Czechofil Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Panowie - kupiłem LakeFoxa F320 i muszę się zdecydować na jakiś silnik do niego.Czy ktoś z Warszawy lub okolic mógłby mi udostępnić na pół godzinki silnik jednocylindrowy 4-suwowy 6KM stopa S do przetestowania? Foxik jest już wyposażony w kotwicę GPS i sonar więc możemy się umówić na wspólny wypad spinningowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 (edytowane) Jeśli nie znajdziesz w okolicy 6 konnego to ja mam 5 konnego chińczyka i dam Ci popływać na nim jak będzie trzeba, ale jest jeden haczyk. Musisz się rajdnąć z pontonem z lubelskie Edytowane 24 Kwietnia 2019 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Mam 9,9 Yamahę 4T . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Mam 9,9 Yamahę 4T .Andrzeju bardzo dziękuje ale to nie dla mnie - postanowiłem że silnik może mieć max 30kg - więcej to za duże wyzwanie dla mojego kręgosłupa Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Jeśli nie znajdziesz w okolicy 6 konnego to ja mam 5 konnego chińczyka i dam Ci popływać na nim jak będzie trzeba, ale jest jeden haczyk. Musisz się rajdnąć z pontonem z lubelskie Dzięki - będę pamiętał i jak będę się wybierał w Twoje okolice to na pewno dam znać Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Dzięki - będę pamiętał i jak będę się wybierał w Twoje okolice to na pewno dam znać Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk No problem, a radę da na pewno bo u mnie co prawda bardzo rzadko, ale jednak ciąga kolibrii 330 i całkiem sympatycznie lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Andrzeju bardzo dziękuje ale to nie dla mnie - postanowiłem że silnik może mieć max 30kg - więcej to za duże wyzwanie dla mojego kręgosłupa Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkTo zapoluj na 2T z Białorusi albo Ukrainy. 10 KM i 26 kg Ja poluję na 15KM i 36 kg. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlo29 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Panowie - kupiłem LakeFoxa F320 i muszę się zdecydować na jakiś silnik do niego.Czy ktoś z Warszawy lub okolic mógłby mi udostępnić na pół godzinki silnik jednocylindrowy 4-suwowy 6KM stopa S do przetestowania? Foxik jest już wyposażony w kotwicę GPS i sonar więc możemy się umówić na wspólny wypad spinningowyJak wypadł test , też kupiłem LakeFoxa 320 i mam ten sam problem jaki silnik , tyle że ja dopiero latem w urlop wypłynę . Koło Łodzi zakaz wędkowania z łódki , a na rybki chcę zabrać coś sprawdzonego , planuję 5 lub 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Niestety nikt z Warszawy czy okolic nie wyraził chęci pomocy z małym silnikiem - tak więc testy się nie odbyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Niestety nikt z Warszawy czy okolic nie wyraził chęci pomocy z małym silnikiem - tak więc testy się nie odbyły Sie nie odzywałem bo mam 4km i 2T. Ale gdybyś chciał tym popróbować to służę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 (edytowane) D Sie nie odzywałem bo mam 4km i 2T. Ale gdybyś chciał tym popróbować to służę. Dzięki - ja mam w tej chwili 2T Mercurego 3,3 KM i wiem, że to za słaby motor. W 2 osoby pod prąd na Narwi tylko 7 km/h. Celuję albo w 4T minimum 6KM albo 2T minimum 8KM i jeśli ktoś ma takie silniczki to będę wdzięczny za każdą pomoc w udostępnieniu do testów Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez Czechofil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v3ctor Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 @Czechofil sprawdź prv. Myślę, że damy radę coś wykombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietro Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Czechofil, jak nie dogadałeś się z nikim to daj znać na priva, mam Yamaszkę dokładnie wg Twojego opisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlo29 Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Jak zrobisz test z silnikiem to napisz co i jak , takie informacje są bezcenne i wielu z tego z korzysta jaki silnik popchnie jego łódkę o przybliżonych wymiarach , bo tak jak ja nie chcę dużego silnika ze względów wagowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieqbw Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Może pomogę, mam