Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

:good:

post-46714-0-04974500-1486212922.jpg

Re-we-la-cja!   :clappinghands:  :clappinghands:  :clappinghands:

• Like 6

Czulem, ze jak dolozysz do warstwowego lania skuteczne malowanie, to bedzie miazga. Na te chwile nie widze dla Ciebie nigdzie konkurencji. Estetyka na najwyzszym poziomie, a i konstrukcje widac dopracowane, bo tu nie ma przypadku, wystarczy przejrzec watek. Piekne przynety...

• Like 2

Czulem, ze jak dolozysz do warstwowego lania skuteczne malowanie, to bedzie miazga. Na te chwile nie widze dla Ciebie nigdzie konkurencji. Estetyka na najwyzszym poziomie, a i konstrukcje widac dopracowane, bo tu nie ma przypadku, wystarczy przejrzec watek. Piekne przynety...

Dopóki sił starczy będzie dobrze..Gekkon Team  :lol:

Trzeba trochę luzu złapać.Gekkon team to początek nowego kierunku.Postkultura zrzeszająca "ludzi" tworzących lure na najwyższym poziomie designerskim.Żyjących poza systemem,których walą wszelkie konwenanse.Myślę że będzie to sprawa rozwojowa.Zloty itd.Pierwszy proponuję w Holandii-wiadomo  :D 

post-46714-0-33385600-1486245759_thumb.jpg

post-46714-0-58452000-1486245782_thumb.jpgpost-46714-0-26686400-1486245791_thumb.jpgpost-46714-0-37609200-1486245815_thumb.jpg

...a co będzie dalej czas to tylko czas......

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Dopóki sił starczy będzie dobrze..Gekkon Team  :lol:

Trzeba trochę luzu złapać.Gekkon team to początek nowego kierunku.Postkultura zrzeszająca "ludzi" tworzących lure na najwyższym poziomie designerskim.Żyjących poza systemem,których walą wszelkie konwenanse.Myślę że będzie to sprawa rozwojowa.Zloty itd.Pierwszy proponuję w Holandii-wiadomo  :D 

attachicon.gifP1470168.JPG

attachicon.gifP1460805.JPGattachicon.gifP1460797.JPGattachicon.gif16142888_1362334530495899_5771925915355744264_n.jpg

...a co będzie dalej czas to tylko czas......

Tomy, u nas ten nurt to chyba raczej się nie przyjmie. U nas za dużo fachofcuf i szpecjalistuf, co to zęby zjedli na konstrukcjach (szczególnie od boleni )hehe Liczy się tylko praca, rozumiesz praca woblera, i to tylko tego jedynego, najlepszego, najskuteczniejszego, najzajebiaszczego, naj...... takiego woblera właściwie już nie trzeba malować, no ewentualnie jaką olejną biały brzuch mu liznąć i jaki ciemniejszy grzbiet i koniecznie duuuże oko też białą olejną co by boleń w tym szalonym rozpędzie, do tej cudownej przynety nie pomylił gdzie dupa a gdzie głowa...

Jest takie stare, chińskie przysłowie - " Jak kaczka nie umie pływać, to krzyczy, że woda za rzadka..."

A Twoje gumy designersko miazga !!!

Tomy, u nas ten nurt to chyba raczej się nie przyjmie. U nas za dużo fachofcuf i szpecjalistuf, co to zęby zjedli na konstrukcjach (szczególnie od boleni )hehe Liczy się tylko praca, rozumiesz praca woblera, i to tylko tego jedynego, najlepszego, najskuteczniejszego, najzajebiaszczego, naj...... takiego woblera właściwie już nie trzeba malować, no ewentualnie jaką olejną biały brzuch mu liznąć i jaki ciemniejszy grzbiet i koniecznie duuuże oko też białą olejną co by boleń w tym szalonym rozpędzie, do tej cudownej przynety nie pomylił gdzie dupa a gdzie głowa...

Jest takie stare, chińskie przysłowie - " Jak kaczka nie umie pływać, to krzyczy, że woda za rzadka..."

