pawlo29 Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Marcin bez urazy do Twojego silnika , ale jak czytam uzyskaliśmy max 8,7km/h to niecałe 2km/h szybciej niż na Mercury 3,3KM. to jest duża różnica w mocy silnika to co Byś pomyślał że coś tu nie tak . A na pontonie zawsze szybciej popłyniesz , to ma zanurzenie 2 cm i lata jak krążek po lodzie , dla tego reklamy silników masz z pontonami bo są takie efekty jak pływanie w ślizgu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlo29 Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Tak pomyślałem może teraz te nowe silniki mają inny skok śruby co przekłada się na większą prędkość , może kombinuję ale mnie to interesuje bo mam podobną łódkę i ciekawi mnie jak kupie Mecury 6 km i jak to będzie pływać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v3ctor Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 (edytowane) Paweł, zero urazy Ja tylko opisuję swoje obserwacje z pływania z tym właśnie silnikiem. Dodam tylko, że są to osiągi bardzo zbliżone do osiągów innych użytkowników przy podobnej podobnej konfiguracji. W dwie osoby na pontonie prędkość 10-11km/h. Coś czuję, że czeka mnie zmiana silnika na jeszcze odrobinę mocniejszy, coby w dwie osoby nie pchać wody. Edytowane 5 Maja 2019 przez M@rcin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlo29 Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Marcin w moim przypadku tu gdzie wędkuję jest dużo stref ciszy , dlatego mam też elektryka 55 MK z maxem . Ale chcę po pływać na spalinie , ale na innych zbiornikach też są ograniczenia do małych mocy . Tak czy inaczej będę pchać wodę , nawet z wiosłami w ślizg nie wejdę . Mam ten plus że pływam na jeziorach i nie mam pod prąd będzie szybciej ale zobaczymy o ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 5 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 (edytowane) Aby rozwiać wątpliwości screeshot z kompa garmina. Najwyższa prędkość z prądem w jedna osobę Pod koniec maja spróbuje jeszcze z Tohatsu 9.8 - już namierzyłem znajomego z tym silnikiem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 5 Maja 2019 przez Czechofil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlo29 Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 Powiem Ci że zbaraniałem , myślałem że szybciej popłyniesz . Ja na elektryku miałem 5 km na godzinę , gdzie nie ma co porównywać do spaliny . Oglądaliśmy nie jeden film , ale tam jakoś szybciej pływali ludzie łódkami nawet mieli 6 a nie 8 kucyków , nie wiem czemu tak jest . Będę czekał na następny test co przyniesie , zanim kupi się silnik warto sprawdzić . Leszek napisz co ze stabilnością łódki na boki jest ok czy jest chwiejna i łatwo ją wywrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechofil Opublikowano 5 Maja 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2019 (edytowane) Jeśli chodzi o stabilność na boki to uważam, że wzorowa - ilość miejsca dla 2 wędkarzy też wystarczająca - przednia bakista mega pojemna wchodzi zbiornik 12l i kotwica 9kg i liny. Mam zastrzeżenia do stabilności wzdłużnej - jeśli ktoś powyżej 80kg siedzi na dziobie to przy prędkości powyżej 6 km/h wlewa się woda - trzeba siedzieć na ławce środkowej. Powodem może być silnik dziobowy który swoje waży (17kg) i wystaje do przodu oraz brak ciężkiego silnika z tyłu. Dodatkowo mam lekkie aku - tylko 6kg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 5 Maja 2019 przez Czechofil 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlo29 Opublikowano 6 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Uspokoiłeś mnie tym , że ta łódka jest bardzo stabilna . Ta łódka ma wysunięty przód i przy dużym obciążeniu przodu nie ma co ją wypychać do góry i dla tego daje nura , próbowałeś ciężar większy dać na tył przód podniesie i nie będzie pchać tyle wody , praktycznie nie podpowiem jak jest w mojej , bo moja stoi na oponach i wszystkie testy dopiero zaliczę , jak zmienisz silnik dojdą kilogramy i moc może będzie lepiej płynąć . Ja na przód silnika nie założę na jeziora to kotwica , ale na rzece jak łowisz to jak najbardziej się przydaje . Chce kupić Mercury 6 naklejkę z tyłu silnika zmienię na 5 bo na niektórych jeziorach można tylko z 5 pływać waga i cena też jest duża różnica , 9.9 u mnie odpada na starcie . Jak zakupię silnik to się też pochwalę jak to pływa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlo29 Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Po ostatnich ulewach myślałem , że sama łódka z opon popłynie po moim podwórku . Koledzy jak tam testy z silnikiem , coś ucichło wiem wiem , pogoda nie sprzyja , ale może coś się udało moje miasto Łódż , a wody jak na lekarstwo , , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 21 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2019 Szukają 40 kucy na mniejszych nie chce pływać ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi