Skocz do zawartości

Tomy's Bait-Tomy Hand Made

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

No nie wiem.Teraz kończę pracę przeważnie o godz.3-4rano.Muszę sobie wyświetlić te wobki i może,może.Chciałbym ale nie wiem czy ogarnę kropki.Testować też nie mam gdzie choć w wykazie łowisk mój okręg pstrągiem stoi- po prostu mieszkam w krainie pstrąga i lipienia B) .Może brały by na ZZ'Rap.Leviathan nie był tworzony z myślą o Brzanie,Sumach czy Sandaczach a w tej chwili ciężko powiedzieć że są to przyłowy na tą przynętę.

Barbara na Leviathana :D

post-1204-1348917593,4866_thumb.jpg

post-1204-1348917593,6408_thumb.jpg

post-1204-1348917593,7801_thumb.jpg

Tomek o testy sie nie boj Ja mam wystarczajaco pstragowych ciurkow tutaj, czasu nie wiele ale w tym roku z kumplem nawet polowilismy. Byly 2 kropki po 51cm kilka srednich lipieni a klenie widziales Wobek nie musi byc ich kopia ale chodzi o ksztalt mocno zwezajacy sie ku ogonowi z szerszym ale nie za dlugim sterem. Waga obojetna bo od tygodnia mam znowu Spina klasy UL Ze mnie zaden Boleniowiec a kilka twoich maluchow bym poprostu chcial miec Dzisiaj po nocce na te 5cm uklejki od Ciebie zdjalem Bolka, nie duzy bo moze z 25cm ale przywalil jak nalezy :mellow:.

Raptor 5,5cm z jedną kotwicą daje doskonale radę na kropkach, szczególnie rano i wieczorem jak ryby stoją na żerowych miejscach i pod wszelkimi progami i wodospadzikami, początkami rynien za głazem itp :mellow:

Jakby się go udało zrobić w wersji z 0 pływalnoscią byłby ideał pstrągowy na takie miejsca. Kolory,- hm,- wydaje mi się, że mniej ważne, bo w takich miejscach i w takiej porze tylko ciche wejście i dobre podanie i prowadzenie zapewnia efekt, kolor to moim zdaniem sprawa mocno drugoplanowa.

Wydaje mi się, że gdyby rzeczony Raptorek był z neutralną pływalnością zyskal by trochę na energiczniejszych drobnych co do amplitudy drganiach przy wolniejszym prowadzeniu i to byłby pstrągowy strzał w 10 a Tomek nie musiał by ryzykować nieudanymi wobkami.

ZZ'Rap testy.

To ja się przypomnę delikatnie <_<

2 sztuki z instrukcją obsługi Embarassed

ZZ'Rap polecany kijek 2,40m mniej więcej 9-28g cw.X/Fast.Rzut w poprzek nurtu ściąganie powolne z podbiciami i przerwami na opad.

Tak też myślałem, Maek też mi fajny wykład walnął a propos leviathana jakiś czas temu na priv, a on jest od niego profesorem :D

To czekam Tomku, jak będziesz miał dla mnie 2 ZZ i 1 Leviathana w nowej szacie to puść privka. 2 połowa sierpnia i do końca roku, ile wlezie - tylko rapy.

Samego ołowiu ma 6g to całość w granicach 10-12g.Muszę nową wagę kupić bo mi padła.Praca podobna do żywej ryby nie wiem jak ją inaczej określić trochę wężowa trochę migocząca.Przy podbiciu daje fajne efekty.Myślę je wypróbować na miejscówce boleniowej gdzie do tej pory rządzą ZZ'Rap.