Rheinangler Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 a propos pstrągów,- dzis Twój raptorek boleniowy z jedną kotwiczką zgolił około 40 pstrążków niestety małe były (ok 30cm) bo i woda mała i trudno było coś większego wyrzeźbić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 3 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 O!to cieszę się,a ten pstrąg myszkuje jak popierdzielony.Nie wiem czy to dobrze czy źle.Wiem jedno mi się to nie podoba.Okonie do niego prały ale nie mogły go namierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Jak każda dobra przyneta, wymaga to takiego swoistego wsłuchania sie w jej pracę, trochę eksperymentów i dopasowania do konkretnej ryby i wody. Potem idzie jak z płatka, patrzysz oceniasz sytuację i wyciągasz ten właściwy automatycznie, czego najleppszym przykładem są wyniki Twojego kumpla z Krakowa Bezmyślne ciąganie wobków ze zmienna predkością daje oczywiście jakieś efekty ale zawsze są one tylko jakieś....Dobre wyniki ilościowe i jakosciowe w fazach ostrego żeru tak naprawdę tylko zaciemniają sprawę, bo wtedy każdy patyk o gównianej pracy, który trafia w pobliżu żerującej ryby do wody oznacza branie Ale oczywiście mogę sie mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 4 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Lipionek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Jestem po 1 wyprawie z ZZ rapami. Obyło się bez ryb, bo nawet jak na warciańskie warunki były kapryśne, ale to nic - sama zabawa prowadzeniem tych wobków to przyjemność. Latają jak trzeba (nie miałem żadnych splątań, a łowię spinem), kapitalnie lusterkują w opadzie i dają 1001 opcji prowadzenia. Szkoda, że najwcześniej w październiku będę mógł się nimi pobawić w Odrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 4 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Jeszcze Ci Leviathan dojdzie niebawem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Bomba. W king sizie to właśnie na Oderkę bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Tomek a ten Lipan już był pływać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 4 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 uszczelnia się ster. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 5 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Zanderki z tego co piszecie gustują w Raptorach7 .Dzięki Panowie za fotki.Poniżej ryba Darka która chyba została powąchana przez wąsatego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 W woblerach boleniowych i sandaczowych jest jakaś część wspólna, trudna do dokładnego sprecyzowania ale przebiega gdzieś po lini mocnych ale drobnych drgań i czasem lusterkowania woba.Twoja Raptory Tomek z całą pewnościa należą do tej części wspólnej dlatego prosiłem Cie o Wisłę8 w wersji pływającej Jestem raczej przekonany, że wobek połowi zarówno sandacze jak i bolenie tam gdzie muszę wypuscic dalej wabik z nurtem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 5 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Poppery na muchowe Bolenie.No teraz tylko czekać aż się ruszą płetwale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Gościu ty jesteś niemożliwy .Wykonanie jak zawsze prima sort . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Tomy cos ty zrobił lipieniowi ster wstawiłes to jak bidulka teraz bedzie pływał Powiem ci ze głowatki mu nie odpuszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 9 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Dziękówka i pozdrówka jak to się ostatnio pisze/mówi.Idąc dalej cykez&pstrykez.Leviathany 10 i 13. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 A 8mki Tomek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 9 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Zamiast 8mki jest ZZ'Rap to że ma dziobek taki na skos do góry nic nie znaczy.Bardziej do powierzchni wyciąga Leviathana 8 niż ZZ'Rapa.11stki co wyżej są takimi eksperymentalnymi wobkami o pracy wężowej jak by je wolno i średnim tempem ściągać skupiłem się w nich przede wszystkim na odejściach przy poderwaniu i wyszły miodnie.13stki to mocno dociążona konstrukcja którą łątwo poprowadzić w każdej warstwie wody nawet przy powierzchni na średnim dystansie.Przyspieszenie powoduje wyjście wobka w górną strefę żerowania,opad bardzo mocne lustro z dużą częstotliwością,nawet przy szybkim zwijaniu praca stabilna przy powierzchni,z 13stek jestem cholernie zadowolony i są dla gościa ale jakoś się nie odzywa więc zostaną u mnie.ZAsuwam do pracowni strugać większą partię na jesień powinny pięknie namieszać z Boleniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 9 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Dziewczyny łowią-Żona usera Monk[leviathan11stka] i Córka usera Siwypike[Raptor7] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 9 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Ostatnio chodzi mi po głowie kierunek Carp Japan Style.No teraz pewnie 90% buchnie śmiechem Całkiem inne podejście niż w Europie.Zero pipczyków i innych gadżetów.No!i przede wszystkim multik w zastosowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Nowe zestawy -Luremaker- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 z 13stek jestem cholernie zadowolony i są dla gościa ale jakoś się nie odzywa więc zostaną u mnie. tylko mi bez takich Panie temat zamknięty pozdrawiam i dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 już spakowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziober Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Ciężko ogarnąć tak długi wątek :blush:ma kolega może jakiś katalog lub cuś gdzie człowiek ogarnie temat Gratuluje umiejętności manualnych... ładne rękodzieło Ciekawe czy moim boleniom odrzańskim by się spodobały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Hej Ziober stronka w robocie.Teraz już zleciłem firmie i myślę że będzie dość szybko.Do tej pory była robiona po tzw.znajomości-czyli na poczekaniu[oj poczekasz sobie kolego,poczekasz] i za free taka wiesz przysługa.Sieczki 4,8cm 6-7g nowy design w trakcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Oooo inne barwy- jesienne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi