Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

Masz Sławek rację, że prawie każdy autorytet, guru, trendsetter czy lider to niekoniecznie skończone doskonałości, ale ja uważam, że z każdą niedoskonałością można chociaż spróbować zawalczyć ... To czy się ma na to ochotę czy też nie to już kwestia charakteru albo wielu różnych wypadkowych przypadków.

Z tego co widzę to Ty jesteś taki życiowy teoretyk który to na wszystko ma receptę.W moim świecie byś poprostu poległ i nawet nikt by Cię nie słuchał :)  Wszyscy by przyjeli fakt-najebał się i pier....li .Wiesz Sławek pisze jak dla mnie zawile dość i musze to poczytać parę razy żeby pojąć ale da się .Tym bardziej że zawsze jest tam drugie dno w pozytywnym tego słowa znaczeniu.Ciebie czytam i oprócz zamotania tematu który można pchnąć w 3 słowach to nic nie widać.Starasz się ! Ja wiem to .Widać od razu,tak po prostu do strzału że jesteś z siebie zadowolony na maxa :) .Zazdroszczę w sumie pewnie robisz to co lubisz,nic ! do przodu broń Boże .To co robisz tak jest dobrze i płyniesz jak padlina z nurtem.

Edytowane przez Tomy
  • Like 2

Aleś dał Sławek Nikt....... Znaczy się nie patrzmy na wielkie zasługi ale czepiajmy się małych potknięć?

Theodore Roosevelt - mało znany ale wybitny prezydent USA...

"...Nie kry­tyk się liczy, nie człowiek, który wska­zuje, jak po­tykają się sil­ni al­bo co in­ni mog­li­by zro­bić le­piej. Chwała na­leży się mężczyźnie na are­nie, które­go twarz jest uma­zana błotem, po­tem i krwią, który dziel­nie wal­czy, który wie, co to jest wiel­ki en­tuzjazm, wiel­kie poświęce­nie, który ściera się w słusznych spra­wach, który w swych naj­lep­szych chwi­lach poz­nał tryumf wiel­kie­go wyczy­nu, a w naj­gor­szych, gdy przeg­ry­wa, to przy­naj­mniej przeg­ry­wa z od­wagą, nie chcąc, aby je­go miej­sce było wśród chłod­nych i nieśmiałych dusz, które nig­dy nie poz­nały ani sma­ku zwy­cięstwa, ani sma­ku po­rażki..."

do Tomy'ego ten cytat tak zajebiście pasuje - że nie wiem ile flaszek z Rooseveltem obalili razem i w porozumieniu....

No z nim nie piłem-chyba?  .Pracownia to dla mnie cały świat i guzik mnie to obchodzi czy ktoś w to wierzy czy nie,ale przekaz rozumiem :) 

spoko dziewczyny  :D No i Panowie.

Edytowane przez Tomy

Czym się zajmujesz zawodowo? To ważne w tym temacie.Przykładowo -malarz! Jeden maluje ściany,drugi obrazy a to całkiem inne drogi są.

Czasami maluję ściany, a nawet sufity i wcale się tego nie wstydzę.

Z tego co widzę to Ty jesteś taki życiowy teoretyk który to na wszystko ma receptę.W moim świecie byś poprostu poległ i nawet nikt by Cię nie słuchał :)  Wszyscy by przyjeli fakt-najebał się i pier....li .Wiesz Sławek pisze jak dla mnie zawile dość i musze to poczytać parę razy żeby pojąć ale da się .Tym bardziej że zawsze jest tam drugie dno w pozytywnym tego słowa znaczeniu.Ciebie czytam i oprócz zamotania tematu który można pchnąć w 3 słowach to nic nie widać.Starasz się ! Ja wiem to .Widać od razu,tak po prostu do strzału że jesteś z siebie zadowolony na maxa :) .Zazdroszczę w sumie pewnie robisz to co lubisz,nic ! do przodu broń Boże .To co robisz tak jest dobrze i płyniesz jak padlina z nurtem.

Ciekawy temat poruszyłeś i gdyby nie fakt, że dodałeś do tego niesamowicie ważne słowa o płynięciu jak padlina z nurtem to pewnie bym to olał i nawet miałem tak zrobić, ale stwierdziłem, że po raz ostatni się wytłumaczę, a zatem po kolei. Pozwól jednakże, że niekoniecznie ze wszystkiego się będę tłumaczyć.