ponton navigator 320 ,wcześniej miałem do niego suzuki 6 w 4rosówie,plywalem po zalewie, samemu lub z 10 letnim dzieckiem, to zapierdzielalo aż miło, bez problemu wchodził w slizg, dwie osoby około 85kg,nie ma szans na wejście w slizg, było plywane ale to tylko takie mielenie wody i jeszcze trzeba było wiedzieć jak rozmiescic wagę na pontonie, zmieniłem silnik na honde 10,mysle że będzie o niebo lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlo29 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Chodzi o łódkę LakeFox 320 i podobne , silnik łódkę zawsze wolniej popchnie niż ponton , dla tego wszystkie reklamy masz z pontonami jak pływają z zadartym dziobem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Na sobotę jestem umówiony z kolegą @M@rcin na testy z 2T 8KM - po powrocie na pewno coś napiszę Dziękuję wszystkich za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Może pomogę, mam ponton navigator 320 ,wcześniej miałem do niego suzuki 6 w 4rosówie,plywalem po zalewie, samemu lub z 10 letnim dzieckiem, to zapierdzielalo aż miło, bez problemu wchodził w slizg, dwie osoby około 85kg,nie ma szans na wejście w slizg, było plywane ale to tylko takie mielenie wody i jeszcze trzeba było wiedzieć jak rozmiescic wagę na pontonie, zmieniłem silnik na honde 10,mysle że będzie o niebo lepiej... Maciej, z tego co pamiętam to Honda 10 waży prawie 40kg i ze względu na wagę dla mnie odpada. Łódkę nazwałem "Zwiadowca" (dziś przyszła paczka z napisami) i z założenia ma być lekka i mobilna a silnik łatwo zdejmowalny - po konsultacji z własnym kręgosłupem uzgodniliśmy max 30kg - obiecał nie boleć jak nie będzie więcej ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlo29 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 8 KM to nie 6 KM dobrze by było żeby jeszcze jakiś kolega z 6 KM wspomógł testy . Kolegów z takim silnikiem zapraszam do testów , przyjemne z pożytecznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Scyzor Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 (edytowane) Tohatsu 5 km 4 takt krótka stopaOstrowiec ŚwiętokrzyskiWoj. Świętokrzyskie Mogę pomóc w testach Edytowane 30 Kwietnia 2019 przez Tomek Scyzor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlo29 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Kolega Czechofil na sobotę się umawia zobacz post wyżej z większym silnikiem , ale z mniejszym silnikiem było by super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 4 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Jestem już po testach z kolega @M@rcin z jego Yamaszką 2T 8KM.Niestety testy się nie udały - łódka nie chciała wyjść w ślizg a pod prąd na Narwi uzyskaliśmy max 8,7km/h to niecałe 2km/h szybciej niż na Mercury 3,3KM. Z jedną osobą ledwo udało się wyjść w ślizg ale prędkość pod prąd nie powaliła 13 km/h Teraz widzę, ze komfortowe minimum dla tej łódki to 9,9KM a pełen komfort to 15KM Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 4 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2019 Jestem już po testach z kolega @M@rcin z jego Yamaszką 2T 8KM.Niestety testy się nie udały - łódka nie chciała wyjść w ślizg a pod prąd na Narwi uzyskaliśmy max 8,7km/h to niecałe 2km/h szybciej niż na Mercury 3,3KM. Z jedną osobą ledwo udało się wyjść w ślizg ale prędkość pod prąd nie powaliła 13 km/h Teraz widzę, ze komfortowe minimum dla tej łódki to 9,9KM a pełen komfort to 15KM Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkNiby max silnik do tej łódki to 8KM... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlo29 Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Kurde coś nie tak na stronie firmowej na 9.9 w dwie osoby idą w ślizgu , może ta Yamaszka leciwa nie ma tyle siły i test wywróciło do góry nogami . To jak założę 6 km , a większego nie planuję to będzie słabiutko . Napisz proszę jak ze stabilnością na boki , moja jeszcze stoi pod plandeką jeszcze dziewica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v3ctor Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Ta leciwa Yamaszka, 1 maja ze mną na pokładzie ok 110kg, podpięta do pontonu Kolibri 330 DSL rozbujała się do prędkości ~29km/h Obstawiam, że silnik jest ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi