Skocz do zawartości

Poszukuje kogoś z silnikiem 6KM

Czechofil

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie - kupiłem LakeFoxa F320 i muszę się zdecydować na jakiś silnik do niego.

Czy ktoś z Warszawy lub okolic mógłby mi udostępnić na pół godzinki silnik jednocylindrowy 4-suwowy 6KM stopa S do przetestowania?

Foxik jest już wyposażony w kotwicę GPS i sonar więc możemy się umówić na wspólny wypad spinningowy

Jeśli nie znajdziesz w okolicy 6 konnego to ja mam 5 konnego chińczyka i dam Ci popływać na nim jak będzie trzeba, ale jest jeden haczyk. Musisz się rajdnąć z pontonem z lubelskie :D

Edytowane przez Sławek Nikt

Jeśli nie znajdziesz w okolicy 6 konnego to ja mam 5 konnego chińczyka i dam Ci popływać na nim jak będzie trzeba, ale jest jeden haczyk. Musisz się rajdnąć z pontonem z lubelskie :D

Dzięki - będę pamiętał i jak będę się wybierał w Twoje okolice to na pewno dam znać

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dzięki - będę pamiętał i jak będę się wybierał w Twoje okolice to na pewno dam znać

No problem, a radę da na pewno bo u mnie co prawda bardzo rzadko, ale jednak ciąga kolibrii 330 i całkiem sympatycznie lata.

Andrzeju bardzo dziękuje ale to nie dla mnie - postanowiłem że silnik może mieć max 30kg - więcej to za duże wyzwanie dla mojego kręgosłupa

To zapoluj na 2T z Białorusi albo Ukrainy. 10 KM i 26 kg :D Ja poluję na 15KM i 36 kg.

• Like 2

Panowie - kupiłem LakeFoxa F320 i muszę się zdecydować na jakiś silnik do niego.

Czy ktoś z Warszawy lub okolic mógłby mi udostępnić na pół godzinki silnik jednocylindrowy 4-suwowy 6KM stopa S do przetestowania?

Foxik jest już wyposażony w kotwicę GPS i sonar więc możemy się umówić na wspólny wypad spinningowy

Jak  wypadł test  , też kupiłem LakeFoxa  320  i mam ten sam problem jaki silnik , tyle że ja dopiero latem w urlop wypłynę . Koło Łodzi zakaz wędkowania z łódki   :(  , a na rybki chcę zabrać coś sprawdzonego , planuję 5 lub 6 

D

Sie nie odzywałem bo mam 4km i 2T. Ale gdybyś chciał tym popróbować to służę.

Dzięki - ja mam w tej chwili 2T Mercurego 3,3 KM i wiem, że to za słaby motor.  W 2 osoby pod prąd na Narwi tylko 7 km/h.

Celuję albo w 4T minimum 6KM albo 2T minimum 8KM i jeśli ktoś ma takie silniczki to będę wdzięczny za każdą pomoc w udostępnieniu do testów

Edytowane przez Czechofil

Jak zrobisz test z silnikiem to napisz co i jak , takie informacje są bezcenne i wielu z tego z korzysta  jaki silnik popchnie jego łódkę  o przybliżonych wymiarach  , bo tak jak ja nie chcę dużego silnika ze względów wagowych   ;)  

Może pomogę, mam ponton navigator 320 ,wcześniej miałem do niego suzuki 6 w 4rosówie,plywalem po zalewie, samemu lub z 10 letnim dzieckiem, to zapierdzielalo aż miło, bez problemu wchodził w slizg, dwie osoby około 85kg,nie ma szans na wejście w slizg, było plywane ale to tylko takie mielenie wody i jeszcze trzeba było wiedzieć jak rozmiescic wagę na pontonie, zmieniłem silnik na honde 10,mysle że będzie o niebo lepiej...

Może pomogę, mam ponton navigator 320 ,wcześniej miałem do niego suzuki 6 w 4rosówie,plywalem po zalewie, samemu lub z 10 letnim dzieckiem, to zapierdzielalo aż miło, bez problemu wchodził w slizg, dwie osoby około 85kg,nie ma szans na wejście w slizg, było plywane ale to tylko takie mielenie wody i jeszcze trzeba było wiedzieć jak rozmiescic wagę na pontonie, zmieniłem silnik na honde 10,mysle że będzie o niebo lepiej...

Maciej, z tego co pamiętam to Honda 10 waży prawie 40kg i ze względu na wagę dla mnie odpada. Łódkę nazwałem "Zwiadowca" (dziś przyszła paczka z napisami) i z założenia ma być lekka i mobilna a silnik łatwo zdejmowalny - po konsultacji z własnym kręgosłupem uzgodniliśmy max 30kg - obiecał nie boleć jak nie będzie więcej .....

Jestem już po testach z kolega @M@rcin z jego Yamaszką 2T 8KM.

Niestety testy się nie udały - łódka nie chciała wyjść w ślizg a pod prąd na Narwi uzyskaliśmy max 8,7km/h to niecałe 2km/h szybciej niż na Mercury 3,3KM.

Z jedną osobą ledwo udało się wyjść w ślizg ale prędkość pod prąd nie powaliła 13 km/h

Teraz widzę, ze komfortowe minimum dla tej łódki to 9,9KM a pełen komfort to 15KM

436f7cdb9c1cbbf852c4622f2ed679ee.jpg

f3b6a145ceebef178d2e801787227f53.jpg

Jestem już po testach z kolega @M@rcin z jego Yamaszką 2T 8KM.

Niestety testy się nie udały - łódka nie chciała wyjść w ślizg a pod prąd na Narwi uzyskaliśmy max 8,7km/h to niecałe 2km/h szybciej niż na Mercury 3,3KM.

Z jedną osobą ledwo udało się wyjść w ślizg ale prędkość pod prąd nie powaliła 13 km/h

Teraz widzę, ze komfortowe minimum dla tej łódki to 9,9KM a pełen komfort to 15KM

436f7cdb9c1cbbf852c4622f2ed679ee.jpg

f3b6a145ceebef178d2e801787227f53.jpg

Niby max silnik do tej łódki to 8KM...

Kurde coś nie tak na stronie firmowej na 9.9 w dwie osoby idą w ślizgu  , może ta Yamaszka leciwa nie ma tyle siły  i test wywróciło do góry nogami  . To jak założę  6 km  , a większego nie planuję  to będzie słabiutko . Napisz proszę jak ze stabilnością  na boki , moja jeszcze stoi pod plandeką    ;)  jeszcze dziewica   :D