HAHAHA Adamie my musimy się kiedyś spiknąć na jakiego browca.Gumy poślę Tobie.Wszystko w wersji jointed.Lukniesz sobie na pracę.Ja chcę na maj stadko panic tak z 5sztuk.Myślę że na kanale tam gdzie Bolenie są naprawdę trudne dadzą efekty.Na Wiśle mnie zaskoczyły pozytywnie i dały do myślenia.Nie pasiły mi na początku ale Rapy zweryfikowały moje podejście.Jednak na bolka nie przewidywalna i nieregularna praca ma znaczenie podstawowe.Ja miałem kiedyś klienta stałego na Raptory6BS chyba łowił na Warcie i był jeden warunek w trakcie ściągania miały nie pracować i to było najtrudniejsze.Udało się przez ujęcie z balastu.Spławiał je wachlarzem i delikatnie co jakiś czas podbijaj żeby oczkowały i to dawało efekty.Tylko to zbierały.Łowiłem Bolenie z 10 lat i tylko Bolenie a sam na to nie wpadłem.Teraz myślę nad blaszką boleniową ;)

Co do designu na 100% się liczy z resztą zrobię film który w prosty sposób to przekaże.Guma perch6 i guma z innej firmy typowa.Położę je obie na dnie.W percha będą dziobać w tą drugą nie.Daje do myślenia ;) 

Edytowane przez Tomy

Ja miałem kiedyś klienta stałego na Raptory6BS chyba łowił na Warcie i był jeden warunek w trakcie ściągania miały nie pracować i to było najtrudniejsze.Udało się przez ujęcie z balastu.Spławiał je wachlarzem i delikatnie co jakiś czas podbijaj żeby oczkowały i to dawało efekty.Tylko to zbierały.

Pod takie łowienie stworzyłem właśnie Cienkiego. Praca taka jak piszesz, czyli zero pracy i oczkowanie przy podbiciach. Łowiłem na ten wobler na najbardziej przełowionych pigalakach. Wiele osób zrobiło tym wobkiem swoje PB, wiele innych wrzuciło go do lamusa twierdząc, że jest nic nie warty, bo... NIE CHODZI :))) Na ten sezon dopracowuję Stynkę BS 8-10 cm. To będą właśnie te nie chodzące woblery ;)

• Like 1

Ja miałem kiedyś klienta stałego na Raptory6BS chyba łowił na Warcie i był jeden warunek w trakcie ściągania miały nie pracować i to było najtrudniejsze.Udało się przez ujęcie z balastu.Spławiał je wachlarzem i delikatnie co jakiś czas podbijaj żeby oczkowały i to dawało efekty.Tylko to zbierały.

Pod takie łowienie stworzyłem właśnie Cienkiego. Praca taka jak piszesz, czyli zero pracy i oczkowanie przy podbiciach. Łowiłem na ten wobler na najbardziej przełowionych pigalakach. Wiele osób zrobiło tym wobkiem swoje PB, wiele innych wrzuciło go do lamusa twierdząc, że jest nic nie warty, bo... NIE CHODZI :))) Na ten sezon dopracowuję Stynkę BS 8-10 cm. To będą właśnie te nie chodzące woblery ;)

Ja będę kombinował z blaszką i ołówkiem z rurki alu w tym sezonie ;)

Woblery Marzenki.Pojętna "bestia"  :)

post-46714-0-28333600-1486284052_thumb.jpg

post-46714-0-31737400-1486284042_thumb.jpgpost-46714-0-82325800-1486284063_thumb.jpgpost-46714-0-09529200-1486284070_thumb.jpg

• Like 2

Jednak Syberiany będą.Formy się robią.Wzór zostanie tylko lekko przerobiony.Będzie miał rozdziawioną japę co ułatwi zbrojenie i oczy pod malowanie.Problem był z zapadaniem się przy stygnięciu.Wymyśliłem nowe rozwiązanie formy i nawet po wlaniu calości na raz jest ideolo.

post-46714-0-22457000-1486285928_thumb.jpg

post-46714-0-43068300-1486285931_thumb.jpgpost-46714-0-80893600-1486285934_thumb.jpgpost-46714-0-44033400-1486285940_thumb.jpg

• Like 3

Chyba Adam to min, lub glownie o mnie. Nieładnie. Edytowane przez wujek

Chyba Adam to min, lub glownie o mnie. Nieładnie.

Akurat Janek nie o Tobie :) Z tego co wiem, Ty lubisz ładne przynęty hehe Natomiast, daje się ostatnio bardzo wyraźnie zauważyć wysyp różnej maści tfurcuf nie mających pojęcia o lure w każdym aspekcie, z malowaniem włącznie, którzy deprecjonując doświadczenie ludzi tworzących fajne rzeczy, leczą własne kompleksy usprawiedliwiając swą ignorancję.

