyt duża stabilność w nurcie takiej przynęty.Jako wobler dla ludu jak najbardziej ale dla tych co lubią pokombinować z prowadzeniem to średnio. 

Jutro płacę kartę i zaczynam zabawę z mini dead fishami. 

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Ja ją chętnie przygarnę. A jak ster dorzucisz kilka już rezerwuję.

Pomyślę nad tymi ze sterem.W sumie mogę zalać ster już w formie.Zrobię prototyp i zobaczę co można z tego wyciągnąć.Wobler dość wąski to już trzeba giętarkę zamawiać bo bez stelażu się nie obejdzie a ta z HardBaitów nie będzie pasować. 

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Mariusz54, on 16 Mar 2016 - 21:21, said:

Ja ją chętnie przygarnę. A jak ster dorzucisz kilka już rezerwuję.

Ktoś jeszcze chce? Śmiało...

Tomku, każda krytyka jest motorem postępu...

A Ty to doskonałe rozumiesz. Liczę na to.

A czasami od ochów i achów może zemdlić.

Nie mniej jednak czekam na wersję fit.

Choć na tym trzecim zdjęciu wygląda prawie tak jak ja bym sobie wyobrażał słonecznicę.

Ale karać za gust, Tomaszu... :P :D

Edytowane przez Pietruk

Jazgarki dziś do mnie dotarły.

Z reguły szczegolnie wylewny nie jestem ale to jest miazga.Nie mogę się doczekać na wodowanie.

Dzięki Tomek :) .

No fotki nie oddają wszystkiego niestety,ale z drugiej strony w realu robią  silniejsze wrażenia.

A dało by rade w Słonecznicy hardbait dla mnie mocowanie do kotwy z tyłu tez ?? :D

Ciężko bo trochę tam wąsko.

Po testach nad wodą.Słonecznica wypadła bardzo dobrze.Zaskoczyła mnie lotnością.Spokojnie na bolenie będzie można użyć.Praca drobna.Ciężko ją określić.Po prostu cała rybka się mocno ale przy tym drobno trzęsie.Szczytówka blisko wody i wtedy idzie poziomo.Przy podbijaniu odchodzi na boki no ale to był by cud jakby tego nie robiła,no ale piszę jak jest :) .Jazgarz mini wypadł najlepiej z pracą przy podbiciach.Będzie na 100% łowny przy garbusach.Raptor100 Diver .Potężna waga.potężna lotność.Praca majestatyczna/drobna.Przy podbiciu odejścia na boki choć nie liczyłem na to ale ucieszyło.Dobra konstrukcja na grubą wodę i grube bolki.

Slonecznica nie będzie miała tylnej kotwy.Zaraz oczko idzie "wek".Była ryba i ledwo to wygrzebałem.

post-46714-0-27374800-1458306327_thumb.jpgpost-46714-0-31824200-1458306332_thumb.jpgpost-46714-0-96211400-1458306338_thumb.jpg 

Edytowane przez Tomy
  • Like 12

Tomku jazgarki dotarły są zajefajne  :D  :D zaraz je próbowałem nad wodą ( co prawda prywatną bo w moim okręgu dopiero 1 maja łowić na wodach stojących wolno a Wisełka wysoka no i zaczepy ... ) co zaowocowało szczupaczkiem i dwoma ładnymi okoniami 30 , 32 

myślę że odpuszczenie gumek będzie skutkowało strajkiem haha  :D  :D  :D  do roboty i na wszystko czas proszę wygospodarować  :D  :D  :D

Przecież z tymi gumami to było do przewidzenia ze ludzie wyjdą na ulice i beda strajkować. Na mikołaj 6 grudnia wybrałem sie z bratem i kumplem na ryby ja miałem tylko Twojego okonia oni po 3 4 pudelka rożnych przynęt i tylko ja tłukłem ryby fak ze szczupacze gluty ale żebyś widział ich miny.

sory za ofa ale nie mogłem sie powstrzymac.

Na "fejsie" dostałem straszne baty na priv.że rezygnuje z gum a jeden klient napisał że się do mnie nie odzywa.Fura będzie musiała poczekać i chyba mus zainwestować w konkretne maszynki :)

Oj tam gumy. Tomek wobki  boleniowe rób. Najlepiej te sterowe co wspomniałeś troszkę wyżej. Gumami przecież  już Andrzej dysponuje. Jak to się mówi " to już nie twoja brocha".

Andrzej odlewa sporo wzorów ale wszystkich nie da rady.Przynajmniej na razie.Jakoś to trzeba będzie rozpracować.

Chciał, nie chciał jak to mówią "rynek wymusza na producencie co ma ów wykonywać", ja tam się cieszę że jednak gumy będą Twojego wykonania i myślę że nie tylko ja.  :)