Skocz do zawartości

Czyszczenie łożysk szpulki

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki Hubert za link do artykułu.

A casting - obserwując forum wygląda, że nie jestem jedynym któremu ta metoda nie podpasowała.

juz lepiej nie dalo sie tego ujac

problem polega na tym, ze wielu sie udziela, nie majac o temacie bladego pojecia

• Like 2

o castingu

kolowrotki typu steez 103,czy alphas posiadaja magnetyk ,ktory nie odlacza sie calkowicie,to samo tyczy sie DC, jesli chodzi o shimano

slabym jest sprawdzenie czy lozyska sa ok obracajac szpule palcem,zazwyczaj lozyska na szpuli zajechane to te ktorych osiagi (odleglosc) spada juz po kilku chwilach lowienia

lozyska szpuli szumia,niezaleznie od ich klasy wykonania,i czy to sie komus podoba czy nie,co nie oznacza ze sa zajechane

to jedno z wazniejszych ogniw odleglosci rzutu,jesli chodzi o casting,wiec wymagaja odpowiedniego serwisu,dbanie przedewszystkim o ich czystosc(co jakis czas ich mycie i oliwienie) to podstawa

https://www.youtube.com/watch?v=ayqiHPvI83g

Edytowane przez Nories
  • Like 2

juz lepiej nie dalo sie tego ujac

problem polega na tym, ze wielu sie udziela, nie majac o temacie bladego pojecia

No tak, ja nie mam pojęcia o łożyskach, a o caście to lepiej nie wspominać..

Wyobraź sobie, że jesteś w błędzie tak w jednym jak i drugim.

No ale przecież Ty wiesz lepiej co i jak - nieprawdaż?

" zazwyczaj lozyska na szpuli zajechane to te ktorych osiagi (odleglosc) spada juz po kilku chwilach lowienia"

Zaprawdę powiadam wam, godny nagrody Nobla sposób na weryfikację zużycia łożysk.

Edytowane przez eRKa
  • Like 1