Akurat Janek nie o Tobie :) Z tego co wiem, Ty lubisz ładne przynęty hehe Natomiast, daje się ostatnio bardzo wyraźnie zauważyć wysyp różnej maści tfurcuf nie mających pojęcia o lure w każdym aspekcie, z malowaniem włącznie, którzy deprecjonując doświadczenie ludzi tworzących fajne rzeczy, leczą własne kompleksy usprawiedliwiając swą ignorancję.

....o to to !!!

Janek nie pitol Twoje uklejki ze sterem były subtelne ale malowanie było kozak. 

Ok w takim razie odszczekuję :). Myślałem że to odnośnie naszej ostatniej dyskusji.

Pozdrawiam

....o to to !!!

Janek nie pitol Twoje uklejki ze sterem były subtelne ale malowanie było kozak.

E tam, moje malowanie to nic specjalnego. Może jak kiedyś będę miał więcej czasu to sie pobawię w bardziej finezyjne. Najważniejsze że mają swoj styl i podobają sie rybom :).

E tam, moje malowanie to nic specjalnego. Może jak kiedyś będę miał więcej czasu to sie pobawię w bardziej finezyjne. Najważniejsze że mają swoj styl i podobają sie rybom :).

Janek, bo tak naprawdę nie chodzi o to, czy na te ładne, wypasione, oklejone itd. biorą lepiej, gorzej czy tak samo jak na te pomalowane dwoma kolorami. Za stary na to jestem i pozostali też, i wiemy, że rybę da się złowić na takiego i takiego. Każdy ma inne poczucie estetyki. Jednemu wystarczy do rzucania gniot pomalowany szprejem, inny lubi otaczać się przedmiotami ładnymi i wartościowymi, bo sprawia mu to przyjemność i tyle. To jak ze sprzętem- jeden bez mrugnięcia okiem zapłaci kilka klocków za wędkę z pracowni, albo bez względu na koszty ściągnie ją sobie z konca świata, drugi będzie łowił kijem za stówę i pewnie z podobnymi efektami, ale nie upoważnia go to do wyśmiewania i udowadniania wszem i wobec, że przecież można taniej i prościej.

Reasumując, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. A, że ktoś ma cieeenkie krzesło...? No cóż, często dostaje bólu d...y ;)

• Like 1

Masz rację, ja nie neguję posiadanis rzeczy ładnych. Sam jak mam wybór wolę łowić dopracowanymi przynętami. Piszesz ze na rynku jest mnóstwo przynęt malowanych szprejami, ale jest też mnóstwo takich które zajebiście wyglądaja a niewiele łowią. Osobiście gdybym miał wybór czy łowić brzydalem na ktorego biorą czy kolorystycznym wypasem na którego nie biorą to wybieram opcje piereszą. Idealnie jak biora na ładne i łowne. Tak też często jest że wygląd idzie w parze z łownościa tylko że nie lubię jak się mowi ze to ma decydujące znaczenie

• Like 4

Wątpię,żeby boleń aż tak zwracał uwagę i przez to lepiej reagował na wszelkie opalizacje i inne "dizajnerskie" niuanse. Może jak ktoś łowi w krystalicznie czystej wodzie i na bardzo leniwie prowadzone przynęty ,wtedy daje szansę boleniowi chociaż dostrzec tą paletę kolorów. Ale boleń zazwyczaj pewniej uderza w przynęty naturalnie uciekające mu spod pyska ,którym nie ma szans się nawet  przyjrzeć czy mają łuski ... Raczej  woblery dostojnie błyskające  magią kolorów są tylko dla naszych oczu i dla naszego portfela.Przykład po sobie...Miałem kilka zrobionych niemal identycznych woblerów.Waga i długość taka sama. Wszystkie coś połowiły ale jeden z nich okazał się  "killerem" mimo,że chyba najprościej z nich pomalowany, bez wodotrysków i folii alu ,tylko motipy :srebro ,biel i czerń...Nawet jak z czasem od nadmiaru pracy oczy mu odpadły,to nie stracił nic a nic na atrakcyjności.Ba, nawet jakby się bardziej rozkręcił ;)Do dziś mam tego ślepaka ,ale go oszczędzam na maksa.Do żyłki to nawet nie przywiązuję. Fajniej jakby przy okazji był jeszcze  odbajerzony ,bo lubię ładne rzeczy ale w tym konkretnym przypadku zniosę i taką prostotę.Oczu dorabiać też nie zamierzam   :)

Edytowane przez maicke82
  • Like 9