Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Do tej gumy robiłem pięć różnych kopyt z różną grubością części ogonowej i wreszcie za którymś tam razem wyszło to co chciałem.Cieszę się że ryby pozytywnie zweryfikowały tą moją drogę przez mękę przy tym modelu :) .

Czas ruszyć za nową nagrzewnicą hehe.Ku...a i weź tu człowieku odpocznij :)

Jakbym jeszcze miał przegląd bazy pokarmowej na tym łowisku to już bym takie kolorki naszykował że mogłoby być jeszcze lepiej.

Małe dorszyki (podejrzewam, bo ryby jak szalone walą w ciemny brąz i kremowy brzuch) ,kraby bo dobra reakcja na ciemną czerwień i nowe gumy Keitech-Crazy-Flapper oraz Tobiasze bo jest duża reakcja na Savage Gear Sandaal. Twoje im przypasowały bo pewnie dobrze udają szprota który też się pojawia . Idealna będzie ciemny brąz ,kremowy brzuch i czerwony pyszczek ewentualnie ognistoczerwony grzbiet i żółty brzuch . Prawdę mówiąc nie wiem dlaczego waliły jak szalone w twoją gumę ale fakt pozostaje faktem i myślę że spodobała im się praca .Rozmawiałem z tym kolegą i zanim zostało mu już trzy gumy na pozostałe łowił tak samo skutecznie w inne dni i ryby też żerowały niespecjalnie dobrze . Mogę tylko napisać że na twoją gumę złowiłem około 80 ryb przez dwa dni łowienia i guma całkowicie się rozleciała , chociaż podklejałem ją wielokrotnie specjalnym amerykańskim klejem do gum.

po 80 rybach to i tak za dużo wytrzymała.Trzeba będzie to osłabić bo co to za interes :) .Tobiasze to można by gumę zrobić na bazie korpusu Snake10 :)   

Do podklejania używam amerykańskiego Mend-it chyba jako jedyny na rynku potrafi dobrze skleić gumę .On ją lekko rozpuszcza a potem łapie , tym sposobem można wielokrotnie wydłużyć żywotność gumy a wszelkie sekundki ,kropelki i inne wynalazki można sobie w ...buty wsadzić 

schoddelimport_cc0214a407.jpg

• Like 2

Nadaje się ten klej do przyklejania gumy do ołowianej główki?

Nadaje się bo leciutko gumę rozpuszcza i jest na tyle dobry że możesz przykleić ogonek od innej gumy :) Robiłem zresztą różne hybrydy i naprawdę działa to :) Różne sekundki ,zapalniczki itp za bardzo niszczą gumę .Dodam że klei nawet "obrażenia wewnętrzne" wystarczy parę kropel lekko ścisnąć i po paru minutach mamy strukturę nowej gumy bez żadnych przesztywnień ,śladów i łuszczącego się kleju .

Edytowane przez mrWhite7
  • Like 1

To teraz działam.Ogólnie rzec ujmując to już sam nie wiem co robię.Straszny młyn.Jeszcze do gum wracam bo mi Mr White narobił na to z powrotem ochoty.Będę odlewał Raptor SoftBait w 15 stu wersjach kolorystycznych.

Perch Crankbait Chromat Gold w trakcie malowania.

post-46714-0-14653800-1459356633_thumb.jpg

Jazgarki twitchbait następna partia.

post-46714-0-93017200-1459356673_thumb.jpgpost-46714-0-94031700-1459356682_thumb.jpg

Słonecznice.Działają też na bolki :) Są lotne.Krótki szybki kijek i po wrzutce podbicia.

post-46714-0-52346300-1459356814_thumb.jpgpost-46714-0-16629000-1459356824_thumb.jpgpost-46714-0-03247000-1459356830_thumb.jpg

Pakowanie :)

post-46714-0-98615200-1459357294_thumb.jpgpost-46714-0-86551600-1459357299_thumb.jpgpost-46714-0-11127700-1459357308_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 9