Teoretyzuje każdy, Ty jak widzę także skoro z przekonaniem twierdzisz, że w Twoim świecie bym poległ ..., może tak, a może nie ...

Chyba nie pisałem na tym forum po więcej jak 2 czy 3 piwach bo poza alkoholem nie doktoryzuję się z innych używek, a jak pisałem po tych browarach to wtedy baaardzo uważałem na to jakie klawisze wciskam.

Płynięcie jak padlina z nurtem jednoznacznie kojarzy mi się z rynsztokiem, w którym nigdy nie byłem i mam nadzieję, że nie stanie się nic co mnie skłoni do zrobienia rzeczy dzięki którym mógłbym do rynsztoka trafić także pozwól, że i w tym stwierdzeniu nie zgodzę się z Tobą.

Na koniec tej przydługiej wypowiedzi życzę Ci miłego wieczoru, jutrzejszego dnia i kolejnych lat spędzanych na ulubionych czynnościach.

• Like 5

Ciekawy temat poruszyłeś i gdyby nie fakt, że dodałeś do tego niesamowicie ważne słowa o płynięciu jak padlina z nurtem to pewnie bym to olał i nawet miałem tak zrobić, ale stwierdziłem, że po raz ostatni się wytłumaczę, a zatem po kolei. Pozwól jednakże, że niekoniecznie ze wszystkiego się będę tłumaczyć.

Teoretyzuje każdy, Ty jak widzę także skoro z przekonaniem twierdzisz, że w Twoim świecie bym poległ ..., może tak, a może nie ...

Chyba nie pisałem na tym forum po więcej jak 2 czy 3 piwach bo poza alkoholem nie doktoryzuję się z innych używek, a jak pisałem po tych browarach to wtedy baaardzo uważałem na to jakie klawisze wciskam.

Płynięcie jak padlina z nurtem jednoznacznie kojarzy mi się z rynsztokiem, w którym nigdy nie byłem i mam nadzieję, że nie stanie się nic co mnie skłoni do zrobienia rzeczy dzięki którym mógłbym do rynsztoka trafić także pozwól, że i w tym stwierdzeniu nie zgodzę się z Tobą.

Na koniec tej przydługiej wypowiedzi życzę Ci miłego wieczoru, jutrzejszego dnia i kolejnych lat spędzanych na ulubionych czynnościach.

A to nie ma się czego wstydzić że malujesz ściany i sufity.Padlina z nurtem to stwierdzenie na to że nie tworze nic nowego i jest dobrze jak jest.Nie ma nic wspólnego z rynsztokiem itp. 

Słonecznica 7cm w planach wersja z własnym obciążeniem.

post-46714-0-85664500-1564427434_thumb.jpgpost-46714-0-44131000-1564427453_thumb.jpgpost-46714-0-99496200-1564427476_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 4

Sławku, 

odnośnie Tomka i nie tylko to proszę byś zważył zasadę... czasem lepiej pomyśleć to co che się powiedzieć, niż mówić to co się myśli...

Nie komentuj, nie dyskutuj... proszę. 

• Like 2

Mikro rybka 4 cm w akcji :)

post-46714-0-08440700-1564469752_thumb.jpgpost-46714-0-42279600-1564469772_thumb.jpgpost-46714-0-37959500-1564469788_thumb.jpg

Bolki żerowały na sieczce.Nie dawało rady nic-wobki,większe gumy itd. Mikro Rybka otworzyła wodę.Taką relacje dostałem.Wyjechało 7 ryb w ciągu niespełna godziny.

post-46714-0-80954300-1564469913_thumb.jpgpost-46714-0-31714200-1564469920_thumb.jpgpost-46714-0-77968400-1564470525_thumb.jpg

Ja miałem podobny przypadek przy zastosowaniu cierników 4cm.

post-46714-0-33862700-1564469993_thumb.jpgpost-46714-0-79354800-1564470006_thumb.jpgpost-46714-0-04581300-1564470025_thumb.jpg

Ciernik dostał też swoją szanse od Jazi-relacja od chłopaków/klientów.

post-46714-0-22905000-1564470099_thumb.jpgpost-46714-0-39890500-1564470105_thumb.jpgpost-46714-0-65532000-1564470120_thumb.jpg

O okoniach nie piszę bo wiadomo że są na ten gatunek wybitnie skuteczne.Ale to już nakręcimy film z kolegą.Ostatnio łowiliśmy w nocy oksy na te gumki.Efekty były kosmiczne.

Odnośnie zakupów-gumki micro produkuje mój serdeczny kolega Andrzej.Robi je sam.Ma swoją firmę.Ja trochę pomogłem na początku i tyle.Robi je za moim przyzwoleniem a ich jakość nie odbiega od moich .

Edytowane przez Tomy
  • Like 5

Jumper 10 w trakcie tworzenia.

post-46714-0-74583700-1564483463_thumb.jpgpost-46714-0-06562000-1564483477_thumb.jpg

Raptor6BS malowane na strzeble.

post-46714-0-64792700-1564483512_thumb.jpg

Zbrojenie Słonecznicy 7 FT do łowienia powierzchniowego.Polecam-świetna zabawa.Od góry trzeba założyć mały stopperek na linkę.Prosty montaż,linka idzie przez rurkę z tworzywa która jest zamontowana w rybce.Widać ją na foto.

post-46714-0-44800600-1564485254_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 6

https://oswiecim.naszemiasto.pl/grozne-rakotworcze-pierwiastki-wykryte-nad-wisla/ar/c1-7274671?fbclid=IwAR2Z9zPsLuFhNmhl2g-HjlVYrdFKeVG04c8sRjDg15Pk9DinUIH_uMZr5Eo

post-46714-0-49153200-1564547491_thumb.jpg

Głównie śmietnisko w bliskim sasiedztwie załatwiło tą wodę.Na oko woda czysta ale ryb zero!!!! Wszystko padło już dawno.Co do jakości wody w tym rejonie Wisła,kanał dwory to wiadomo że to syf ale jeszcze coś tam pływa.Ja to tylko życzę smacznego ludkom którzy te rybki beretują i konsumują.BON APPETIT!

Wisła jeszcze kilka lat temu w tym rejonie była naprawdę rzeką rybną.Złowienie 10-15 boleni na jeden wypad nie było wynikiem oszałamiającym.Teraz jest to "sport" tylko dla wytrwałych.Mi już cierpliwość się powoli kończy.

Żwirownia kilka lat temu dostała karę i uwaga !!!! 1000zł  :D  :D  :D  . Teren żwirowni cały obity tabliczkami-WSTĘP WZBRONIONY.Ale z ciekawości porzucałem tam gumką za okoniem.Guzik złowiłem za to trzeba było agresywnego ciecia postawić do pionu bo się ciskał jak wesz na sznurku.

Edytowane przez Tomy
  • Like 2

Tomek zapodaj małego śledzia :) łowię bolenie w morzu i cwane są skurwenseny :P

Do nóg po dwa nawet takie 80+ przychodzą,ogonem chlapną i ci pa :D

Jak coś to na priva proszę :)

Ps"Na Shiryu tego od Ciebie to wiele się działo i zostaje u mnie na dożywocie :) "

Tomek zapodaj małego śledzia :) łowię bolenie w morzu i cwane są skurwenseny :P

Do nóg po dwa nawet takie 80+ przychodzą,ogonem chlapną i ci pa :D

Jak coś to na priva proszę :)

Ps"Na Shiryu tego od Ciebie to wiele się działo i zostaje u mnie na dożywocie :) "

To były patyki Megabassa !!! Dzieła sztuki.Teraz tak jak nowe samochody,różnią się tylko znaczkiem firmowym od innych wędek.Na Bolenie preferuje woblery,nie łowię ich na gumy.Jak biorą w morzu z powierzchni to przyszły jumper 11 może dać radę .

post-46714-0-61935900-1564811232_thumb.jpgpost-46714-0-95995000-1564811211_thumb.jpg

....z gum do śledzia jest nieco podobna Ukleja 14 FT.Dużo różnych gatunków już zaliczyła ale o boleniach nie słyszałem.

post-46714-0-11278800-1564811493_thumb.jpg

Można spróbować Uklejki 10 .Bolenie ma na koncie.Praca bardzo regularna,stabilna itd.

post-46714-0-11044700-1564811665_thumb.jpg

Edytowane przez Tomy
  • Like 2